Zupni Vjesnik 19 May 9, 2021

28

Transcript of Zupni Vjesnik 19 May 9, 2021

ULAZNA PJESMA: Ugodnu vijest oglašujte, neka se čuje, ob-javljujte do nakraj zemlje: Gospodin izbavi narod svoj, aleluja! ZBORNA MOLITVA: Udijeli nam, svemogući Bože, neosla-bljenim zanosom slaviti ove dane u čast uskrslom Gospodinu, da Kristov spomen bude djelatan u našem životu i radu.Po Gospodinu.

ČITANJE DJELA APOSTOLSKIH (DJ 10, 25-26.34-35.44-48): Kad je Petar ulazio, pohrli mu Kornelije ususret, padne mu k nogama i pokloni se. Petar ga pridigne govoreći: »Ustani! I ja sam čovjek.« Petar tada prozbori i reče: »Sad uis-tinu shvaćam da Bog nije pristran, nego – u svakom je narodu njemu mio onaj koji ga se boji i čini pravdu.« Dok je Petar još govorio, siđe Duh Sveti na sve koji su slušali tu besjedu. A vjer-nici iz obrezanja koji dođoše zajedno s Petrom začudiše se što se i na pogane izlio dar Duha Svetoga. Jer čuli su ih govoriti drugim jezicima i veličati Boga. Tada Petar reče: »Može li tko uskratiti vodu da se ne krste ovi koji su primili Duha Svetoga kao i mi?« I zapovjedi da se krste u ime Isusa Krista. Tada ga zamole da ostane ondje nekoliko dana.

Riječ Gospodnja - Bogu hvala!

OTPJEVNI PSALAM PS 98, 1-4 Pred poganima objavi Gospodin spasenje svoje!

.....................................................................................Pjevajte Gospodinu pjesmu novu

jer učini djela čudesna.Pobjedu mu pribavi desnica njegova

i sveta mišica njegova......................................................................................

Gospodin obznani spasenje svoje,pred poganima pravednost objavi.

Spomenu se dobrote i vjernostiprema domu Izraelovu.

..................................................................................... Svi krajevi svijeta vidješespasenje Boga našega.

Sva zemljo, poklikni Gospodinu,raduj se, kliči i pjevaj!

ČITANJE PRVE POSLANICE SVETOGA IVANA APOSTOLA (1IV 4, 7-10): Ljubljeni! Ljubimo jedni druge jer ljubav je od Boga; i svaki koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. Tko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav. U ovom se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svoga jedino rođenoga posla u svijet da živimo po njemu. U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego – on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirni-cu za grijehe naše.

Riječ Gospodnja – Bogu hvala!

PJESMA PRIJE EVANĐELJA: Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ, govori Gospodin: i Otac će moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći.

ČITANJE SVETOG EVANĐELJA PO IVANU (IV 15, 9-17): U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge.«

Riječ Gospodnja - Slava tebi Kriste!

DAROVNA MOLITVA: Gospodine, nek se s prinosom ove žrtvevine k tebi i naša molitva. Očisti nas svojom milošću i uskladi nam srce s otastvima tvoje velike ljubavi. Po Kristu.

PRIČESNA PJESMA: Ako me ljubite, zapovije di moje čuvajte, govori Gospodin. I ja ću moliti Oca, i on će vam dati drugoga Branitelja, da bude s vama zauvijek, aleluja.

POPRIČESNA MOLITVA: Svemogući vječni Bože, ti nas Kris-tovim uskrsnu ćem obnavljaš za vječni život. Umnoži u nama plod vazmenog otajstva i ulij nam u srce snagu ove spa-sonosne hrane. Po Kristu.

ŽUPA HRVATSKIH MUČENIKA – MISISSAUGA CROATIAN MARTYRS CHURCH - MISSISSAUGA

Prijedlog obnove parkirališta Parking Lot Renovation Proposal

PROJEKT OBNOVE ŽUPNOG PARKIRALIŠTA

Dragi župljani župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi! Već duže vremena vidljiva je potreba za uređenjem našeg župnog parkirališta koje je u vrlo lošem stanju. Prije više od dvije godine župa je tražila dopuštenje od Nadbiskupije Toronto da se krene u taj projekt. Zbog početka pandemije preskočili smo prošlu godinu, te je ponovno dobivena dozvola za izvođenje projekta.

- parkiralište će prema postojećim propisima imati 175 parkirnih mjesta - za osobe s invaliditetom osigurano je 12 mjesta - parkiralište će u cijeloj površini biti osvjetljeno - prema mogućnostima zasadit će se nekoliko stabala (ili sadnica) - sva parkirna mjesta bit će uredno iscrtana i označena

Do sada je učinjeno: - napravljeno je geodetsko snimanje cijelog prostora - izrađen je generalni plan uređenja parkinga - dogovoren je inženjerski nadzor ovlaštene kompanije - geotehničko istraživanje tla

Idući koraci u realiziranju projekta: - detaljni inženjerski nacrti i plan izvođenja radova - izbor izvođača radova i cijena troškova cijelog projekta

Nadamo se da ćemo uskoro znati cijenu troškova radova i koliko još novaca moramo prikupiti. Velika HVALA svima koji su već pomogli svojim prilogom i onima koji će to učiniti uskoro. Molimo za ovaj projekt zagovor sv. Josipa!

7 Croatia StreetToronto, ON, M6H 1K8, Canada

Tel: (416) 536-3669 Fax: (416) 536-6066

E-mail: [email protected]

Rev. Mladen HORVAT, Administrator

Ž U P A N A Š E G O S P E K R A L J I C E H R V A T A

4 • Župni vjesnik • Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata

«Odnos povezanosti životaizmeđu Isusa i njegovih učenika»

Isus upotrebljava slike iz prirode kako bi opi-sao odnos koji postoji između njega i njegovih pri-jatelja. Današnje Evanđelje samo je nastavak razmi-šljanja o odnosu životne povezanosti između Isusa i njegovih prijatelja na temelju povezanosti koju uo-čavamo u slici loze i trsa. Slika povezanosti između loze i trsa na kojem loza raste, jest ona koja se nala-zi u pozadini razumijevanja današnjeg Evanđelja, te ako želimo razumjeti današnje Evanđelje, mora-mo ga čitati u svjetlu koje obasjava sliku loze i trsa.

Isus zamišlja ljubav kao «životnu tekućinu» koja svoj izvor ima u Ocu, te prožima Sina, a preko Sina dolazi do njegovih prijatelja, jednako tako kao što životni sokovi iz korijena struje preko trsa, dolaze do lozinih mladica. Kad Isus kaže: «Ostanite u mojoj lju-bavi…», onda to ne znači samo da moramo druge lju-de ljubiti onom ljubavlju kojom nas je ljubio Isus, nego znači da trebamo dozvoliti da Isusova ljubav ostane u nama, da nas nadahnjuje, da nas hrani, da nas napaja, jednako tako kao što sokovi trsa napajaju i hrane loze izrasle na trsu. Između Isusa i njegovih prijatelja mora se ostvariti životna povezanost kakva postoji između trsa i loze, tako da sav unutarnji Isusov život, njegove misli i riječi, njegove životne ponude i rješenja proble-ma te njegovo zalaganje za čovjeka, mogu biti pretoče-ni u naše živote i postati hrana našem životu.

Nakon što je Isus opisao logiku pove-zanosti između njega i njegovih prijatelja, u slici ljubavi koja se pretače iz njegovog živo-ta u naše živote, kao što se pretaču sokovi iz trsa u loze, Isus također opisuje uvjete koje čovjek treba zadovoljiti, ako želi da Isusova ljubav hrani njegov život: «Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi.» (Iv 15,10). Može se ostati u Isusovoj ljuba-vi, ili drugim riječima, može se dozvoliti da Isusova ljubav hrani i napaja naš život samo onda, ako se čuvaju Isusove zapovijedi.

Isus ne nabraja deset Božjih zapovije-di niti ikakve druge propise ili uredbe, nego jednostavno kaže: «Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život

svoj položi za svoje prijatelje.» (Iv 15,12-13). Isusovu zapovijed ne sačinjavaju pojedini propisi, već je sama zapovijed jedan i jedini propis međusobne bratske i sestrinske ljubavi. Isus se ne zadovoljava samo sa za-povijedanjem, već sam daje primjer ljubavi te kaže da međusobna ljubav njegovih prijatelja treba odražavati ljubav kojom On ljubi čovjeka. Isus zapovijeda nama kršćanima ljubiti se međusobno i ljubiti ostale ljude, ne samo zato jer ima autoritet Sina Božjega, već za-povijeda međusobnu ljubav kršćana na temelju vla-stitog primjera, jer je Isus prvi koji je volio čovjeka.

Često se pitamo do koje mjere moramo voljeti i ljubiti druge ljude? Današnje Evanđelje i ovome pita-nju daje odgovor: ljubiti se treba do one mjere kojom je Sin Božji nas ljubio kad je položio vlastiti život iz ljubavi prema nama! Mjera ljubavi jest Isusova mje-ra, a to je vlastiti život. To ne znači da samo doslov-no trebamo položiti život za drugog čovjeka, to jest u slučaju opasnosti radije izgubiti vlastiti život, nego se odreći ljubavi prema čovjeku, već znači da svako-ga dana svojim životom trebamo potvrditi ljudima s kojima živimo da ih volimo i ljubimo bez oklijeva-nja, uvjeta ili pogodbi. Naša međusobna ljubav jest podignuta brana koja dozvoljava bujici božanske ljubavi prodrijeti u naš život te natopiti i oploditi ži-vot, kako bi doista naša životna radost bila potpuna.

vlč. Mladen Horvat

Župni vjesnik • Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata • 5

Misne nakane od 09. do 16. svibnja

9. svibnja Šesta Vazmena

Misa u 10:00 am na YouTube

ponedjeljak10. svibnja

Misa u 6:30 pm na YouTube

- na nakanu

utorak11. svibnja

Misa u 6:30 pm na YouTube

+ Mijo GMAZEL (stariji) i pok. iz ob.

srijeda 12. svibnja

Misa u 6:30 pm na YouTube

+ Tadija URSA (god.) i pok. iz ob.

četvrtak13. svibnja

Misa u 6:30 pm na YouTube

+ Josip JEZERINAC

petak14. svibnja

Misa u 6:30 pm na YouTube

+ Ann NOVOKMET+ Nikola PAVELIĆ+ Nikola MILKOVIĆ (god.)+ Dragica MIŠETIĆ+ August KOŠTRO+ Anto, Mara, Jozo i Slavko ŠANTIĆ+ Bara i Janko SUKREŠKI i pok. iz ob.+ Anton SERTIĆ+ Vidoje (god.), Đure, Janja i Jakov MENALO+ Janey PAPALA+ Drago BOKULIĆ+ vlč. Josip Gjuran+ Ivan i Ana MUSIL

subota15. svibnja

Misa u 6:00 pm na YouTube

+ Rikard GRBAC+ David Josip i Stjepan HARAMINA+ Katica i Franjo ROBIĆ i pok iz ob.+ Magdalena i Alojzije MOLNAR i pok. iz ob.+ pok. iz ob. PETRANOVIĆ i PRENC+ Marica SIGETI+ Miro Volarić+ Zorka, Ive, Mario i Mirjana PATRK+ Dušan DADIĆ+ Janey PAPALA+ Henry i Maria PAPALA+ Mladen ROMIĆ (god.) + Miodrag PAVLOVIĆ+ Zdenko ŽGELA

16. svibnja UZAŠAŠĆE

Misa u 10:00 am na YouTube

Graditeljski fond:

K. Z. Lukić 100M. Biondich 150A. i R. Bubnjarić 100I. i V. Miškić 500J. Miškić 100

Služavke Malog Isusa Haiti:C. Labaš 100

N.N. 100Hrvatski Karitas:

I. Grgić 20 Hrvatsko Katoličko Sveučilište:

A. i R. Bubnjarić 100

Sprovodi:Turner & Porter on behalf of +Joseph Tominac 300

Naši župljani daruju

Iz Matice UmrlihU utorak, 27. travnja 2021., sprovodnim obredima

oprostili smo se od preminulog župljanina Josipa TOMINAC.

U ponedjeljak, 03. svibnja 2021., sprovodnim obredima oprostili smo se od preminulog župljanina Ivana ROBIĆ.

U ponedjeljak, 03. svibnja 2021., sprovodnim obredima oprostili smo se od preminuloog župljanina Miroslava VUKOJEVIĆ.

U petak, 07. svibnja 2021., sprovodnim obredima oprostili smo se od preminulog župljanina Martina KOMES.

Obitelji i prijateljima naših pokojnika izražavamo iskrenu kršćansku sućut, a pokojnicima molimo dar uskrsnuća na vječni život.

ŽUPA SVETOGA KRIŽATel: (905) 549-6707, E-mail: [email protected]

1883 King St E, Hamilton, L8K 1V9, ON

KUĆO ZLATNA! – EVO ZAŠTO SE MARIJA NAZIVA KUĆOM ZLATNOM

U mjesecu smo svibnju koji je u katoličkoj tradiciji posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Donosimo meditaciju koju je napisao bl. kardinal John Henry Newman o Lauretanskim litanijama.

Marija je „Domus Aurea“, Zlatna Kuća.

Zašto se naziva Kućom? A zašto se naziva Zlatnom? Zlato je najljepše, najvrjednije od svih metala. Srebro, bakar i čelik mogu na svoj način biti ugodni oku, no ništa nije tako bogato, tako sjajno poput zlata. Malobrojne su prilike u kojima možemo vidjeti neku količinu zlata; no svatko tko je vidio veliku količinu sjajnih zlatnika znade kako veličanstveno izgleda zlato. Stoga se upravo u Svetom pismu Sveti grad [ Jeruzalem, op. prev.], figurativno naziva zlatnim. „Grad,“ kaže sv. Ivan, „čisto zlato, kao prozirno staklo.“ Ovime nam dakako, daje naznaku čudesne ljepote Neba, uspoređujući ga s najljepšom tvari koju možemo vidjeti na zemlji.

Iz tog razloga, i Mariju se često naziva zlatnom; jer njezine milosti, njene kreposti, njena nevinost, njena čistoća, sve su tako transcendentno blistave i sjaje savršenošću, tako su dragocjene i tako prekrasne, da anđeli više ne mogu, takoreći, svrnuti svoga pogleda s nje,

kako ni mi ne možemo odoljeti a da ne zurimo u neko divno djelo od zlata.

No, pogledajmo dalje, ona je zlatna kuća, ili, radije ću reći, zlatna palača. Zamislimo načas da smo vidjeli cijelu palaču ili veliku crkvu svu načinjenu od zlata, od temelja do krova; takva je Marija po pitanju broja, raznovrsnosti i opsega njenih duhovnih izvrsnosti.

No, zašto je nazivamo kućom ili palačom? I čijom palačom? Ona je kuća i palača Velikog Kralja, Samoga Boga. Naš Gospodin, potpuno jednaki Sin Božji, jednom je prebivao u njoj. Bio je njezin Gost; ne, više od gosta, jer gost dolazi u kuću, kao što je i napušta. No, naš Gospodin zapravo je rođen u ovoj svetoj kući. Preuzeo je Svoje tijelo i Svoju krv iz ove kuće, od tijela, od vena Marijinih. S pravom je ona stoga načinjena da bude od čistoga zlata, jer je trebala dati od toga zlata da bi se formiralo tijelo Sina Božjega. Bila je zlatna u svom začeću, zlatna u svom rođenju. Prošla je kroz oganj svoje patnje poput zlata u peći, a kada je uznesena na visinu, ona, kako kažu riječi našeg himna,

Iznad anđela svih u neizrecivoj slavi,Stoji do Kralja u zlatnoj opravi

bl. John Henry Newman

Prijevod: Igor Jurić | Bitno.net

September 3rd & 4th, 2021*Sveta potvrda/Confirmation

October 2nd, 2021*Prva pričest/First Communion

September 12th, 2021Uzvišenje Svetoga Križa

Exaltation of the Holy Cross

*If the circumstances allow, First Communion and Confirmation will be celebrated on these dates.

The observance of these sacraments can change due to the Corona virus pandemic.

60. OBLJETNICA BRAKAGodine Gospodnje 1961., trinaestoga svibnja,

sakrament ženidbe, u ckrvi sv. Ilije proroka u Lipniku u Hrvatskoj, sklopili su Rudolf i Marica Resjan.

Od srca čestitamo 60. godišnjicu braka našim dragim župljanima. Želimo im obilje radosti, zdravlja i Božjeg blagoslova.

Kćer Anna i Michael Bakarich, unuka Melissa i Neven Bilić te unuk Mitchell čestitaju šezdesetu obljetnicu vjenčanja i žele još mnogo godina zajedničkog života u ljubavi!

Iz matice umrlih:Kata Tržok (1926 - 2021)Jela Mikulić (1933 - 2021)

Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu kršćansku sućut. Pokoj vječni daruj im Gospodine! I svjetlost vječna neka im svjetli. Počivali u miru! Amen.

Iz matice krštenih:Luka McLaughlin

U petak 30. travnja, župnoj zajednici Svetoga Križa činom krštenja pridružen je novi član. Luka je prvo dijete u obitelji Travisa i Danice McLaughlin.

Iz matice vjenčanih:Travis McLaughlin i Danica Miloš

U petak, 30. travnja 2021. godine sakrament Ženidbe sklopili su mladenci: Travis James McLaughlin sin Jeffa i Angele McLaughlin i mladenka Danica Miloš kći Ante i Ružice r. Šimat.

Mladencima, kumovima i njihovim obiteljima iskrene čestitke!

NOVČANI IZVJEŠTAJ:Darovi poslani preko PayPal računa kroz prošli tjedan: $220!

Donacije za crkvuNN $50, Marko & Kristina Komljenović $350, Ivica & Irena Nikšić $50, Marijan & Ana Prpić $100

Na spomen Ignaca Gojšića Joe & Mary Popovčki $40, Ivan & Danica Secen $30, NN $30, Markey Dermody Funeral Home $100, Gavin & Denise Fraser $30, Diana Vandenberg $25

Na spomen +Josip Madjeruh - Markey Dermody Funeral Home $100,na spomen +Danica Marinich - Markey Dermody Funeral Home $100,na spomen +Kata Tržok - Markey Dermody Funeral Home $100,na spomen +Jelka Mikulić - Mary Bašić $30

Misne nakane od 10. do 16. svibnja 2021.

PONEDJELJAK10. svibnja 2021.

10:00 AM - LIVE YOUTUBENa posebnu nakanu

UTORAK11. svibnja 2021.

6:00 PM - LIVE YOUTUBE+Jagica & Janko Frketić

SRIJEDA12. svibnja 2021.SV. LEOPOLD

MANDIĆ, prezbiter

10:00 AM - LIVE YOUTUBENa posebnu nakanu AP

ČETVRTAK13. svibnja 2021.

6:00 PM - LIVE YOUTUBE+Marija & Josip Filipin, Jelica

Petrina

PETAK14. svibnja 2021.

SV. MATIJA, apostol

6:00 PM - LIVE YOUTUBEg+Ignac Klander

SUBOTA15. svibnja 2021.

5:00 PM - LIVE YOUTUBE

+Franjo & Jela Ban+Ivan & Mary Horvatićg+Josip Starešinić+Barbara & Mike Tržokg+Lucija Jazvić+Ricky ResijanNa čast Majci Božijoj MP++ u ob. Marinić++ u ob. Bratetić+Zorka & Frank Spahić+Olga & Andrej Maljevac+Franjo Krašić+Josip Čekolj+Mira Jagatić+Mato Jagatić+Frank Jagatić+Janko Jagatić+Josip Nikšić+Ljilja Bućar+Zlata Šavor

NEDJELJA16. svibnja 2021.

UZAŠAŠĆE GOSPODNJE

11AM - LIVE YOUTUBE Pro populo

Na spomen Zlate Šavor Mary Bašić $40, Janko & Mary Špehar $50, Anne Stipančić $25, „Zlatni Pajdaši“ $150, NN $20, Markey Dermody Funeral Home $100, Michael & Annemarie Šavor $250, Steve & Slavica Belan $100,Ob. Petrović $100, Vera Cerovac, MaryAnne & Keith Harper $100, Vid & Marija Škrtić $50, Mike & Claudia Boldin $50, Tony & Slavica Mikić $50, John Rogolja & Kathy Krstulić $50, Ob. Pintarić $50, Ivica & Bernadette Belan $50, Marija Novosel $50, Dragica Miljan $50, Frank & Štefica Jurinić $40, Tony & Dušanka Kolarić $40, Vlado & Mary Kolich $40, Ana Kolich $30, Alan & Antonia Jazvac $30, Josip Katkić $30, Mile Kolak $30, Zdravko & Milica Ribić $20, Ljubica & Steve Bartolac $20, Frank & Zora Opat $20, Zlata Penić $20, Ivan & Marica Radiković $20,Tereza Sršan $20

Od srca se zahvaljujemo svim darovateljima.

8 · ŽUPNI VJESNIK · ŽUPA HRVATSKIH MUČENIKA - MISSISSAUGA

ŽUPA HRVATSKIH MUČENIKA 4605 Mississauga Rd. Mississauga , ON L5M7C6

Tel. (905) 826-8844 Fax. (905) 826-4083 www.croatianmartyrs.ca email: [email protected]

Rev. Božidar J. Tenšek, župnik

Blaženi Ivan Merz – spomendan 10. svibnja „Istaknuti laik u svjedočenju evanđelja“, tim je riječima papa Ivan Pavao II. opisao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958. godine, a od 1986. nastavlja se u Rimu. Svjestan da će umrijeti mlad, Ivan Merz prikazuje na samrti svoj život kao žrtvu Bogu za hrvatsku mladež. Koliko je ova žrtva bila draga i Bogu ugodna pokazale su godine koje su slijedile: tisućama mladih postao je uzor i ideal kršćanskog života. Ivan Merz je rođen 16. prosinca 1896. godine u Banja Luci. Odrastao je u liberalnoj sredini. Za njegovu vjersku orijentaciju, koja se počela nazirati već pred kraj gimnazijskih dana, zaslužan je profesor, uzorni katolički laik dr. Ljubomir Maraković.

Preko književnosti i umjetnosti usmjeravao je Ivana prema moralnim i religioznim vrijednostima. Već u zreloj dobi, Merz je o njemu zapisao: „Katolik svjetovnjak spasio me za vječnost“. Tijekom svog života, Ivan je Merz pisao osobito zanimljiv, a s druge strane i poučan dnevnik. Završio je studij književnosti u Parizu te se, došavši u Zagreb, ubrzo zapošljava kao profesor francuskog i njemačkog jezika u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji.Osobit interes pokazivao je za liturgiju. Kako je i sam naveo to je mjesto susreta s Bogom; ona je vrhunac umjetničkog ostvarenja. Bez imalo predrasuda i ograničenja, prihvaća vjeru Crkve u stvarno Kristovo postojanje u Euharistiji te u svom dnevniku piše kako je „Pričest je izvor života!“. Iz tog su razloga, „žrtva“, „euharistija“ i „apostolat“, tri riječi koje i danas stoje uklesane na njegovu grobu. Blažena Djevica Marija imala je posve određenu ulogu u Ivanovu životu kojoj upravlja iskrene i dirljive molitve.Ivan Merz postaje moralni vođa katoličkoj mladeži, a u javnost uvodi novi način razmišljanja, osjećanja i prosuđivanja kroz duhovne okvire. U svome odgojnom radu s mladima, napose posljednjih godina svoga života, Ivan je veliku pozornost posvećivao moralnim problemima. Proučavao je sve ono što su crkveno Učiteljstvo, pape i biskupi po svijetu o tome pisali i naučavali. Posebna mu je briga bila da kod mladih stvori ispravne pojmove i shvaćanje ljubavi, braka, čistoće i seksualnosti. Umro je 10. svibnja 1928. godine. Vijest da je Ivan otišao u vječni život, munjevitom se brzinom proširila po Zagrebu, a onda i cijelom Hrvatskom. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag o kojem svjedoče mnoge knjige, članci te imena kojima su ga nazivali - "Svjetlo na gori", "Vitez Božji", "Brat vitez", "Anđeo tješitelj", "Vitez Krista Kralja", "Papin čovjek", "Božji čovjek", samo su neka od njih. Njegovi posmrtni ostaci danas se nalaze u Bazilici Srca Isusova u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici. Blaženim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. u Banjoj Luci, 22. lipnja 2003. godine. (www.zg-nadbiskupija.hr)

ŽUPNI VJESNIK · ŽUPA HRVATSKIH MUČENIKA – MISSISSAUGA · 9

NAŠI POKOJNI: ROKO OBRATOV – rođen 14. kolovoza 1933. (Tisno – Hrvatska), umro 27. travnja 2021. (Tillsonburg). Sprovodna misa održana je u četvrtak, 6. svibnja 2021., u crkvi Hrvatskih Mučenika, a sprovodni obredi istog dana na Assumption Cemetery (Mississauga).

POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE!

Papa Franjo pozvao na zajedničku molitvu krunice u svibnju protiv pandemije

U poruci ističe kako je upravo u ovo doba raznih ograničenja kretanja važno ponovno otkriti snagu kućne, obiteljske molitve, a povezanost „duhovne obitelji“ može pomoći nadići kušnju. Svibanj je uz listopad mjesec posebno posvećen Djevici Mariji te se tradicionalno na mnogim mjestima u svijetu moli krunica. Katolička Crkva obraća se Majci Božjoj Mariji u ovoj dramatičnoj situaciji punoj boli i straha koji preplavljuje svijet, ističe se u popratnom tekstu poruke. Papa moli i za utjehu tugujućih, čiji su bližnji pokopani na način koji ranjava dušu. Nadalje spominje i one koji su zabrinuti zbog neizvjesne budućnosti i posljedice na gospodarstvo. Za političare moli da budu „dalekovidni“ te „solidarnoga duha“ u socijalnim i gospodarskim programima. Papa upozorava da bi ogromne svote novaca koji se ulaže u uvijek veće količine sve sofisticiranijeg oružja trebalo uložiti u znanstveno istraživanje.

Sveti Otac poziva i na molitvu za znanstvenike koji traže sredstvo protiv virusa te podsjeća na liječnike, medicinsko osoblje i volontere koji riskiraju vlastiti život da bi spasili druge. (www.ika.hr)

POTIĆEMO NA MOLITVU KRUNICE U OBITELJI U SVIBNJU!!!

DAROVATELJI: ZA CRKVU: N.N. $ 200.00 Jozo i Stephanie Leko $ 100.00 Ivan i Mary Zoretić $ 100.00 Nikola i Ane Špigelski $ 200.00 N.N. $ 100.00 u spomen na pok. iz ob. Barković i Bišćan i duše u čistilištu: Barka Barković $ 100.00 u spomen na pok. Dragutina Želježnjak: Marija Kraljević $ 50.00 ZA PARKIRALIŠTE: Jozo i Stephanie Leko $ 100.00 Nikola i Ane Špigelski $ 200.00 Ana Vinski $ 50.00 Branko i Zdravka Jažić $ 100.00 prigodom krštenja praunuka: Tomo i Agata Jelić $ 100.00 HRVATSKI KARITAS: SISAK, PETRINJA, GLINA: Nada Kapuralić $ 300.00 Maria Okrugić $ 500.00 Martin Lajtman $ 100.00 Nikola i Ane Špigelski $ 200.00 Ruža i Zvonko Turkalj $ 100.00 Branko i Zdravka Jažić $ 100.00 N.N. $2,000.00 SHARE LIFE: Maria Okrugić $ 500.00

Misne nakane od 10. do 16. svibnja 2021. 10. svibnja Ponedjeljak

† Ivan i Antonija Canjar

11. svibnja Utorak

† Milan, Luka i Marija Zorić

12. svibnja Srijeda

† Mandica Mirjanić (god)

13. svibnja Četvrtak

† Milan, Luka i Marija Zorić UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO - SPASOVO

14. svibnja Petak

7PM: ONLINE † Božidar Perković † Roko Obratov

15. svibnja Subota

6PM: ONLINE † Ivo Tončić † Izidor Mutnica i Stjepan Sremić † Stjepan Pirabon † Rudolf Potkolabović † Davor Jažić † Božidar Perković † Rezika Barbić † Alojz Tota † Marija (god) te Josip i Petar Rak † Matilda Muhar † Milan Štefanac † Ante Taslak † Josip Želježnjak, i pok. iz ob.

16. svibnja Nedjelja

† Vinka Rojnica 11AM: ONLINE - Župna sveta misa

Sukladno odredbi provincijskih vlasti zbog COVID-a 19 Nadbiskupija Toronto propisala je privremena ograničenja za boravak vjernika u crkvama: · u crkvi ne može istovremeno biti više od 10 osoba · mise uz prisutnost vjernika privremeno se otkazuju · crkve su otvorene cijeli dan za osobnu molitvu · mise na YouTube možete pratiti u petak, subotu i nedjelju

bismo vršili ovu zapovijed kako bi lijepo izgledao naš međusobni život? Bilo bi to malo nebo na zemlji. Znali bismo onda strpljivo snositi slabosti svoga bližnjega. Bili bismo uvijek pripravni pomoći bližnjemu, čak i uz velike žrtve. Ta, Isus je za nas sve žrtvovao. Kako ne bismo onda i mi barem nešto za njega žrtvovali? Nestalo bi onda svake svađe, zavisti, vrijeđanja i osuđivanja. Da, djelotvorna ljubav je najsigurniji put zemaljskoj i vječnoj sreći. Nastojmo ljubiti Bog i čovjeka i to djelima posvedočiti. A kad nas Isus pozove na svoj sud, vrata raja bit će nam širom otvorena.

Don Iko

SVIM MAJKAMA SRETAN MAJČIN DAN! – HAPPY MOTHER’S DAY!

Danas na poseban način zahvalimo za naše majke. Majka je jedna i nezamjenjiva. Majka je imenica koja doista nema zamjenicu. Sjeti-mo ih se znakom pažnje, molitvom, uspomenama kojima su zauvijek i na sasvim jedinstveni način obilježile naše djetinjstvo, odrastanje …. čitav život! Našim pokojnim majkama neka Gospodin naplati svu ljubav i žrtvu koju su uložile u naš život!

An Irish blessingThere is but one and only one, whose love will fail you never. One who lives from sun to sun, with constant fond endeavor. There is but one and only one - on earth there is no other.In heaven a noble work was done - when God gave us a Mother.

- Author Unknown

NASTAVLJAMO KAMPANJU „JEDNO SRCE, JEDNA DUŠA“Iz dana u dan nas ugodno iznenađuje velikodušnost naših župljana. Prošlog tjedna broj darova se povećao i trenutno situacija izgleda ovako:

Župni cilj Obećano $450,000 $98,030

sakupljeno Broj darovatelja $28,550 61

Svećenici:Rev: ILIJA PETKOVIĆ Rev: IVAN VUKŠIĆPastoralne suradnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog: 845-5272s.M. Smiljana Delonga s.M. Bernarda Mikulić s.M. Bernadette Copak

ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA2110 Trafalgar Rd. Oakville, ON L6H 7H2

Tel. (905) 842-2386 Fax. (905) 842-2916www.holytrinitycroatian.org Email: [email protected]

ISUSOVA ZAPOVIJED LJUBAVI

Neki župnik jednom zgodom upita petogodišnjeg dječaka: „ Čuj Francek, da li ti ljubiš našeg Spasitelja?“ „ O da velečasni!“ No da li ga ljubiš svim srcem svojim?“ Ne, odovori dječak jer je moje srce zato premaleno. Ja ga ljubim svim srcem njegovim!“ Vjerojatno ovaj dječak nije ni sanjao, koliku je veliku istinu rekao. Bog je naime tolika neizmjerna dobrota da ga nikada svi anđe-li, svi sveci i svetice Božje, i svi ljudi koji su živjeli i koji će još živjeti nisu u stanju ljubiti onoliko Boga, koliko on to zaslužuje. Bog je stvorio nebrojene korove anđela ne zato što su mu trebali nego zato da oni uživaju u njemu. Stvorio ih je iz same do-brote i ljubavi. Nisu mu trebali ni ljudi, te je i njih stvorio da uživaju u stvorenim ljepotama prirode, a iza ovoga zemaljskog života da u nebu uživaju vječnu sreću. A posebnu ljubav Bog je očitovao prema čovjeku nakon Adamova grijeha. Bog je ljudima obećao Spasitelja. I kad se ispunilo vrijeme Bog šalje svoga sina Isusa da spasi svijet. Isus Krist donio je božansku nauku Evanđelje, ustanovio svete sakra-mente, samoga sebe daje za hranu našim dušama. A vrhunac ljubavi posvjedočio nam je svojom žrtvom na križu. Da uzvratimo Bogu toliku dobrotu i ljubav zaista je srce naše premaleno. Kad bismo htjeli dostojno ljubiti Boga, morali bi na neki način posuditi Njegovo Srce da mu zahvalimo za tolike darove njegove ljubavi. Zato je naša zadaća na zemlji ljubiti Boga a ujedno to je za nas i najveća sreća jer je on naš Spasitelj. Boga ne ljubi i ne može biti njegov prijatelj ako ne drži njegove zapovijedi, ako živi u teškom grijehu. Takav nema u sebi milost posvetnu. On pred Bogom nema vrijednosti i ide u susret vječnoj propasti. Nastojmo zato da Boga ljubim svim srcem svojim koliko možemo. Više on ne taži od nas. Koliko veliko nam je srce dao, tolikim srcem ga ljubimo. On će biti time zadovoljan i učinit će nas zauvijek blaženima. Tko ljubi Boga razumje se da će ljubiti i bližnjega. „Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!“ Kad

Svima koji su darovali iskreno zahvaljujemo! Ako se još niste odlučili o svom sudjelovanju, ohrabrujemo Vas da razmotrite o svom udjelu. Ako netko nije dobio pledge card, javite se u župni ured. Za ostvarenje tih ciljeva potrebna su novčana sredstva. Cilj nam je prikupiti $450.000. Stoga vas molimo da razmislite o svom doprinosu za obnovu naše crkve i župnih objekata. Jedan dio sredstava ići će za potrebe siromšnih župa na teritoriju Hamiltonske biskupije. Zbog situacije u kojoj se nala-zimo dobili smo dopuštenje od biskupije da možemo zadržati 90% svih prikupljenih sredstava za potrebe naše župe.

KRUNICOM POBJEDIMO KORONU

Papa Franjo pozvao je sve vjernike da kroz ovaj Gospin mjesec svibanj mole krunicu da se zaustavi ova pandemija koja hara svijetom. Papa želi da se u krunicu uključe sva Marijina svetišta na svim kontinentima svijeta. Zbog zaraze ne možete doći u crkvu moliti krunicu ali je mo-lite u svojim obiteljima sa svojom djecom ili se pridružite nama preko župog youtube kanala.

NAŠI DAROVATELJIZA CRKVU: Barbara i John Mesić $ 50.00Daniel Bersek $ 50.00Slavko Jelečanin $ 60.00Nada Katušin $ 60.00Stipe Crnogorac $ 50.00Ob. Ilija Begić $ 100.00Ob. Gregory Štajduhar $ 150.00Frano Gusić $ 100.00U sp. +Dragice Parić: ob. Stipe Crnogorac $ 50.00 Milenka Burazin $ 60.00 Josip i Daisy Husnjak $ 50.00U sp. +Stjepana Francuza: Ob. Mato i Vera Rogalo $ 50.00U sp. +Slavice Louise Gruber: AnnaMaria Crotty $ 500.00Prigodom krštenja Sienne Adelle Omeisi:Roditelji: Aviad i Lydia Omeisi $ 200.00Jasna i Ron Kellner $ 200.00Kumovi: Nicole i Hrvoje Antić $ 100.00Seminary Croatia: Paulina Bakarić $ 50.00

SVIM DAROVATELJIMA OD SRCA ZAHVALJUJEMO I BOŽJI BLAGOSLOV NA NJIH ZAZIVAMO.

IZ MATICE KRŠTENIHU subotu 1. svibnja 2021. krštena je:SIENNA ADELLE OMEISE, kćerka Aviada i Lydie r. Kellner. Roditeljima, kumovima i rodbini iskreno čestitamo i s njima se veselimo, a na no-vokrštenicu zazivamo obilje Božjega bla-goslova, dobro zdravlje, radostan i dug život.

IZ MATICE UMRLIH: Ovih dana u župi je umrla Dragica Perić, supruga Pere i majka Angele, Mire, Miljenka i Vide u 87-oj god. života. U veljači je umrla naša župljanka Slavica Louise Gruber mama Anne Marie i baka Morrigan Crotty. Svima ožalošćenima izražavamo iskrenu ljudsku i kršćansku sućut, a pokojnice neka Gospodin primi u svoje kraljestvo i daruje im vječni život.

RASPORED MISA KROZ TJEDANMISE su u 7:00 pm – osim ako nije drugačije naznačeno

PONEDJELJAK. 10. svibnja + Ljubica Fabek – Dunja i Berislav Perić+ Dragica Neralić – Dunja i Berislav Perić UTORAK, 11. svibnja + Vidoje Menalo (god) – sin Jure i ob. + Ivan i Ana Vrbanac – Vidica KrajačićSRIJEDA, 12. svibnja + Ivo i Mare Jović – ob. Marčinko+ Pero i Ane Daničić – ob. MarčinkoČETVRTAK: 13. svibnja: + Frank i Gisela Kellner – ob. Ron Kellner+ Vido Perić (god) – supruga Ljubica i djecaPETAK: 14. svibnja+ Božo i Stjepan Jarmanović – ob. Džoja+ Albert Lee – ob. Stjepan Ozimec+ Slavko Dragićević – Dragica i Stipan Marić + Martin i Josipa Perić – ob. Pero Perić + Milenko, Petar i Ante Marić – ob. Pero Perić + Dragica Perić – Milenka Burazin + Petar Knežević – ob. Dragan Šnjarić + Marija Tominac – ob. Josip Rupčić+ Marija Jelečanin – ob. Slave Jelečanin Svi + župljani – Ruža Krišto SUBOTA: 15. svibnja MISA u 5:00 sati poslije podne+ Kate Štefanac – suprug i djeca+ Stjepan Francuz – supruga Marica+ Vlado Ivanković – supruga i djeca+ Ivan Šnjarić - sestra Ivana i ob.+ Marin Čapkun - kćerka Katarina Hunski+ Željko Kovačić(god) – supruga i djeca+ Ruža Timarić – ob. Janžić+ Marijan Timarić – ob. Janžić+ Milan Štefanac – Mića Štefanac + Nikola Dedić – Mihela Krešo+ Marija Bunjo – Zorica Brnadić + Mile Stojković – Zorica Brnadić+ Michael Ivan Milić – Ante i Ankica Antunović+ Slavka i Marko Milić – ob. Milić + Ana i Lovro Guštin – Ankica Pokrajac+ Hrvoje Petrović – ob. Dragan Šnjarić + Svećenici, redovnici i redovnice u čistilištu – N.N.Svi + iz ob. Hodak – Lillian Ivanković Svi + iz Ivanković i Đukić – Lillian Ivanković Svi + iz ob. Šoštarić – Ankica Šoštarić Svi + hrvatski branitelji – ob. Milan Mandić Za Duše u Čistilištu – Anđa LucićZa nerođenu djecu – Anđa Lucić NEDJELJA: 16. svibnja 11:00 + Iva Ivančić – sin Mile Ivančić i ob. + Jana Vrbanek – ob. Ivan Sajko 11:00 - ZA SVE ŽUPLJANE

Mississauga Croatia Soccer Club260 Superior Blvd, Mississauga ONL5S 2L2

905-334-3191info@mississaugacroatia.comwww.mississaugacroatia.com@mississaugacroatiaSC

FAMILIES THAT REGISTER BY MARCH 31ST, 2021 ARE ELIGIBLE TO WIN 1 OF 5 $50 GIFT CERTIFICATES TO

SOCCER WORLD!**

MISSISSAUGA CROATIA S.C. IS NOW ACCEPTING 2021 HOUSE LEAGUE REGISTRATIONS!

Register now for only $50 down* to secure a spot in our 2021 House League programs for Youth development and Adults over 35.

Please visit www.mississaugacroatia.com under the respective recreational pages for more details and how to register!

*TOTAL 14 WEEK YOUTH DEVELOPMENT PROGRAM FEES: $220 PER PARTICIPANT. PLEASE VISIT OUR WEBSITE FOR COVID-19 REDUCED SEASON AND REFUND POLICY.

**ELIGIBLE ONE PER HOUSEHOLD

This scholarship is awarded primarily on the basis of financial need as well as academic merit/scholastic achievement, previously demonstrated capacity for successful completion of studies, and a capacity for high achievement.

The deadline for submissions is May 31, 2021. The scholarship recipient will be notified by June 11, 2021. To apply, students must review and submit a completed application package to: Attention: Scholarship and Bursary CommitteeCanadian-Croatian Chamber of Commerce630 The East MallToronto, ON M9B 4B1

To receive a copy of the application package or to obtain further details please visit us at www.croat.ca or email us at [email protected]. The In2ition Scholarship Award is managed by the Croatian-Canadian Scholarship Fund, which is a joint program developed and administered by the Croatian-Canadian Library and the Canadian-Croatian Chamber of Commerce.

The Croatian-Canadian Scholarship Fund is pleased to announce

The In2ition Scholarship Award offers a scholarship in the aggregate amount of up to $40,000.00 CAD to be awarded to one (1) high school student enrolled as a full-time undergraduate student at a university in Canada for the 2021/2022 year.

The

Scholarship Award

meest.com

TEL: +1 800 361 7345

SLANJE PAKETA U HRVATSKU OD SAMO 6,45 CAD PO KILOGRAMU

97 Six Point Rd, Etobicoke

DR. IRINA VLAŠIĆ PRELOVEC

Prima pacijente u novoj zubnoj ordinaciji na adresi

225 Speers Road Unit #2 Oakville, On. L6K 0J4

(Između Dorval Dr. i Kerr St.)

Email: [email protected] Telefon: (905) 844-8454

DENTIST

Assumption Catholic Cemetery6933 Tomken Road Mississauga

(905) 670-8801

Section for Croatian Community, Mausoleum and Funeral Services

Visit our website at catholic-cemeteries.com

BAKERY • DELICATESSEN • FINE FOODS

1133 MONASTERY DRIVE (MONASTERY PLAZA)OAKVILLE, ONTARIO L6M 2A3

MON. TO SAT. 7:00AM - 7:00PMSUN. 7:00AM - 6:00PM

monasterybakery.com

DO

RVA

L DR

.

MONASTERY DRIVE

UPPER MIDDLE RD. W.

QEW

NO

TTING

HILL G

ATE

N

Damir PosavecWaterdown Agency94 Dundas Street East(289) [email protected]

Insurance

®Trademark used under licence by Allstate Insurance Company. 203006 | 1-20

Our Sales Staff Jana Beran

Norman Broz Ivan Bubanovich Jennifer Forgenie

Nick Skacan Frank Vrdoljak

Drazen Vuckovic

RETIREMENT LIVING COMING SPRING 2022!

Toronto Location - 2550 Victoria Park Avenue, Suite 501, Toronto, M2J 5A9 | T: (416) 502-2201 | F: (416) 502-2210Brampton Location - 195 County Court Blvd, Suite 200, Brampton, L6W 4P7 | T: (905) 459-5605 | F: (905) 459-2893

A TRUSTED PARTNER TODAY AND TOMORROW

T:E: W:

1926-2019, celebrating over 90 years

Tony Sokic, CPA, CA. Professional services in auditing, accounting, estate planning, personal and corporate tax, and other expert business advice. Services outside Canada also available. Govorim Hrvatski.

(905) [email protected]

21st ANNIVERSARY

Pogrebni Zavod

“Veći broj Hrvata, koji govore hrvatski, odabiru pogrebni zavod Turner & Porter Funeral Directors, od bilo kojeg pogrebnog zavoda u Mississauga-i i Toronto-u”

Two Convenient Mississauga Locations

Three Convenient Toronto Locations

Peel ChaPel2180 Hurontario Street, Mississauga

(Highway 10 north of the Q.E.W.)905-279-7663

ronCesvalles ChaPel436 Roncesvalles Avenue

416-533-7954

butler ChaPel4933 Dundas Street West

416-231-2283

neweduk - erin Mills ChaPel1981 Dundas Street West, Mississauga

(Just east of Erin Mills Parkway)905-828-8000

Yorke ChaPel2357 Bloor Street West

416-767-3153

Mi znamo i razumijemo običaje zajednice• U obiteljskom vlasništvu i poslovanju više od 135 godina• Raspolažemo s pet zasebnih kapela, s potrebnim prostorijama za sve pogrebne prigode• Veliki prostor za parkiranje, pogodno povezan s glavnim cestama i raskrsnicama• 100% garancija za vaše zadovoljstvo. Ukoliko niste u potpunosti zadovoljni bilo kojom nasom • uslugom, ta će usluga biti besplatna

Miller Thomson provides a full range of Legal Services to the Croatian Community

Jennifer Čorak Associate | [email protected]

MILLERTHOMSON.COM

vAncouver cAlgAry edmonTon sAskAToon reginA london kiTchener-wATerloo guelph ToronTo vAughAn mArkhAm monTréAl

For more information, please contact:

An epic phone needs an epic network.

Zoom in close, take photos and videos like a pro, and capture incredible share-ready moments with the easy-to-use, multi-lens camera

Advanced chipset means unbelievable speed and processing power

Share it all in a flash on Canada’s best network1

Current as of February 23, 2021. Available with compatible devices within Bell Mobility’s network coverage areas. Connection service fee ($45) will appear on your first bill. Taxes extra. Offers subject to change without notice. Other conditions apply. Additional one-time fees are subject to change over time. See bell.ca/onetimefees for details. Speed and signal strength may vary due to traffic, topography, environmental conditions and other factors, including Bell’s Internet traffic management practices (e.g., priority access to emergency personnel and critical infrastructure personnel). See bell.ca/ITMP. (1) Based on a third party score (Global Wireless Solutions OneScoreTM) calculated using wireless network testing in Canada against other national wireless networks of combined data, voice, reliability and network coverage. See bell.ca/network. Samsung Galaxy S21 5G is a trademark of Samsung Electronics Co., Ltd., used in Canada under license.

ETOBICOKE 630 The East Mall 416 641-2800

For expert advice and an incredible selection visit:

During COVID-19, health and safety measures are in place to protect our customers and employees.

Catering and Rentals Contact:

Diane Žubrinić 905.906.5541

Croatian National Home

Follow us for latest updates:

https://www.facebook.com/CroatianNationalHome

HOME • AUTO • COMMERCIAL • LIFE •EMPLOYEE BENEFITSHOME • AUTO • COMMERCIAL • LIFE •EMPLOYEE BENEFITS

GEORGETOWN BRANCH

“Youngs is one of the largest

independent insurance brokerages

in Ontario, providing a full range of

personal insurance (home &

property, life, auto) and commercial

insurance with integrity for over

100 years”

CallLily & Rick Jurkas

Home • Auto • Commercial • Life • Employee Benefits905-735-7212

CALL TO SAVE

1-877-702-7702

10 Mountainview Road South, Unit 203Georgetown, ON L7G 4J9

Ensuring. Insuring. Reassuring.For over 100 years.

[email protected]@youngsinsurance.ca

905.502.1500

Team McDadi is proud to donate a portion of each sale to the Trillium Health Partners

Mariana GusićSales RepresentativeDirect: [email protected]

Tom GusićSales RepresentativeDirect: [email protected]

Sam McDadiB.Sc., M.B.A.OwnerSales Representative