Manjefiek Menukaart februari 2016

36
Food

description

 

Transcript of Manjefiek Menukaart februari 2016

  • Food

  • Jaargang 2 Seizoen 1

  • Beste klant,

    Van harte welkom in Brasserie Manjefiek.

    31 augustus 2007 is de datum waarop mijn vrouw Katrien en ik deze brasserie startten. Sindsdien staan wij, samen met ons team, dagelijks klaar om uw verblijfzo aangenaam mogelijk te maken.

    Deze eigentijdse brasserie staat garant voor een degelijke keuken met eerlijkegerechten en een vriendelijke, losse bediening. Hier geldt geen strenge etiquette.Lekker eten of gewoon iets drinken in een gezellige no-nonsense sfeer in ons streefdoel.

    Onze kaart laat u royaal kiezen, van een snelle snack of dagschotel tot een mooi verfijnd gerecht. Ze wordt om de 3 4 maand aangepast, op het ritme van de seizoenen. Ook voor de wijnliefhebbers is er goed nieuws want onze wijnkaart is uitgebreid, zodat u er zeker een flesje weet uit te pikken.

    Verlangt u thuis naar een lekkere maaltijd maar geen zin om de hele avond in de keuken door te brengen? Al onze gerechten zijn afhaalbaar. Ook voor priv- en bedrijfsfeesten kan u bij ons terecht. Wij verzorgen alles tot in de puntjes.Geef uw familie, vrienden of kennissen een smaakvol geschenk; de cadeaubon!Het bedrag bepaal je natuurlijk zelf.Tot slot vragen wij, voor de vlotte gang van zaken, aan tafels vanaf 8 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten uit de kaart.

    Namens mezelf, Katrien en het ganse Manjefiek-team wensen wij jullie een aangenaam verblijf en smakelijk eten!

    Met vriendelijk groet,

    Jan Brantegem

    Breng ook een bezoekje aan ons website www.brasseriemanjefiek.be of

    vraag naar onze code

    OPEN: van dinsdag tot en met zaterdag van 10u00 tot 22u00 Zon-en feestdagen van 11u30 tot 22u00Maandag zijn wij gesloten.Telefoon 09 369 69 00 W

    elko

    m

  • FRISDRANKEN

    Coca cola/light/zero 2,20Fanta 2,20Sprite 2,20Gini 2,30Nestea 2,30Schweppes tonic 2,30Schweppes Agrum 2,30Appletise 2,60Tnissteiner sinaas 2,30Tnissteiner citroen 2,30

    PLAT WATER

    Chaudfontaine 2,20Chaudfontaine 0,5L 4,40Chaudfontaine 1L 7,50

    BRUISWATER

    Chaudfontaine 2,20Chaudfontaine 0,5L 4,40Chaudfontaine 1L 7,50

    VRUchTENSAPPEN

    Vers geperst sinaassap 5,00Vers geperst citroensap 5,00Minute Maid orange 2,40Minute Maid Ace 2,40

    MELK IS goED VooR ELK

    Fristi 2,40Koude melk 2,00Inex chocomelk 2,20

    Ko

    ud

    e d

    ran

    ken

  • BIEREN

    2,50

    Stella Artois 2,20Vedett 33cl 3,30Budweiser 30cl 3,90Hoegaarden 2,30Palm 2,50Kriek Lindemans 2,70Hoegaarden Grand Cru 3,40Karmeliet Tripel 3,60Duvel 3,50Leffe blond 3,50Leffe bruin 3,50Uitzet (Wetters streekbier) 3,50Witkap Stimulo 3,50

    TRAPPISTEN

    Westmalle dubbel 3,60Westmalle trippel 3,60Orval 4,30Chimay Blauw 3,60Rochefort 8 3,60

    De Internationale Vereniging Trappist werd opgericht, in 1958, om kloosters die behoren tot de Cister-cinzerorde der Strikte Observantie te beschermen en te ondersteunen. De oudste verwijzing naar het brouwen van bier in kloosters vinden wij op een plan van de abdij van Sankt Gallen uit 820. Deze abdij in Duitssprekend Zwitserland beschikte toen reeds over een mouterij en een brouwerij.Het kloosterbrouwen verspreidde zich zeer snel over gans Europa, zodat naar het einde van de middel-eeuwen nagenoeg iedere abdij over een eigen kloosterbrouwerij beschikte. In 1796 kwam er echter een abrupt einde aan dit alles. De Franse revolutionaire regering schaft de kloosters af en verkoopt hun eigendommen openbaar.Wanneer we nu over trappistenbier spreken, dan bedoelen wij daarmee de bieren, gebrouwen door de monniken in de abdijen die na 1796 gesticht of herbevolkt werden. Westmalle, gesticht in 1804 geniet de eer als eerste - in 1836 - bier te hebben gebrouwen, gevolgd door Westvleteren, gesticht in 1831, eerste brouwsel 1839. Later volgden Chimay, gesticht in 1850, eerste brouwsel in 1863, Rochefort, herbevolkt in 1887, eerste brouwsel in 1907 en Orval herbevolkt in 1926, eerste brouwsel in 1934. Oorspronkelijk brouwden deze abdijen slechts voor eigen gebruik, doch reeds in 1861 (Westmalle) en 1859 (Chimay) wordt gestart met de verkoop. Bie

    ren

  • HENDRICKS 8,50Dit is een zeer populaire gin die wordt gedistilleerd in Schotland en met de handgemaakt in kleine hoeveelheden van 450 liter per keer. Deze gin onderscheidtzich van de rest door toevoeging van komkommer en Bulgaarse roos.

    BERKELEY SQUARE 11,90Een ultra premium gin van G en J Greenall die gedistilleerd wordtin een koperen pot. Het is een gin met enorm veel diepgang in de afdronk. Smaken als limoen, lavendel en jeneverbes. Aromas van basilicum en limoen en citroengras. Zeer gewaardeerd door de Gin-kenners!!

    MONKEY 47 11,50Voor Monkey 47 gin gebruikt men maar liefst 47 verschillende soorten kruiden. Deze kruiden komen vooral uit het zwarte woud, maar ook uit India. Daardoor is dit een ongezien complexe gin door de vele ingredinten Oh ja, moet het ook gezegd worden dat hij naast de 47 kruiden, ook 47% alcohol bevat?

    NORDES 11,50Dit is een Spaanse gin uit Galici die de naam dankt aan de frisse noordelijke wind. Naast de 15 botanicals voegt men ook een distillaat van Albarino wijn. Albarino wijn is n van de duurste topwijnen uit Spanje. Door deze toevoeging krijg je een speciale gin met een ongeloofelijk parfum voorgeschoteld.

    CITADELLE GIN 8,30Citadelle gin vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is 4 keer gedistilleerd op basis van graan en een mix van 19 botanicals van over heel de wereld. Het resultaat is een heel florale gin waar alle ingredinten in harmonie samengebracht zijn.

    EVER GIN 11,00Ever is de eerste London Dry uit Valencia. De botanicals van deze mediterraanse gin zijn handgeplukt en komen uit het natuurpark Sierra de Mariola. In 2012 won Ever gin een gouden medaille op de International Contest Spirits and Wines. Door zijn heerlijke frisse smaak waan je jezelf onmiddellijk op een Spaans terras aan de Middellandse zee... ol!!!

    BORDIGA 10,40Deze exclusieve gin is afkomstig uit Italie, meerbepaald uit Cuneo, de provincie die grenst aan de alpen. Uit die bergen komen ook de jeneverbessen die van uit-zonderlijke kwaliteit zijn. De meester distelleerder controleert zelf de versgeplukte kruiden die elke dag binnenkomen. Omdat ze met die plaatselijke botanicals wer-ken is tot op vandaag de productie afhankelijk van het seizoen en klimaat.

    gin

    & T

    on

    ic

  • ELEPHANT DRY GIN 11,50Dit is een nieuwe gin die wordt gedistilleerd in Duitsland. Men gebruikt 14 bota-nicals waaronder enkele vrij ongewone Afrikaanse ingredinten zoals: Baobab, Ederflower, Buchu plant, African Wormwood en Devils Claw. Om het authentieke te benadrukken wordt de fles met de hand gemaakt en afgesloten met een kurk. Maar echt belangrijk is dat Elephant Dry Gin 15% van hun winst aan het goede doel schenkt om de natuurlijke habitat van de olifant te bewaren zodat ze kunnen overleven. En enkel daarom al verdient deze gin een plaatsje op onze kaart!

    BRIDGE GIN 11,00Bridge Premium Dry Gin is zoals de naam het al zegt een premium gin. De opval-lende blauwe fles beeldt duidelijk Londen af, maar de gin is de degelijk gedistil-leerd in Badalona te Spanje. Deze gin is samengesteld met volgende botanicals: jeneverbessen, koriander, gember, bittere sinaasappelschillen en komijn.

    BOBBYS DRY GIN 11,40Een Nederlandse gin met een mooi verhaal. Sebastiaan van Bokkel ging als kleine jongen vaak op bezoek bij zijn grootvader Bobby, die afkomstig was uit Indonese. Bobby dronk heel graag jenever maar pimpte zijn flessen op met een aantalexotische kruiden. Lang nadat zijn opa overleden was kwam Sebastiaan via zijnmoeder te weten welke kruiden opa Bobby gebruikte. Zo onstond het idee om deze gin te maken en zo een mooie ode te brengen aan zijn grootvader.

    BROCKMANS 10,50Een zeer uitgesproken aroma van braambessen en kersen waaraan je bijna niet kan weerstaan. Iets zoeter van smaak en het doet me altijd terugdenken aan die kersensnoepjes van vroeger. Ik ben er zeker van dat dit de favoriete Gin wordt van de meeste vrouwen. Mannen, geen imago verlies voor jullie, met zn 40% alcohol slaan jullie dit goedje gegarandeerd graag achter de kiezen!

    BRECON 10,40De Brecon Gin is een premium gin uit Wales gedistilleerd in de stokerij van Pene-ryn. Als basis gebruiken ze graanalcohol. Naast de gebruikelijke jeneverbessen voegen ze koriander, bergamot, kruidnagel en kaneel toe. De aromas van deze exotische kruiden komen zeer duidelijk voor in deze complexe gin: eerst komt de jeneverbessen op de voorgrond, maar wordt meteen weer fris afgewerkt door de gebruikte citrus. Als afdronk proef je het kruidige van de kruidnagel en saffraan.

    POPPIES GIN 9,00Vlaamse gin vervaardig in Stokerij Rubbens te Wichelen. Een echt streekproduct dus! Het kostbare recept is een goedbewaard geheim dat tot vandaag nog enkel gekend is door de familie Rubbens en hun meester stokers. Als u van anijs houdt is deze gin zeker iets voor u want deze smaak staat op de voorgrond.

    ToNIc

    THOMAS HENRY 2,50

    gin

    & T

    on

    ic

  • STERKE DRANKEN

    Cognac Bisquit 7,00Cognac Hennessy 7,50Calvados 7,00Grappa del Piemonte 6,50

    DE KLoK

    Advocaat De Klok 6,50Jenever De Klok 4,00Citroenjenever De Klok 4,00Vanillejenever De Klok 4,00

    LIKEUREN

    Limoncello 5,00Amaretto di Saronno 6,50Cointreau 6,50Grand Marnier 6,50Poire Williams 6,50Baileys 6,50Quaranty Tres 6,50 ScoTch

    Chivas Regal 7,00J&B 6,50S

    terk

    e d

    ran

    ken

  • cocKTAILS

    Mojito 7,50Cubaanse cocktail met rhum, suiker, munt en spuitwater.

    Mojito Royale 9,50Om het wat rijkelijker te maken vervangen we het spuitwater door Cava.

    Caipirinha 7,50Braziliaanse cocktail op basis van Cachaa, limoen en suiker.

    Cuba Libre 7,50Havana club Anejo Especial, cola en limoen.

    Aperol Spritz 7,00Aperol, Cava, spuitwater en een schijfje sinaas, een typisch Italiaans ape-ritief. De Italianen maken het met prosecco, wij met Cava.

    MocKTAILS

    Andy Williams 6,50Tonic, limoensap, spuitwater en suiker.

    Banana smoothy 6,50Banaan, sinaasappelsap, suiker en limoen.

    APERo

    Maison 8,50Onze aperitief maison wordt gemaakt op basis van June en cava. June is een prachtige likeur die wordt gemaakt van de bloesems van druiven die zich ontwikkelen in juni, vandaar de naam. Op een paar dagen worden de bloesems met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt tot deze lekker likeur.

    Cava M&M glas 6,00Cava M&M fles 30,00Porto rood/wit 4,50Martini rood/wit 4,50Sherry 4,50Pineau de Charentes 4,50Kirr 4,80Kirr Royale 7,00Gancia 5,00Campari 6,00Ricard 6,50Picon vin blanc 8,00Absolut Vodka 6,00Havana Club Anejo 3 years 6,00Havana Club Anejo Especial 7,00J&B 6,00Supplement frisdrank 1,70

    Ap

    erit

    ief

    & c

    ock

    tail

    s

    VRAAG NAAR ONZE WIJNKAART

  • A SELEcTIoN oF ScoTLANDS FINESTSINgLE MALT WhISKIES

    Glenkinchie 10j - 43 8,00

    Neus: licht, tonen van graan, grassig en bloemig. Smaak: noties van kruiden, honing en mout.

    Lagavulin 16j - 43 8,50 Neus: zee-aroma, zilt en witte peper. Smaak: warm, complex, turf en zilt.

    Oban 14j - 43 8,00

    Neus: vleugje zeelucht, grassig, rokerig. Smaak: zilt, groene thee, sinaasappel, limoen.

    Cragganmore 12j - 40 7,50

    Neus: subtiel, bloemig, rokerig, mout. Smaak: mix van turf, granen en zoethout.

    Talisker 10j - 45,8 8,00

    Neus: turfachtig, schelpdieren,houtskool. Smaak: Vol, gerookte appelsien, zoet mosterd.

    Dalwhinnie 15j - 43 7,50

    Neus: zacht, droog en licht rokerig. Smaak: Lichte turf, citrus en sherry zoetheid.

    Glenfiddich 12j - 40 7,50

    Neus: honing, vanille, lichte turf, chocolade Smaak: diep en warm, peren, kruidig

    Sch

    ots

    e W

    his

    kie

    s

  • hoT MILK

    Melk en honing 2,50Warme choco 2,60Chococcino 3,10

    coFFEE AND

    Cacao Pico. Manjefiek coffee 8,00Whisky Irish coffee 7,50Cognac French coffee 7,50Amaretto Italian coffee 7,50Grand Marnier Parisien coffee 7,50Quaranty tres Spanish coffee 7,50

    hoT DRINKS

    oR ESPRESSo

    Espresso 2,20

    Ristretto 2,20

    Cafenevrij 2,20

    Kannetje Koffie 4,20

    Kannetje Cafenevrij 4,20

    Cappuccino Italiano 3,00De cappuccino zoals ze hem in Itali maken. Bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim.

    Cappuccino met slagroom 2,80

    Koffie verkeerd 3,00

    Latte Manjefiek 3,70Espresso, hazelnootsiroop, gestoomde melk, slagroom en bresiliennenootjes. Overheerlijk!

    Latte Macchiato 3,50Een Latte Macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en koffie. Opgeklopte melk gaat in een glas en vervolgens wordt voorzichtig de koffie erbij gegoten. De melk zal vanzelf laagjes vormen.

    Caf glac 5,00Espresso, vanille-ijs en slagroom.

    TEA-TIME

    Zin in een lekker kopje thee?? 3,20Vraag naar ons assortiment en laat je zintuigen hun werk doen Kijk, ruik, kies, proef We zijn zeker dat je hiervan gaat genieten!! h

    ot

    dri

    nk

    s

  • Rec

    ept

  • TAPAS

    Bruschetta met geitenkaas en pesto 4,00

    Bruschetta met brie en honing 4,00

    Bruschetta met pesto rosso, mozzarella 4,00

    Bordje bruschetta MIX 11,00

    Lookbroodjes (6 stuks) 6,00

    Bordje Chorizo 6,00

    Bordje Prosciutto 8,00

    Bordje tzatsiki met brood 6,00

    Bordje gemarineerde ansjovis 5,00

    Calamares met verse tzatsiki 8,00

    BORDJE TAPAS GEMENGD 12,50

    Tap

    as

  • Spaghetti carbonara

    Alla carbonara, een klassieker bij de Italiaan.Een pastagerecht op basis van eieren, parmezaan en buikspek.Ik herinner me dat dit mijn favoriet pastagerecht was als kind, toen ik met mijn vader mee mocht naar Itali. Kilos heb ik ervan gesmuld!

  • SoEP

    Verse dagsoep met brood 5,00

    Velout van kip 8,50Een heerlijk ouderwets kippensoepje met verse tuinkruidenen geplukte kippenreepjes.

    cRocQUES

    Crocque monsieur 8,00

    Crocque madame 9,50

    Crocque bolognaise 10,50

    Crocque Hawa 9,00

    Crocque Manjefiek 11,00Italiaanse ham, tomaat, mozzarella, groene pesto.

    BRooD

    Boterham Kannibaal 9,00Een dikke boterham rijkelijk belegd met americain prepar, die we dagelijksvers bereiden met puur rundsvlees.

    Toast champignon 11,50

    PASTAS

    Spaghetti bolognaise 11,00

    Kleine spaghetti bolognaise 10,00

    Gegratineerde spaghetti bolognaise 12,00

    Kleine gegratineerde spaghetti bolognaise 11,00

    Spaghetti Carbonara 12,50

    Veggie Pasta met groene asperges en tuinbonen 17,00

    WoK

    Toscaanse wok 18,00Fettucine, verse tomaten, rode ui, basilicum, mozzarella en prosciutto

    Chicken Green curry 18,90Dit is eenThas gerechtje op basis van kokosmelk en groene curry.Geserveerd met kip, fijne groentjes en rijst.HOT! HOT! HOT!

    Sn

    ax

    - P

    ast

    as

    - W

    ok

  • Fines de Claire: 6 stuks 16,00 9 stuks 22,50

    Gegratineerde oesters fine Champagne 18,00

    oESTERS

    De oester, koningin van de zeevruchten.Oesters eten is genieten! Genieten van de prachtige, ziltige en vooral pure romige smaak. Niets meer en niets minder.Alsook schrijft men aan de oester al sinds de oudheid allerlei mytische kwaliteiten toe, niet in het minst het vermaarde libidoverhogende effect!

    Smullen maar!!

    oes

    ters

  • VooRgEREchTEN

    Rundscarpaccio 14,50Blauw-wit la minute voor u gesneden, extra vierge olijfolie,Balsamico en Parmezaan krullen. Een echte Italiaanse klassieker.

    Velout van kip 8,50Een heerlijk ouderwets kippensoepje met verse tuinkruiden en geplukte kippenreepjes.

    Zeebrugse garnalen 16,00Geen garnalen die een reisje naar Marokko hebben gemaakt maar wel echteZeebrugse kwaliteits garnalen die in onze keuken handgepeld worden. Wij serveren u deze garnalen met een crme en brunoise van peterseliewortel,gemarineerde koolrabi en een bouillon van garnalen.Een topgerechtje

    Scampis in de look 15,00U kiest zelf hoe u ze wilt: in de room of in de boter.

    Scampis in duiveltjessaus 15,00Een getomateerd roomsausje lekker pikant! Niet te pikant, maar net genoeg om er warm van te krijgen.

    Scampis Manjefiek 16,00Wij maken een overheerlijke bisque van garnalen.We flamberen onze scampis met Ricard, voegen de bisque en een scheutje room toe! Meer moet dat niet zijn

    Garnaalkroketjes 14,00We serveren 2 stuks op een fris slaatje samen met krokante peterselie en een stukje citroen. Even lekker als aan de zee.

    Al onze voorgerechten worden opgediend met brood.Supplement frietjes of andere aardappelbereiding: 2,80

    Vo

    org

    erec

    hte

    n

  • Rec

    ept

    het verhaal achter de caesar saladDe Caesar Salad vindt zijn oorsprong op 4 juli 1924, middenin de drooglegging, de periode dat in Amerika geen druppel alcohol legaal te verkrijgen was. Op Onafhankelijkheidsdag, de nationale feestdag, togen daarom veel mensen in de grensstreek van Californi naar het net in Mexico gelegen Tijuana. Hier kreeg restauranthouder

    Caesar Cardini in n keer zoveel gasten, dat hij snel door zijn voorraad heen raakte. Met de laatste ingredinten die hij in huis had improviseerde hij een salade. In de periode erna vroegen zijn gasten telkens weer naar die salade van 4 juli en Cardini besefte dat hij per toeval een wereldvondst had gedaan. Hij serveerde zijn gasten bij de salade

    ook een spectaculaire voorstelling. Hij bereidde die middenin de eetzaal met veel flair en gevoel voor show. Van heinde en verre kwamen mensen kijken. Vanaf dat moment sprak men in heel Amerika over de Caesar Salad.

    De start van een business.In 1938 opende Caesar Cardini een kleine delicatessenwinkel in Los Angeles. De dressing van Cardini viel zo in de smaak bij de Amerikanen, dat zij regelmatig langskwamen met een lege pot of wijnfles, die Cardini vulde met zijn beroemde dressing. In 1948 besloot Cardini de dressing professioneel op de markt te brengen, en hij stichtte zijn

    eigen label `Caesar Cardini Foods`. Vandaag de dag zijn de dressings over gans de wereld te koop. De ingredinten:

    Over de ingredinten van de dressing is in de loop der jaren nogal wat discussie ontstaan.Hieronder de ingredinten die wij gebruiken. Laat ons weten wat je er van vindt!

    mayonnaise yoghurt natuur Limoensap look ansjovis parmezaan Worcestershire Tabasco peper

  • SALADS

    Salade geitenkaas & vijgen 19,00Op een toast gaat onze geitenkaas in de oven! Lekkere licht-gekarameliseerde vijgen, krokante spekblokjes en een vinaigrette van granaatappel, maken dat deze salade er ntje is om vingers en duimen van af te likken.

    Salade Manjefiek 19,50Tempura van kippenreepjes, gebakken scampis en krokant gebakken spekjes. Onze meest verkochte salade op de kaart!

    NYC Caesar Salad 19,00Op vraag van een paar lieve dames krijgt deze salade terug een plaatsje op onze kaart. Caesar Salade, waarschijnlijk de meest gekende salade ter wereld! Wij bereiden ze met lekkere hoevekip, krokant gebakken pancetta en broodcroutons.De dressing is huisgemaakt natuurlijk.

    Spicy beef salad 19,00We grillen ons mals stuk rundsvlees tot de perfectie. We snijden het in reepjesen serveren het op een oosters getinte salade. Maar het echte geheim van deze salade zit hem in de dressing. Nuoc Cham, iets waar ik verliefd op geworden ben in Vietnam,verdelen we gulzig over de salade en het vlees. Smakelijk!

    Salade met kip en appeltjes 17,50We bakken onze kippenblokjes en appeltjes goudbruin, karamelliseren ze met een beetje honing en we blussen met balsamicovinaigrette!

    Salade met scampis en Italiaanse hamreepjes 19,50Mag het iets meer zijn aub? Tuurlijk! Bij deze voegen we er dan fijne reepjes prosciutto aan toe en werken we af met balsamico vinaigrette en geraspte parmezaankaas.

    Salade met gegrilde kip 17,00Deze salade zal vooral aanslaan bij de vrouwtjes, vermoed ik. Weinig calorin, bijna geen vetstoffen maar wel boordevol smaak. Want we geven de kippenlapjes smaak met een licht pikante kruidenmengeling. Weight watchers zou trots zijn op ons !

    Americain prpar 12,50Niet van bij den beenhouwer gehaald! Wij maken hem elke dag vers met 100% puur rundsvlees.

    Sa

    lad

    es

  • QUINoA = SUPERFooD??

    Wat is quinoa eigenlijk? Geen graan, maar zaad. Het wordt al eeuwenlang geteeld op de koude, droge hoogvlakten van Peru en Bolivia. De naam quinoa komt uit het Quecha, de oorspronkelijke taal van de Incas, en betekent letterlijk moedergraan of supergraan.De Incas gebruikten de Quinoa zaden om te koken zoals rijst en beschouwden het als hun heilige voeding. Vandaag de dag is quinoa bijna wereldwijd te verkrijgen, mede dankzijn de voedsel-en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Die riepen 2013 uit tot het jaar van de quinoa. Dit gaf een enorme impuls aan de beginnende westerse quinoa-hype. Intussen is Quinoa een vaste waarde geworden in bijna alle supermarkten.Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven en hebben ook een gerechtje met dit superzaad een plaatsje op onze kaart gegeven. (Zie bij de visgerechten)

    QUINoA:

    100% biologisch

    Rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten

    Rijk aan voedingsvezels

    Rijk aan meervoudig onverzadigde vetten

    Rijk aan vitaminen en mineralen

    Glutenvrij

    Een veld rode Quinoa

  • WEETjES EN WIST-jE-DATjES

    Lees onderstaande wist-je-datjes over voedsel en je bent weer een paar mooie openings-zinnen, nuttige kennis en oneliners rijker!

    WIST jE DAT... temperatuur je eetlust benvloedt? Iemand met een lage lichaamstemperatuur heeft meer

    honger dan iemand waarvan de temperatuur hoger ligt.

    ... tomaten vroeger liefdesappels werden genoemd? Het bijgeloof was namelijk dat je verliefd zou worden als je ervan zou eten.

    ... in het begin van de 20e eeuw pindakaas als een hoogstaande delicatesse werd gezien en alleen werd geserveerd in de meest chique tearooms?

    ... ketchup in de 30er jaren van de 19e eeuw werd gebruikt als medicijn onder de pakkende naam Dr. Miles Compound Extract of Tomato?

    ... een theelepel suiker helpt om na het eten van pittig eten het brandende gevoel in je mond weg te krijgen?

    ... de perzik het eerste fruit was dat op de maan werd gegeten?

    ... het eten van spek kan helpen bij het genezen van een kater?

    ... China de grootste producent is van knoflook?

    ... kokoswater gebruikt kan worden ter vervanging van bloedplasma?

    ... de blikopener pas 48 jaar na het blik werd uitgevonden?

    ... Antartica het enige continent ter wereld is waar je geen McDonalds vindt?

    ... aardbeien de enige fruitsoort zijn die de zaadjes aan de buitenkant heeft zitten?

    ... een blikje cola light blijft drijven, terwijl een blikje normale cola naar de bodem zinkt?

    ... tomaten en jalapeos vallen onder de categorie fruit in plaats van groente?

    ... een theelepel suiker je van de hik kan genezen?

    ... kippensoep in de middeleeuwen werd gezien als lustopwekkend middel?

    ... er in China 45 miljoen eetstokjes per jaar worden gebruikt en er 25 miljoen bomen nodig zijn om deze te maken?

    ... druiven exploderen als je ze in de magnetron doet?

    ... er zon 550 pindas nodig zijn om slechts n pot pindakaas te vullen?

    ... fast food restaurants de kleuren geel, rood en oranje gebruiken, omdat dit de kleuren zijn die honger opwekken?

    ... je vanzelf een oranje kleur krijgt als je te veel wortels eet?

    ... de gemiddelde Fransman zon 500 slakken per jaar eet?

    ... citroenen meer suiker bevatten dan aardbeien?

    ... elke keer als je aan een postzegel likt je 1/10 van een calorie binnenkrijgt?

    ... avocados giftig zijn voor vogels?

    Wee

    tjes

  • Vis

    jes

  • Vis

    jes

    VISjES

    Noordzeetong Meunire DagprijsAan onze visboer vragen wij dagelijks om ons zijn grootste exemplaren te bezorgen. Goudbruin gebakken in echte melkerijboter, peterselie, citroen en daar nog wat van onze zelfgemaakte tartare bij. Volgens mij is dat zeetong op zijn best!!

    Rode poon 22,50Vaak een ondergewaardeerde vis, onbegrijpelijk eigenlijk want dit is een heel lekkere,fijne vis van bij ons. Het visvlees is stevig en heeft een diepe smaak.Wij bakken hem op het vel en serveren hem met structuren van peterseliewortelen een heerlijke bouillon van garnalen. Apart geven we u er nog een geplette aardappel bij. Een aanrader!

    Atlantische zalm 23,50Een lekker gebakken stuk zalmhaasje, quinoa met verse tuinkruiden, groene asperges en tuinbonen, yohurtdressing en enkele puntjes dragonmayonnaise.Van een smaakbom gesproken

    Scampis in de look 22,50U kiest zelf hoe u ze wilt: in de room of in de boter.

    Scampis in duiveltjessaus 22,50Een getomateerd roomsausje lekker pikant! Niet te pikant, maar net genoeg om er warm van te krijgen.

    Scampis Manjefiek 23,50Wij maken een overheerlijke bisque van garnalen.We flamberen onze scampis met ricard, voegen de bisque en een scheutje room toe! Meer moet dat niet zijn

    Garnaalkroketten 18,50We serveren 3 stuks op een fris slaatje samen met krokante peterselie en een stukje citroen. Minstens even lekker als aan de zee.

  • SAUZEN

    Peperroom 3,00Champignonroomsaus 3,00Saus van de chef 3,50

    Dit is een licht pikant, getomateerd roomsausje met infusie van dragon.

    Champignon natuur 3,90Vers geklopte barnaise 3,90

    SUPPLEMENT

    Salade mixte 3,50

    Witloofslaatje 3,90

    Tomatenslaatje 3,90

    Huisgemaakte mayonaise 0,80

    Ketchup 0,80

    Extra brood 2,00

    Vle

    esje

    s

  • WooRDjE VooRAF

    Al onze vleesgerechten worden bereid op de grill en afgesmaakt met fleur de sel uit de Camargue.Op die manier proberen we het stuk vlees een specifieke smaak mee te geven.Bij onze vleesgerechten bieden wij u de keuze aan tussen frietjes, ovenaardappeltjes en kroketten.

    oNZE VLEESgEREchTEN

    Filet Mignon 18,90Een malse steak met lekker veel smaak die we versnijden op 280gr.

    Filet pure 27,50Filet pure is zowat het beste stuk vlees dat het rund te bieden heeft.Botermals en heel lekker van smaak!

    Steak tartare 20,00Dit is onze absolute specialiteit! Geniet van de aromas als we dit gerechtje aan uw tafel komen bereiden. Kijk, ruik, maar proef vooral

    Rib-eye 24,00Rib-eye haalt zijn naam van het oogje vet midden in het vlees.De onze komt uit Ierland, is supermals en mooi dooraderd. Dit levert extra smaak op.Mijn favoriet stuk vlees! 330gr

    Cte los (2 personen) 44,00Honger zal u alleszins niet meer lijden als u dit stuk vlees verorbert. Wij serveren u een mooi stuk van 1,3kg, naar uw wens gebakken behalve als het om bien cuit gaat.

    Lamsbrochette 21,00Lekker gemarineerde stukjes vlees uit de filet op een spies, geserveerd met een echte Griekse salade en ovenaardappeltjes.Wilt u het nog meer Grieks? Vraag dan gerust aan onze kelner om de Sirtaki te dansen,hij zal dat met veel plezier doen. J

    Varkenshaasje 18,50Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken uit de binnenzijde van de rug, eigenlijk de filet-pure van het varken. Zeer mals dus!

    Kippenfilet 16,50Om het wat eleganter te maken snijden we onze kippenfilet in mooie dunne lapjes. Onze kruiden geven een lekkere meerwaarde aan de kip.

    Vle

    esje

    s

  • WAT hEB jE NoDIg?

    4 5 stuks verse Sint-Jacobsvruchten per persoon.

    4 el olijfolie van goede kwaliteit

    1 el balsamico azijn

    peper en zout

    Voor de grijze garnalenvinaigrette:

    5-tal blaadjes basilicum fijngesneden

    1 teentje look, fijngehakt

    zeste van een halve citroen

    bieslook, fijngesneden

    50g grijze garnalen per persoon

    BEREIDINgSWIjZE:

    Voor de vinaigrette meng je alle ingredinten in een kommetje.Verhit 1 el olijfolie in een antiaanbaklaag pan, laat goed warm worden en bak de coquilles 2 minuten aan elke kant. Neem de coquilles uit de pan en houd ze warm. Giet nu de resterende olijfolie in de pan en laat heel heet worden, tot de olie bijna begint te roken. Stort de inhoud van uw kommetje met garnalen in de pan. Schudt goed op, kruid met peper en blus met de balsamico azijn. Let op, het is belangrijk dat de garnaaltjes niet meer dan 30 seconden op het vuur staan.

    Plaats de sint-jacobsvruchten op het bord en verdeel de vinaigrette erover. Klaar!

    Smakelijk.

    gEBAKKEN SINT-jAcoBSVRUchTEN MET gRIjZE gARNALENVINAIgRETTE

    Dit is een gerecht die reeds jarenlang op onze menukaart prijkt en door vele klanten werd gesmaakt. Ik ben er zeker van dat u de harten van uw tafelgenoten verovert als u thuis dit receptje voor hen klaarmaakt. Het is niet alleen verrassend lekker maar ook gemakkelijk te bereiden en snel klaar.

    Rec

    ept

    voo

    r th

    uis

  • KINDERgEREchTEN

    Kinderkippenfilet met frietjes 9,00

    Scampibrochette met frietjes 11,00

    Frikandellen met frietjes 7,50

    Kinderspaghetti 8,00

    Garnaalkroket met frietjes 7,50

    Fishsticks met frietjes 7,00

    Supplement appelmoes 2,00

    KINDERDESSERTjES

    Vanille-ijsje 4,00

    Kinder dame blanche 4,50

    Vanille-ijsje met vers fruit 5,00

    Kinderchocomousse 4,00

    MENUS EN KINDERgEREchTEN

    DAgMENU van 12u00 tot 14u00

    Van dinsdag tot vrijdag bieden wij u een dagsoep, hoofdgerecht en koffie aan voor slechts 12,00.

    Lees de tafeldisplay voor de dagschotel van vandaag of neem een kijkje op onze website www.brasseriemanjefiek.be

    cte los menu (per 2 personen) 42,00 pp

    Scampis Manjefiek (inclusief glas witte wijn)

    Cte los met saus naar keuze (inclusief glas rode wijn)

    Dame blanche of Irish coffee

    Men

    us

    en

    kin

    der

    ger

    ech

    ten

  • DESSERTS

    Chocolade mousse 5,50Het aantal liter chocolademousse die we al gemaakt hebben loopt in de honderden. Ook op Studio Brussel heeft ons recept menig harten laten smelten toen we onze chocolademousse live on air mochten maken bij Linde Merckpoel!! Ervaar het zelf

    Tiramisu 6,50Letterlijk betekent tiramisu, trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als maak mij blij.En ik kan u garanderen dat u hiervan blij wordt. want wij maken hem zoals in Italie,zoals het moet.

    Moelleux au chocolat 9,00Ooit zei een jongedame tegen mij: dit is sex on a plate.Of ze gelijk heeft laat ik aan u over J. Maar voor de liefhebbers van chocolade slaat deze dessert in als een bom. Het blijft dan ook steeds een magisch moment als de chocolade als een lava uit je gebakje stroomt. Misschien ook even meedelen dat we de moelleux la minute een 10 tal minuten in de oven afbakken. Dus bij drukke momenten kan de wacht-tijd wel wat oplopen.

    Louki kevertaartje 6,00Dit is een Wetters streekgerecht. Er wordt gezegd dat als je er elke week ntje eet,je 100 jaar wordt. Of was het nu 100kg? JDesalniettemin, zeker de moeite waard om het te proberen.

    Sorbet 6,50Dit is het ideale dessert om na de maaltijd het eten wat laten te zakken.U krijgt van ons 2 bolletjes van de smaken die we in ons assortiment hebben.

    Warme appeltaart 5,50Geserveerd met een bolletje van ons hoeve-ijs en slagroom.Drink daarbij een tasje koffie en het leven is weer schoon = Comfort food!

    Verse fruitsalade 6,00Gezond en boordevol vitamientjes.

    Sabayon 9,00A la minute geklopt met Grand Marnier geserveerd met een bolletje hoeve ijs. Een klassieker.

    Des

    sert

    s

  • MILKShAKES van 14u00 tot 18u00

    Vanille 6,00

    Banaan 6,90

    hoEVE-IjS

    Onze ijscrme is n van de weinige zaken die we niet zelf maken. MAAR, daar is een redenvoor; we halen hem letterlijk vanop de boerderij. Meerbepaald van de kortenboshoeve in Massemen. Een echt streekproduct dus! De kortenboshoeve wordt uitgebaat door Johan en zijn immer sympathieke vrouw. Dagelijks worden de koeien er gemolken en worden er echte hoeveproducten bereid. Volgens mij is dit as good as it gets!

    Coupe vanille 6,00

    Dame blanche 6,90met verse warme chocoladesaus

    Bananasplit 7,70Met een banaan en warme chocoladesaus

    Coupe bresilienne 7,70

    Coupe vers fruit 9,00

    Coupe advocaat De klok 9,90wanneer je 2 lekkere streekproducten bij elkaar voegt Hemels lekker!

    Des

    sert

    s

  • VERSE PANNENKoEKEN EN WAFELS 14u00 tot 18u00

    Suiker 3,70

    Boter 4,10

    Konfituur 4,30

    Slagroom 4,70

    IJs 5,00

    IJs en slagroom 6,00

    IJs en warme chocoladesaus 6,00

    Warme chocoladesaus 4,70

    IJs, slagroom en warme chocoladesaus 7,00

    Vers fruit 6,70

    Vers fruit en slagroom 7,70

    Verse fruit, ijs en slagroom 8,90

    Advocaat De Klok 7,70

    Advocaat De Klok en slagroom 8,70

    Advocaat De Klok, ijs en slagroom 9,90

    Wa

    fels

    en

    Pa

    nn

    enko

    eken

  • En dan nog dit ...

    Jan, de patron van Manjefiek, ruilt nu en danhet keukengerei voor de microfoon...

    NoXS is een rock coverband met garantie tot ambiance.Ze spelen de meeste bekende Rockcovers vanaf de jaren 70 tot heden!

    Of het het nu over een kleine caf, een kermistent of een personeelsfeest gaat;

    de pannen vliegen van het dak!Voor meer info of booking: 0478/930.715 of 0475/433.844 / www.noxsrockband.be

  • Opmaak: Raf De Graeve 0495 21 46 64 Print: @ the movies Wetteren