WORK & SAFETY SS 2020

122
WORK & SAFETY SS 2020 SL/HR

Transcript of WORK & SAFETY SS 2020

WORK & SAFETYSS 2020

SL/HR

DO. TO CREATE.BE. TO SHARE.FLY. TO DREAM.

Leta 1958 sem spoznal tega čudovitega otroka, ki je sanjal da bo postal pilot, sestavljal je modele letal in propelerje ter sanjal. Na začetku je bil pilot majhnih turističnih letal, ker je rad letel in živel za občutek svobode, ki ga je doživljal med letom in ko je sanjal, kako odkriva in raziskuje svet.Bil je rojen pilot in užival je v akrobatskem letenju, zaradi česar je bil znan v svetu aviacije. Nekega dne so ga urgentno klicali na pomoč majhni gorski vasici, ki je bila v plamenih. Naloga je bila ekstremna in nevarna, vendar jo je sprejel zaradi občutka svobode. Boril se je s po-žarom in ga ukrotil ter tamkajšnjim prebivalcem podaril svobodo.Leta so minila, ekstremni podvigi živijo v spominu, njegov čar, njegov svobodni duh in njegove sanje ostajajo v njem, ki je predan pilotiranju velikih letal v zračnem prometu in odkriva svet.Od tod izvira blagovna znamka Payper s svojim prepoznavnim logotipom v obliki propelerja, napolnjena z njegovimi sanjami o svobodi in čaru življenja.

Godine 1958. upoznao sam nevjerojatnog dječaka koji je sanjao o tome da postane pilot, uživao je u sanjarenju gradeći modele aviona i njihove propelere. Počeo je upravljati malim turističkim avionima jer je obožavao jedinstveni šarm zrakoplovstva i živio je za onaj osjećaj slobode koji mu je pružao let sanjajući da će otkrivati i istraživati svijet.Bio je rođeni pilot te je postao poznat u svijetu zrakoplovstva jer se bavio akrobatskim zrakoplovima. Jednoga dana dogodila se nesreća i pozvali su ga da spasi jednu malu planinsku zajednicu od vatre. To je bio veoma zahtjevan i opasan zadatak, ali njegova ga je nesputanost nagnala da ga prihvati. Na ivici plamena ugasio je vatru i tako ponovno vratio slobodu tim ljudima.Prolazile su godine, i zahtjevni su poslovi postali tek žustro sjećanje, ali njegov šarm, slobodni duh i san i dalje su u njemu tinjali, kako stra-stveno vozi najveće putničke avione i leti nebom otkrivajući svijet.Robna marka Payper sa svojim nepogrešivim logotipom propelera crpi nadahnuće iz njegovog sna sačinjenog od šarma i slobode.

1

payperwear.com

NAŠA ZGODOVINA.

IZDELKOV V KATALOGUBROJ ARTIKALA U KATALOGU

ZAPOSLENIH V PARTNERSKIH PODJETJIHZAPOSLENICI IZ PARTNERSKE

MREŽE PODUZEĆA

ZAPOSLENIH V PODJETJUNEPOSREDNI ZAPOSLENICI

PODUZEĆA 2.000 5.000160

Payper je bila najprej ideja družine Valentini, ki se je, navdahnjena z modelom življenja prijatelja pilota reševalca, odločila, da se posveti proizvodnji kombi-nezonov in delovnih oblačil, ki omogočajo lahkotno gibanje oseb, jim nudijo zaščito in hkrati estetski in posebno skrbno izbran videz, tipično italijanskega sloga. Večletna rast in specializacija sta leta 2003 botrovali rojstvu Industrial Wear s ciljem, da bi izkušnje iz preteklosti uporabili v industriji, da bi razširili katalog izdelkov, povečali storitve in pridobili nove tržne deleže. Leta 2006 je podjetje distribuiralo svoje izdelke po celi Italiji in začelo se je usmerjati v izvoz. V nekaj letih je že bilo prisotno na vseh glavnih trgih v Evropi. Danes v svojem katalogu predstavlja preko dva tisoč izdelkov, ki so patentirani in imajo šte-vilne certifikate, katerim se vsako leto pridruži preko petdeset novih kreacij italijanskega oddelka R&D, ki išče vedno nove estetske in funkcionalne rešitve. Zaposleni v tehničnem oddelku, ki ima svoje pisarne na različnih koncih sveta, vodijo in opravljajo kontrolo kakovosti, vodijo proizvodnjo in izvajajo kontrolo kakovosti. Leta 2017 je podjetje dobilo nov sedež, moderno glavno upravo, ki proizvaja obnovljivo energijo, kjer se na 800 m2 razprostira razstavni prostor, kjer je na ogled celotna kolekcija Payper in je tudi skladišče, ki je opremljeno z inteligentno logistično tehnologijo zadnje generacije.

1980 Pridruži se trgovina kakovostnega tekstila za oblačila in dom.

Pokreće se djelatnost trgovine kvalitetnim tekstilom za odjeću i domaćinstvo.

2006 Z distribucijo pokrivamo celoten italijanski trg.

Širenje distribucijske mreže na talijanskom tržištu.

2000 Ustanovljen je lasten oddelek za raziskave in razvoj, kjer razvijamo delovna oblačila.

Osniva se odjel R&D za dizajniranje radne odjeće workwear.

1969 Začetek trgovine z usnjem in proizvodnje z delovnimi rokavicami.

Započinje trgovina kožnim artiklima i proizvodnja radnih rukavica.

1990Vedno bolj intenzivna mednarodna trgovinska menjava za industrijske potrebe po vsem svetu.

Pojačavaju se međunarodne trgovinske veze s industrijskim poduzećima diljem svijeta.

2003 Na trg lansiramo prvo kolekcijo blagovne znamke Payper.

Predstavljanje prve kolekcije robne marke Payper.

2010Delovati začne prva spletna stran “business to business”.

Otvaranje prve službene stranice za elektroničko poslovanje „business to business“.

2

NAŠA POVIJEST.

PISARNE PO SVETU BROJ POSLOVNICA U SVIJETU

M2 POVRŠIN V ITALIJI POVRŠINA U KVADRATNIM METRIMA U ITALIJI

DISTRIBUTERJIDISTRIBUTERI10 50.000 2.000

Robna marka Payper nastala je iz zamisli obitelji Valentini koja se, nadahnuta uzornim životom prijatelja koji je bio pilot i spasilac, odlučila posvetiti proi-zvodnji radne i poslovne odjeće workwear i corporate wear napravljene da olakša kretanje osobe, štiti je i opremi odjevnim komadima istančane estetike koja je svojstvena talijanskom stilu. Proporcionalni rast i specijalizacija koja se razvila tijekom vremena doveli su 2003. godine do osnivanja Industrial Wear, s ciljem industrijalizacije prethodnih iskustava, proširenja kataloga proizvoda, poboljšanja usluga i stjecanja novih marketinških udjela. Godine 2006., nakon stvaranja distribucijske mreže diljem Italije, poduzeće je započelo s djelatnošću izvoza te se za nekoliko godina proširilo na sva glavna europska tržišta. Danas raspolaže katalogom od preko dvije tisuće artikala, koji su zaštićeni patentima i brojnim certifikatima, i kojima se svake godine dodaje 50 novih ostvarenja iz talijanskog odjela R&D, u stalnom nastojanju da se iznađu nova estetska i funkcionalna rješenja. Proizvodnjom upravljaju i provode propisane kontrole kakvoće izravno njihovi zaposlenici u tehničkim poslovnicama koje su osnovane diljem svijeta. Godine 2017. osnovano je novo sjedište, moderni headquar-ter koji proizvodi obnovljivu energiju, opremljen izložbenim salonom od 800 m2 u kojem je izložena čitava kolekcija Payper i skladištem koje je opremljeno najsuvremenijim inteligentnim logističkim sustavima.

2013Širitev na tuje trge.

Širenje na strana tržišta.

2019Lansiranje linije obutve.

Predstavljanje linije obuće.

2016 Vzpostavitev novega avtomatiziranega logističnega centra.

Osnivanje novog automatiziranog logističkog centra.

IN PROGRESSPrihajajoče novosti...

Očekuje se objava ostalih novosti...

2015Odpremo pisarne z zaposlnimi v bližini dislociranih proizvodnih obratov na različnih koncih sveta.

Otvaranje poslovnica s neposrednim zaposlenicima u blizini proizvodnih postrojenja diljem svijeta.

2017Otvoritev nove glavne uprave in trgovskih poslovalnic po Evropi.

Osnivanje novog sjedišta Headquarter i poslovnih podružnica u Europi.

3

4

PAYPER,

PAYPER,

KREATIVNOST, ISTRAŽIVANJE, RAZVOJ.Payper je u isto vrijeme talijansko i međunarodno poduzeće koje je steklo znatno iskustvo u razvoju modela, nabavi sirovina i proizvodnji radne i svakodnevne odjeće s jasnim ciljem: učiniti radne postupke sigurnijima, praktičnijima i privlačnijima. Svaki poslovni korak poduzeća obilježen je odabirom kvalitete. Cjelokupna kontrola čitavog proizvod-nog postupka, od dizajniranja do logistike, omogućava pravovremeno postizanje visokih i zajamčenih standarda. Kolekcije robne marke Payper razvio je talijanski odjel R&D , koji se sastoji od kreativnih stručnjaka. Od istraživanja do stila, do razvoja, pa sve do ambalaže, sve se kontrolira do najmanje pojedinosti. Proizvodnja se odvija u partnerskim postrojenjima diljem svijeta te je certificirana u skladu s međunarodnim propisima zaštite, sigurnosti i društvene odgovornosti. Naši tehnički odjeli koji se sastoje od neposrednih stručnih zaposlenika rasprostranjeni su na različitim područjima proizvodnje i u potpunoj sinergiji s talijanskim odjelom Lab&Quality osiguravaju usklađenost s proi-zvodnim normama i uvjetima rada.

KREATIVNOST, RAZISKAVE, RAZVOJ.Payper je italijansko podjetje, ki je hkrati tudi mednarodno in ima mnoge izkušnje na področju razvoja modelov, dobave surovin in proizvodnje profesionalnih delovnih oblačil in oblačil za vsak dan, z jasnim ciljem ponuja delavcem varnejša, bolj praktična oblačila z več čara. Vsak korak podjetja je v znamenju kakovosti. Popoln nadzor celotnega proizvodnega procesa od načrtovanja do logistike zagotavlja visoke in hkrati zajamčene standarde. Kolekcije Payper razvija italijanska ekipa oddelka Raziskave in razvoj , ki je zelo ustvarjalna in strokovna. Od raziskav do sloga, do razvoja, do pakiranja, vse je do potankosti pod nadzorom. Naše tehnične pisarne, kjer so zaposleni neposredni strokovni sodelavci, so dislocirane na različnih proizvodnih območjih in zagotavljajo upoštevanje proizvodnih standardov in delovnih pogojev. Naše tehnične pisarne, kjer so zaposleni neposredni strokovni sodelavci, so dislocirane na različnih proizvodnih območjih in delujejo v popolni sinergiji z italijanskim oddelkom za raziskave in kakovost, ter zagotavljajo upoštevanje proizvodnih standardov in delovnih pogojev.

5

24 24H90.0003.0002.000.0004.000.000

PAYPER,

PAYPER,

INDUSTRIJA 4.0Poduzeće Payper oduvijek je bilo usmjereno k tehnološkoj inovaciji, zbog čega je uvršteno među najbolje

tvrtke u svom sektoru. U novom sjedištu koje je osnovano 2017. godine, poduzeće Payper primijenilo je najsuvremenija rješenja u logističkom sektoru, koja integriraju upravljačke sustave s novim robotiziranim

proizvodnim tehnologijama, kako bi se zajamčila okolišna kvaliteta postrojenja i radno blagostanje zaposle-nika te, u isto vrijeme, poboljšalo vrijeme upravljanja narudžbama i povećala produktivnost. Čitavi je proces

izrazito kodificiran, čime se smanjuje mogućnost pogreške.

INDUSTRIJA 4.0Payper je vedno pozoren na tehnološke inovacije, zato se umešča med evropske ekselence na

svojem področju. Na novem sedežu, ki je svoja vrata odprl leta 2017, je Payper uvedel napredne logistične rešitve, ki združujejo sisteme vodenja z novimi proizvodnimi robotiziranimi tehno-

logijami, s katerimi zagotavlja kakovost okolja obratov in dobro počutje zaposlenih pri delu ter hkrati izboljšuje čas izvedbe naročil in povečuje proizvodnjo. Celoten proces je dobro zakodiran,

kar pomeni popolno gotovost, da ne pride do napak.

ČAS IZPOLNJEVANJA NAROČILAVRIJEME ISPUNJENA NARUDŽBE

ODPREMLJENI KOSI/DANISPORUČENO ARTIKALA/PO DANU

ODPREMLJENI KARTONI/DANISPORUČENO KUTIJA/PO DANU

IZPOLNJENE VRSTICE NAROČIL/LETOOBRAĐENE LINIJE NARUDŽBE/U GODINI

POTENCIALNE VRSTICE NAROČIL/LETOMOGUĆE LINIJE NARUDŽBE/U GODINI

6

PAYPER,

PAYPER, NA USLUZI

KLIJENTIMA.

V SLUŽBI SVOJIH

STRANK.

Payper se imenuje partner podjetij, zato je oblikoval storitve, ki izboljšujejo in optimizirajo vse izmenjave s strankami. Strokovna ekipa prodajnikov na terenu, služba za delo s strankami v več jezikih, oddelek marketinga in grafike v podjetju se vsak dan trudijo s strankami vzpostaviti tesen in trajen stik. Spletna platforma za naročanje, ki je na voljo na naslovu payperwear.com, nudi hiter sistem, ki zagota-vlja prihranek časa, takojšnje preverjanje razpoložljivih zalog blaga v danem trenutku, sklope na poti v skladišče in obdelavo naročila v 24h. Na strani payperwear.com lahko spremljate vse novosti, ponudbe in promocije, z učinkovitim konfiguratorjem pa lahko v realnem času vidite prikazan končni videz izbranih oblačil, torej je na voljo zares edinstven servis.

Poduzeće Payper posluje s partnerskim poduzećima i stoga ima strukturirane usluge koje pobolj-šavaju i optimiziraju svaki odnos s kupcima. Stručni prodajni tim, višejezična služba podrške za kup-ce, grafički odjel posvećeni su svakodnevnoj izgradnji bliske i duge veze s kupcima. Platforma za mrežno naručivanje, koja je dostupna na adresi payperwear.com, nudi brzi sustav koji omogućava uštedu vremena i brzi pregled stanja zaliha robe, nadolazeće zalihe i provođenje narudžbe kroz 24 sata. Stranica payperwear.com omogućava vam da budete u toku sa svim vijestima, ponudama i pro-motivnim akcijama te vam učinkoviti konfigurator omogućava da u stvarnom vremenu pogledate završni izgled odabrane odjeće i tako vam pruža zaista jedinstveno iskustvo.

7

PAYPER, DO.BE.FLY.

PAYPER, DO.BE.FLY.

ODGOVORNO.Delamo, da bi ustvarjali/Smo, da bi delili/Letimo, da bi sanjali: to so vrednote, ki vodijo skupino Payper in ki prežemajo celotno proizvodno verigo, saj je znanje za ustvarjanje novih izdelkov, deljenje z drugimi in sanjanje o novih in vedno večjih izzivih vključujoče poslanstvo, ki se uresničuje zahvaljujoč pozitivnemu in odgo-

vornemu prispevku vseh zaposlenih in poslovnih partnerjev. Zato Payper že vrsto let posluje družbeno odgovorno, ob tem pa je pridobil številne mednarodne certifikate in uvedel najboljše prakse, usmerjene v kakovosten, trajnosten in etičen razvoj. Vse to pomeni sposobnost povezovanja poslovnih dejavnosti s spošto-

vanjem in varovanjem interesov skupnosti, s katerimi sodeluje, pa tudi z varovanjem okoljskih virov in njihovega ohranjanja za prihodnje generacije.

ODGOVORNO.Rad za stvaranje / Postojanje radi dijeljenja / Let radi sanjanja: ovo su vrijednosti na kojima se temelji grupacija Payper koje su prisutne duž čitavog proizvodnog lanca, jer imati svijest za stvaranje novih proizvoda, podijeliti je s drugima i sanjati nove i sve izazovnije budućnosti

jest inkluzivna misija koja se realizira zahvaljujući odgovornim i pozitivnim doprinosom svih uključenih pojedinaca i partnera. Iz tog ra-zloga, grupacija Payper već niz godina nastoji ukomponirati u vlastito upravljanje teme Društvene odgovornosti poduzeća, okrećući

se međunarodnim certifikatima i najboljim praksama kojima se usmjerava prema kvalitativnom, održivom i etičkom razvoju. To sve se prenosi u sposobnost integracije vlastitih poslovnih aktivnosti, uzimajući u obzir zaštitu interesa zajednice s kojom se uspostavlja

odnos, kao i zaštitu okolišnih resursa i njihovo očuvanje za buduće generacije.

ETIKAIN SKUPNOST

ETIČNOSTI ZAJEDNIŠTVO

MEDNARODNI CERTIFIKATIIN TRANSPARENTNOST

MEĐUNARODNI CERTIFIKATII TRANSPARENTNOST

OKOLJSKATRAJNOSTODRŽIVOST

OKOLIŠA

4 STEBRI DRUŽBE PAYPER / 4 STUPA GRUPACIJE PAYPER

IZDELEKIN PROIZVODNJA

PROIZVODI PROIZVODNJA

8

PAYPER,

PAYPER,

MEDNARODNI CERTIFIKATI IN TRANSPARENTNOST

IZBOR IN SPREMLJANJE PARTNERJEV PROIZVAJALCEV.Skupina Payper sodeluje izključno z dobavitelji-proizvajalci, katere je izbrala v daljšem ča-sovnem obdobju in z ocenjevanjem dveh dejavnikov: visoke ravni standardov kakovosti izdelkov in pozornosti do poštenih in družbeno odgovornih delovnih pogojev. Tehnične pisarne stalno spremljajo stanje z neposrednim preverjanjem in revizijami, naročenimi pri neodvisnih mednarodnih organih, kar zagotavlja da proizvajalci spoštujejo visoke standar-de, ki jih navajajo certifikati in ki jih zahteva Payper.

MEĐUNARODNI CERTIFIKATI I TRANSPARENTNOST

ODABIR I NADZOR PARTNERSKIH PROIZVOĐAČA.

Grupacija Payper surađuje isključivo s dobavljačima-proizvođačima koji su s vremenom odabrani na temelju procjene dvaju čimbenika: visoka razina kvalitativnih standarda pro-izvoda i obraćanje pozornosti na pravedne i društveno odgovorne uvjete rada. Tehnički odjeli kontinuirano nadziru stanje putem izravnim kontrola i revizija povjerenih nezavisnim međunarodnim tijelima, kako bi se proizvođači pridržavali visokih standarda koji su određe-nim certifikatima koje traži grupacija Payper.

9

BIO BIO

PAYPER, PAYPER,IZDELEK IN PROIZVODNJA

100 % ETIČNA PROIZVODNJA,

0 % ŠKODLJIVIH KEMIKALIJ.

Cilj podjetja je srednjeročno doseganje 100  % proizvo-dnje etično certificiranih oblačil preko verige, ki jo v ce-loti nadzorujejo surovine, procesi in končni izdelek. Že sedaj, ko se je podjetje pridružilo programu Brez odlaganja nevarnih kemikalij, celotna proi-zvodnja Payper deluje v skladu s parametri evropske uredbe REACH (ES št. 1907/2006), ki beleži, ocenjuje, dovoljuje in omejuje uporabo kemičnih snovi. Načrtuje se tudi lansiranje novih linij majic in zgornjih delov trenirk, izdelanih izključno iz ekološkega bom-baža, v skladu z merili, ki jih narekuje neprofitna pobuda za boljši bombaž (Better Cotton Initiative), kate-re namen je povečati trajnostno proizvodnjo svetovnega bombaža za okolje in ljudi, ki so vključeni v proizvodni proces.

PROIZVOD I PROIZVODNJA

100 % ETIČKA PROIZVODNJA,0 % ŠTETNIH KEMIJSKIH TVARI.

Srednjoročni cilj poduzeća je ostvarivanje stopostotne proi-zvodnje etički certificiranih odjevnih predmeta putem lanca

koji se u potpunosti kontrolira, od sirovina do proizvodnih postupaka, pa sve do gotovih proizvoda. Već se da-

nas pridržava programa eliminiranja ispuštanja opasnih kemikalija, čitava proizvodnja grupacije Payper nalazi se unutar parametara određenih europskom uredbom REACH (EZ br. 1907/2006) kojom se registrira, procjenjuje, dopušta i ogra-

ničava uporaba kemijskih tvari. Predviđa se, među ostalim, i pokretanje novih linija majica i sportskih

majica koje se realiziraju isključivo biološkim pamu-kom koji se proizvodi u skladu s kriterijima koje je odredila neprofitna organizacija Inicijativa za bolji pamuk (BCI), čiji je cilj ostvarivanje globalne proizvodnje pamuka koja bi bila odr-živija za okoliš i za osobe koje su dio proizvodnog postupka.

100%CERTIFICIRANO

BIOBIOLOŠKI

LINIJA SUNSETMajice

LINIJALINEMajice

V TEKU / U TIJEKU

Majice Športni puloverji

Majice Sportski majice

10

PAYPER,

PAYPER,PAYPER,

PAYPER,

OKOLJSKA TRAJNOST

MANJŠI VPLIV NA OKOLJE.

Skupina Payper je sprejela ukrepe za zmanjšanje emisij CO2: se-dež podjetja se namreč napaja na 100  % obnovljivo (sončno) energijo, hkrati pa podjetje sodeluje s prevoznimi letalskimi in ladjarskimi družbami najnovejše generacije z nizko porabo ener-gije in vplivom na okolje.

ODRŽIVOST OKOLIŠA

MINIMALAN UTJECAJ NA OKOLIŠ.Grupacija Payper provodi odabire za smanjenje emisija CO2: sje-dište se, naime, opskrbljuje 100 % obnovljivom energijom (so-larnom) i odabiru se poduzeća za transport, zračni i pomorski, najnovije generacije s niskom potrošnjom energije i minimalnim utjecajem na okoliš.

ENERGETSKA NEODVISNOSTENERGETSKA AUTONOMIJA

ETIKA IN SKUPNOST

DOBRO POČUTJE IN KULTURA.Ljudje in blaginja skupnosti so v središču odgovorne vizije skupine Payper, ki je ved-

no delovala s spoštovanjem do enakih možnosti, večkulturnosti, varovanja zdravja ter dobrega počutja delavca in njegove družine. Letno podjetje s prostovoljnim skladom krije

stroške, povezane s študijem, usposabljanjem in specializirano zdravstveno oskrbo. Ponuja tudi svojo opremo za pobude družbenega in javnega interesa, kot so znanstvene odprave, humanitarna pomoč Rdečemu križu in prebivalstvu, ki so jih prizadele naravne nesreče, ter športne prireditve za dvigovanje ozaveščenosti o preventivi in medicinske raziskave.

ETIČNOST I ZAJEDNIŠTVO

DOBROBIT I KULTURA.Osobe i dobrobit zajednice nalaze se u središtu odgovorne vizije grupacije PayPer koja oduvijek radi imajući na umu jednake prilike, multikulturalnost, zaštitu zdravlja i dobrobit radnika i njegove obitelji. Svake godine, podu-zeće podržava, dobrovoljnim fondom, troškove vezane uz obrazovanje, osposobljavanje i specijalističku zdrav-stvenu skrb. Nudi, među ostalim, svoju opremu za inicijative u društvenom i javnom interesu, kao što znanstvene ekspedicije, humanitarne pomoći Crvenom križu i populacijama koje su pogođene prirodnim katastrofama, te sportske manifestacije koje su vezane uz podizanje svijesti o prevenciji i medicinska istraživanja.

BLAGINJA / BLAGOSTANJE

ŠTUDIJIN USPOSABLJANJE

OBRAZOVANJEI OSPOSOBLJAVANJE

ZDRAVNIŠKAOSKRBA

ZDRAVSTVENASKRB

SKUPNOST / ZAJEDNICA

RAZISKAVEISTRAŽIVANJE

SOLIDARNOSTIN UDELEŽBASOLIDARNOSTI PREDANOST

PRIREDITVEIN DOGODKI ZA OZAVEŠČANJEMANIFESTACIJE I DOGAĐAJI ZA

PODIZANJE SVIJESTI

11

KAZALOINDEKS

12

14 36 78 90

102100 108 118 124

130 132

46

134138140142146153162164

TECH-NIK LINE MULTIPRO INDUSTRY

DODATKI ZA VARJENJEDODACI ZA VARENJE

ROKAVICE S PREVLEKOPREMAZANE RUKAVICE

ROKAVICE ZA ENKRATNO UPORABORUKAVICE ZA JEDNOKRATNU UPORABU

ZIMSKE ROKAVICEZIMSKE RUKAVICE

DOBRA VIDNOSTVISOKA VIDLJIVOST

VAROVALNE ROKAVICE ZA ZAŠCITO PRED MEHANSKIMI NEVARNOSTMI

RUKAVICE OTPORNENA MEHANICKA OŠTECENJA

VAROVALNE ROKAVICEZA ZAŠCITO PRED TOPLOTO

RUKAVICE OTPORNE NA TOPLINU

VAROVALNE ROKAVICEZA ZAŠCITO PRED UREZI

RUKAVICE OTPORNE NA REZANJE

VAROVALNE ROKAVICE ZA ZAŠCITO PRED MINIMALNIMI NEVARNOSTMI

RUKAVICE ZA NEZAHTJEVNU UPORABU

BIG SIZE

MATCHING LOOK

LOCK SYSTEM

VODNIK PO VELIKOSTIH / VODIC ZA VELICINU

SIMBOLI

CERTIFIKATI

KORISTNE INFORMACIJE / KORISNE INFORMACIJE

ISKANJE ARTIKLA / PRONADI ARTIKL

13

» 134» 138» 140» 142» 146» 153» 162» 164

» 14 » 36 » 78 » 90

» 102» 100 » 108 » 118 » 124

» 130 » 132

» 46

PromotechTECH-NIK LINE

14

» Index

Man

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

250 g 1/10 pcs

[000961-0340]

Tech-nik line

Promotech

Dvobarvni delovni kombinezon s sprednjim zapiranjem na zadrgo, z elastiko na koncu rokavov in dodatnim zapiranjem na gumb, dvema sprednjima žepoma s sistemom LOCK SYSTEM, ki sta na dnu dodatno ojačana, enim prostornim večnamenskim žepom na prsnem delu, žepom za mobilni telefon in snemljivim držalom za priponko, dvema žepoma na zadnji strani - eden z zavihkom in eden z odsevnima trakovoma, odsevni obšivi na prsih in hrbtu, elastika in naborki na zadnjem delu za lažje gibanje.

Dvobojno jednodijelno radno odijelo s prednjim patentnim zatvaračem, ovratnikom, rastezlji-vim manžetnama i gumbom za stezanje, dva prednja džepa s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM” dodatno učvršćena pri dnu, jednim velikim višenamjenskim džepom na prsima, džepom za mobilni telefon i sklopivim držačem za značku, dva stražnja džepa, od kojih je jedan s preklopom i jedan s dvije reflektirajuće pruge, reflektirajućim cjevastim porubom na prsima i leđima, stražnjom rastezljivom trakom i dvostrukim naborom za lakše kretanje.

Tkanina 65% POLIESTRA + 35% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 65% POLIESTERA + 35% PAMUK, KEPER

Kraljevsko modra / Mornarsko modraKraljevsko plava / Mornarsko plava

Prozorno zelena / RumenaBoja zelenog želea / Žuta

Jekleno siva / RdečaSivo čelična / Crvena

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

15

» Index

[001403-0405]

250 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

Tech-nik line

Tkanina 65% POLIESTRA + 35% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 65% POLIESTERA + 35% PAMUK, KEPER

Worker Pro

Unisex hlače za vse letne čase z elastiko ob straneh in zankami za pas, zapiranje z zadrgo in pla-stičnim gumbom, dva klasična žepa spredaj, en stranski žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter; dva žepa zadaj, eden odprt in eden z zapiranjem na poklopec z ježkom; šivi v barvi tkanine, odsevni trakovi na žepu zadaj, trojni šivi.

Uniseks hlače za sva godišnja doba s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa sustavom za-tvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a drugi s preklopom i čičkom, prošivi u boji, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

ČrnaCrna

Dimno sivaZadimljeno siva

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

16

» Index

Man

260 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

260 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[000928-0331] [000929-0331]

Tech-nik line

WorkerHlače za moške in ženske z elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s plastič-nim gumbom, dva klasična sprednja žepa, stran-ski žep s sistemom LOCK SYSTEM, priročni žep za shranjevanje, dva žepa na zadnji strani - eden odprt, drugi z zavihkom na ježka. Trojni šivi v raz-koraku in na notranji strani hlačnic. Kontrastni vstavki in šivi, odsevni trakovi na zadnjem žepu, trojni šivi na notranjem robu hlačnic.

Uniseks hlače za sva godišnja doba s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gum-bom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Mornarsko modraMornarsko plava

ČrnaCrna

Kraljevsko modraKraljevsko plava

Dimno sivaZadimljeno siva

KakiKaki

Zadnji del / Stražnji dio

SafeLahka jakna za vse letne čase, primerna tako za ženske kot za moške, s prednjim zapiranjem na plastične gumbe in poklopcem, manšetami in nastavljivim pasom na ježka. šivi v kontrastnih barvah, žep za mobilni telefon, snemljivo drža-lo za priponko in pisalo v žepu na prsnem delu, ki je opremljen z zavihkom na ježka.. Odbojni vstavki na ramenih in hrbtu, dobro prilegajoč se model v videzu džinsa.

Uniseks jakna za sva godišnja doba sa zatva-ranjem sprijeda plastičnim gumbima i pre-klopom, zatvaranjem manžetna gumbom, prilagodljivim donjim rubom sa čičak trakom, kontrastnim prošivima, držačem za pametni te-lefon, sklopivim držačem za značku i držačem olovke u džepu na prsima s preklopom i čičak trakom, uskog kroja modela jeans.

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva

Črna / Crna

Zadnji del / Stražnji dio

17

» Index

Man

350 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

350 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001079-0082] [001078-0082]

Tech-nik line

Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva

Worker WinterZimske unisex hlače, s stransko elastiko in zan-kami za pas, zapenjanje na zadrgo s plastičnim gumbom, dva klasična sprednja žepa, stranski žep s sistemom LOCK SYSTEM, en žep za meter, dva zadnja žepa, eden odprt in eden s poklop-cem na ježka, kontrastni vstavki in šivi, odsevni trakovi na zadnjem žepu, dvojni.

Uniseks zimske hlače s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Paten-tni zatvarač s plastičnim gumbom, dva kla-sična prednja džepa, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 100% BOMBAŽ, BRUŠEN SATEN

Tkanina 100% PAMUK, BRUŠENI SATEN

Zadnji del / Stražnji dio

Safe WinterLahka zimska jakna, primerna tako za ženske kot za moške, s prednjim zapiranjem na plastič-ne gumbe in zavihkom, manšetami in nastavlji-vim pasom na ježka. šivi v kontrastnih barvah, žep za mobilni telefon, snemljivo držalo za priponko in pisalo v žepu na prsnem delu, ki je opremljen z zavihkom na ježka, odbojni vstavki na ramenih in hrbtu, dobro prilegajoč se model v videzu džinsa.

Uniseks zimska jakna sa zatvaranjem sprijeda plastičnim gumbima i preklopom, zatvaranjem manžetna gumbom, prilagodljivim donjim ru-bom sa čičak trakom, kontrastnim prošivima, držačem za pametni telefon, sklopivim drža-čem za značku i držačem olovke u džepu na prsima s preklopom i čičak trakom, uskog kroja modela jeans.

Tkanina 100% BOMBAŽ, BRUŠEN SATEN

Tkanina 100% PAMUK, BRUŠENI SATEN

Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva

Zadnji del / Stražnji dio

18

» Index

Man

210 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

210 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001195-0067] [001204-0067]

New

Tech-nik line

Caracas

Moške bermuda hlače, elastika ob straneh in zanke za pas, zapiranje na zadrgo in s plastič-nim gumbom, dva klasična žepa spredaj, ob strani žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter. Dva žepa zadaj, en žep odprt in drugi na ježka, kontrastni vstavki, odsevni trakovi na zadnjem žepu, trojni šivi.

Muške bermude s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatva-rač s plastičnim gumbom, dva klasična pred-nja džepa, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a dru-gi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kon-trastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 100% BOMBAŽ, RIPSTOP

Tkanina 100% PAMUK, RIPSTOP

Zadnji del / Stražnji dio

Mornarsko modra / Mornarsko plava Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva Dimno siva / Zadimljeno siva

Črna / Crna Črna / Crna

Worker Summer

Poletne unisex hlače z elastiko ob straneh in zankami za pas, zapiranje z zadrgo in plastič-nim gumbom, dva klasična žepa spredaj, en stranski žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter. Dva žepa zadaj, eden odprt in eden z zapiranjem na poklopec z ježkom. Kontrastni všitki, odsevni trakovi zadaj, trojni šivi.

Uniseks ljetne hlače s bočnom elastičnom tra-kom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa sustavom zatva-ranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i pro-šiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% BOMBAŽ, RIPSTOP

Tkanina 100% PAMUK, RIPSTOPKaki / Kaki

19

» Index

Man

260 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

300 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001199-0376] [001258-0331]

New

Tech-nik line

Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva

Črna / Crna

Worker Stretch

Raztegljive hlače unisex za vse letne čase, elastika ob straneh, zapiranje z zadrgo in pla-stičnim gumbom, dva sprednja klasična žepa, stranski žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter, dva zadnja žepa, eden odprt, eden z za-piranjem na poklopec z ježkom, trojni notranji šivi. Kontrastni všitki, odsevni trakovi na zad-njih žepih, trojni šivi.

Rastezljive uniseks hlače za sva godišnja doba s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gum-bom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren a drugi s preklopom i čičkom, s trostru-kim šavovima na preponama i unutrašnjoj strani noge. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektira-juće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% ELASTAN,RAZTEGLJIVI KEPER

Tkanina 98% PAMUK + 2% ELASTIN,RASTEZLJIVI KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

Worker Reflex

Uniseks hlače za vse letne čase, z odsevnimi tra-kovi 1. kat. Elastika ob straneh in zanke za pas, zapiranje na zadrgo in s plastičnim gumbom, dva klasična žepa spredaj, ob strani žep z zapi-ranjem LOCK SYSTEM, žep za meter. Dva žepa zadaj, en žep odprt in drugi na ježka, kontrastni vstavki, odsevni trakovi na zadnjem žepu, trojni šivi.

Hlače uniseks za sva godišnja doba s reflektira-jućim trakama prve kategorije, s bočnom elas-tičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa susta-vom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjer-nu vrpcu, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren, a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Mornarsko modra / Mornarsko plava

Dimno siva / Zadimljeno siva

Zadnji del / Stražnji dio

Kaki / Kaki

20

» Index

Man

265 g 1/20 pcs

[001405-0406]

R

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

Tech-nik line

Worker Tech

Uniseks hlače za vse letne čase z dodatno ojačanim kolenskim delom, elastiko ob strani in zan-kami za pas, zapiranje z zadrgo in plastičnim gumbom, dva klasična žepa spredaj, en stranski žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter, žep za pametni telefon, dva žepa zadaj, eden odprt in eden z zapiranjem na poklopec z ježkom kontrastni všitki, odsevni trakovi na žepu zadaj, trojni šivi.

Hlače uniseks za sva godišnja doba sa štitnicima za koljena, bočnim elastičnim trakama i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, držačem za pametni telefon, dva stražnja džepa od kojih je jedan otvoren, a drugi s preklopom i trakom na čičak, umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi.

Tkanina 65% POLIESTRA + 35% BOMBAŽ,RAZTEGLJIVI MEHANSKI KEPER

Tkanina 65% POLIESTERA + 35% PAMUK,RASTEZLJIVI MEHANIČKI KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

Črna / ČrnaCrna / Crna

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / ČrnaMornarsko plava / Crna

21

» Index

Canyon, Canyon

22

» Index

265 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[000321-0084]

Tech-nik line

Tkanina 100% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 100% PAMUK, KEPER

CanyonUnisex hlače za več letnih časov, s stransko elastiko in zankami za pas. Zadrga, ki se na vrhu spne s kovinskim gumbom, dva klasična sprednja žepa in žep z zadrgo, stranski žep LOCK SYSTEM, žep za dva merilna trakova na levi strani, dva zadnja žepa, eden odprt in eden z zavihkom ter s sprijemalnim zapiralom. Kontrastni vstavki in šivi, odsevni trakovi na zadnjem žepu, trojni šivi na notranjem robu hlačnic.

Uniseks hlače za sva godišnja doba s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s metalnim gumbom, dva klasična prednja džepa i džep s patentnim zatvara-čem, bočni džep sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, dvostruki džep za mjernu vrpcu na lije-vom boku, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontra-stnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, trostruki šavovi na unutrašnjoj strani nogavica.

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Kraljevsko modra / Mornarsko modraKraljevsko plava / Mornarsko plava

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

23

» Index

Tucson, Arizona

24

» Index

250 g 250 g1/20 pcs 1/10 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - XS S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[000317-0064] [000319-0064]

Tech-nik line

Tkanina 100% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 100% PAMUK, KEPER

TucsonMoški dvobarvni telovnik, sprednje zapenjanje s plastično zadrgo, zapenjanje z gumbom na pasu, trije sprednji žepi LOCK SYSTEM, dva ken-guru žepa z zavihkom in kovinskim gumbom, snemljivo in obrnljivo držalo za značko, večna-menski prsni žep. Odsevni trakovi na ramenih. Oprijeti model v slogu džinsa. Podloga v kon-trastni barvi s tehnologijo dry-tech, primerno za preprosti tisk in vezenino.

Muški ljetni prsluk s prednjim patentnim zatva-račem od plastike, gumbom za stezanje poru-ba, tri prednja džepa s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, dva klokan džepa s preklopom i metalnim gumbima, odvojivim i sklopivim držačem za značku, višefunkcijskim prsnim džepom, s reflektirajućim prugama na ramenima i strukiranog modela nalik traper košulji. Unutrašnjost s podstavom dry-tech, u kontrastnoj boji, s otvorom za jednostavniji ti-sak i tkanje.

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno sivaZadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 100% PAMUK, KEPER

ArizonaJopič unisex, za vse letne čase, sprednje zape-njanje z zadrgo in kovinski pritiskači, zapenja-nje manšet in robov z gumbom, trije sprednji žepi LOCK SYSTEM, dva kenguru žepa z zavih-kom in kovinskim gumbom, snemljivo in obr-nljivo držalo za značko, večnamenski prsni žep. Odsevni trakovi na ramenih. Oprijeti model v slogu džinsa.

Uniseks jakna za sve sezone s prednjim paten-tnim zatvaračem i preklopom s metalnim priti-snim gumbima, gumbom za stezanje manžet-na i poruba, tri prednja džepa s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, dva klo-kan džepa s preklopom i metalnim gumbima, odvojivim i sklopivim držačem za značku, više-funkcijskim prsnim džepom, s reflektirajućim prugama na ramenima i strukiranog modela nalik traper košulji.

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno sivaZadnji del / Stražnji dio

25

» Index

Texas Texas

26

» Index

Man

250 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

250 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

[000320-0064] [000318-0064]

Tech-nik line

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno siva

TexasUnisex hlače za več letnih časov, s stransko elastiko in zankami za pas. Zadrga, ki se na vrhu spne s kovinskim gumbom, trije klasični sprednji žepi v slogu džinsa, en stranski žep LOCK SYSTEM in en žep z zadrgo, en večna-menski žep, dva zadnja žepa, eden odprt in eden z zavihkom ter s sprijemalnim zapiralom. Kontrastni vstavki, odsevni trakovi na zadnjem žepu.

Hlače uniseks za sve sezone s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka, patentnim zatvaračem s metalnim gumbom, tri prednja džepa kroja jeans, bočnim džepom sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM” i džepom s patentnim zatvaračem, višenamjenskim džepom, dva stra-žnja džepa od kojih je jedan otvoren, a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu.

Tkanina 100% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 100% PAMUK, KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno siva

SandiegoBermuda hlače s stransko elastiko in zankami za pas. Zadrga, ki se na vrhu spne s kovinskim gumbom, trije klasični sprednji žepi v slogu džinsa, en stranski žep LOCK SYSTEM in en žep z zadrgo, en večnamenski žep, dva zadnja žepa, eden odprt in eden z zavihkom ter s sprijemal-nim zapiralom. Kontrastni vstavki, odsevni tra-kovi na zadnjem žepu.

Muške bermude s bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka, patentnim zatva-račem s metalnim gumbom, tri prednja džepa kroja jeans, bočnim džepom sa sustavom za-tvaranja „LOCK SYSTEM” i džepom s patentnim zatvaračem, višenamjenskim džepom, dva stra-žnja džepa od kojih je jedan otvoren, a drugi s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrastnih boja, reflektirajuće trake na stražnjem džepu.

Tkanina 100% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 100% PAMUK, KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

27

» Index

Viking Viking

28

» Index

Man

315 g 1/15 pcs

BIG SIZESize - - - 44 46 48 50 52 54 56 58 60 - -

[000436-0104]

Tech-nik line

VikingMoške hlače za vse letne čase z dodatno ojačanim kolenskim delom, elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s kovinskim gumbom, dva sprednja žepa iz enakega materiala kot hlače, dva večnamenska stranska žepa s snemljivim in odstranljivim držalom za priponko, en žep na zadrgo, dva sprednja odprta žepa, držalo za kladivo. Vložki in šivi v kontrastnih barvah, trojni šivi na notranji in zunanji strani hlačnic.

Muške hlače za sva godišnja doba sa štitnicima za koljena pojačanim tkaninom Cordura, bočnom elastičnom trakom i karikama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s metalnim gumbom, dva prednja džepa od istog materijala kao i hlače, dva višefunkcijska bočna džepa s odvojivim, sklo-pivim držačem za značku, jednim džepom s patentnim zatvaračem, dva otvorena prednja džepa, držačem za čekić. Umetci i prošiv kontrastne boje, trostruki šavovi s unutarnje i vanjske strane nogavice.

Tkanina 65% POLIESTRA + 35% BOMBAŽ,KANVAS MEŠAN S POLIESTROM

Tkanina 65% POLIESTERA + 35% PAMUK,PAMUK CANVAS S POLIESTEROM

Mornarsko modra / ČrnaMornarsko plava / Crna

Zadnji del / Stražnji dio

Kraljevsko modra / ČrnaKraljevsko plava / Crna

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Črna / ČrnaCrna / Crna

29

» Index

[001464-0438]

Man

165 g 5/50 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Tech-nik line

CorporateDvobarvna majica, žep na prsnem delu z odprtino za pisalo, pokriti šivi ovratnika in trak za ojača-nje ob strani.

Dvobojna majica kratkih rukava s džepićem na prsima i držačem za olovku, prekriveni šavovi oko vrata i bočnom trakom za ojačanje.

Tkanina 60% BOMBAŽ + 40% POLIESTRA, DŽERSI

Tkanina 60% PAMUK + 40% POLIESTERA, DŽERSEJ

Rdeča / Dimno sivaCrvena / Zadimljeno siva

Bela / Dimno sivaBijela / Zadimljeno siva

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Kraljevsko modra / Mornarsko modraKraljevsko plava / Mornarsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno sivaZadnji del / Stražnji dio

30

» Index

Man

210 g 5/50 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001465-0440]

Tech-nik line

CompanyDvobarvna polo majica s kratkimi rokavi in 3 gumbi v barvi majice, žep na prsnem delu z odprtino za pisalo, rebrasti ovratnik in rokavne obrobe, razporki ob strani, pokriti šivi ovratnika.

Dvobojna majica polo kratkih rukava s tri gumba u boji, džepićem s držačem za olovku, rubnim rukavima s porubom, bočnim otvorima, pokrivenim šavovima na vratu.

Tkanina 60% BOMBAŽ + 40% POLIESTRA, PIKE

Tkanina 60% PAMUK + 40% POLIESTERA, PIKE

Rdeča / Dimno sivaCrvena / Zadimljeno siva

Bela / Dimno sivaBijela / Zadimljeno siva

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / Kraljevsko modraMornarsko plava / Kraljevsko plava

Kraljevsko modra / Mornarsko modraKraljevsko plava / Mornarsko plava

Črna / Dimno sivaCrna / Zadimljeno sivaZadnji del / Stražnji dio

31

» Index

[001382-0001]

Man

300 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

Tech-nik line

Work 2.0Moška jopa, plastična zadrga SBS po celotni dolžini s kovinskim ključkom "autolock", dva žepa z zadrgo, večfunkcijski žep na prsih z nosilcem izkaznice in poklopcem za zapiranje s sistemom LOCK SYSTEM, odsevni trakovi na ramenih, rebrasta elastika v zapestju in pasu, dvojni šiv ob vratu, na rokavih in v pasu ter trak za ojačanje ovratnika. Tkanina je bila obdelana, da odbija vodo.

Muški sportski pulover s plastičnim patentnim zatvaračem SBS pune dužine i metalnim klizačem, dva prostrana džepa sa zatvaračem, višefunkcijskim džepom na prsima sa sklopivim držačem za značku i preklopom za zatvaranje „LOCK SYSTEM”, reflektirajućim trakama na ramenima, rastezlji-vim rebrastim manžetama i porubom, dvostruko prošivenim šavovima na ovratniku, rukavima i porubu i ojačanom vratnom trakom. Tkanina je presvučena slojom otpornim na vodu.

Tkanina 70% BOMBAŽ + 30% POLIESTRA,DVIGNJENA TKANINA

Tkanina 70% PAMUK + 30% POLIESTERA,ČUPAVLJENA TKANINA

Zadnji del / Stražnji dio

RdečaCrvena

Mornarsko modraMornarsko plava

Kraljevsko modraKraljevsko plava

Dimno sivaZadimljeno siva

ČrnaCrna

32

» Index

Man

330 g 1/10 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001473-0053]

Tech-nik line

Performer 2.0WP/MM 8000 MVP/GR 5000, ergonomična moška jakna, oprijeti rokavi, plastična zadrga SBS po celotni dolžini s kovinskim drsnikom autolock, dva stranska žepa z zadrgo, večnamenski skriti žep na prsih z držalom za izkaznico in poklopcem za zapiranje s sistemom LOCK SYSTEM, odsevni trakovi 3M na rame-nih, elastika in manšeta na ježka, odstranljiva kapuca z vrvico in nastavljivo zatezno elastiko.

WP/MM 8000 MVP/GR 5000 ergonomska muška jakna s okruglim rukavima, cjelovitim plastičnim patentnim zatvaračem SBS s metalnim klizačem opremljenim značajkom automatskom zaključavanja, dvama bočnim džepovima s patentnim zatvaračem, višenamjenskim džepom na prsima s nevidljivim držačem za značke i pre-klopnim zatvaranjem LOCK SYSTEM, reflektirajućim trakama 3M na ramenima, elastičnim trakama i manšeta-ma na zapešću u obliku traka na čičak, uklonjivom kapuljačom i namjestivim uzicom za stezanje s graničnikom.

Tkanina 93% POLIESTRA + 7% ELASTAN, SOFT-SHELL

Tkanina 93% POLIESTERA + 7% ELASTIN, SOFTSHELL

Rdeča / ČrnaCrvena / Crna

Bela / ČrnaBijela / Crna

Dimno siva / ČrnaZadimljeno siva / Crna

Mornarsko modra / ČrnaMornarsko plava / Crna

Kraljevsko modra / ČrnaKraljevsko plava / Crna

Črna / ČrnaCrna / CrnaZadnji del / Stražnji dio

33

» Index

Man

250 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

[001404-0405]

Tech-nik line

Cargo 2.0Hlače z več žepi z zankami in elastiko v pasu, zapenjanje z zadrgo in gumbom, med nogama in na notranji strani noge šiv s tremi šivankami, dva sprednja klasična žepa, en stranski žep s poklopcem in en žep z varnostno zadrgo in poklopcem na levi strani, en stranski žep na desni strani s poklo-pcem, razdeljen na dva dela, za shranjevanje metra, dva žepa zadaj, od katerih se eden zapira s poklopcem.

Hlače s više džepova i elastičnim trakama i petljama za pojas oko struka, zatvaranjem patetnim zatvaračem i gumbom, šavovima na boku i trostruko prošivenim šavovima na unutrašnjem dijelu noge, dvama prednjim francuskim džepovima, bočnim džepom s preklopom i sigurnosnim pa-tetnim zatvaračem te pokrivnim preklopom, bočnim džepom s dvodijelnim pokrivom za mjernu vrpcu, dvama stražnjim džepovima od kojih je jedan sa zatvornim preklopom.

Tkanina 65% POLIESTRA + 35% BOMBAŽ, KEPER

Tkanina 65% POLIESTERA + 35% PAMUK, KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

Mornarsko modraMornarsko plava

Kraljevsko modraKraljevsko plava

Dimno sivaZadimljeno siva

ČrnaCrna

RdečaCrvena

34

» Index

Cargo 2.0

35

» Index

Protector 2.0 Defender 2.0MULTIPRO

36

» Index

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

280 g 1/10 pcs

[001485-0086]

Multipro

Total-pro 2.0Kombinezon iz jeansa iz antistatičnega bombaža, odporen na kislino, ogenj, električni lok in pri-meren za varjenje. Sprednja zadrga z dvojnim drsnikom s poklopcem na ježka, rokavi z elastično manšeto in pritrditvijo na ježka za dodatno prilagoditev, hrbet z elastičnim pasom in nabranim materialom za lažje gibanje. Kontrastnimi dvojnimi šivi in ojačenimi rokavi, stranskim in hrbtnim delom. Dva žepa v pasu in naprsni žep na desni strani z odprtino za pisala in dvema zadnjima že-poma, vsi prekriti s poklopcem na ježka. Odsevni trakovi 3M, nameščeni na ramenih, ramenskem delu hrbta in zadnjem žepu. Snemljiv plastičen nastavek za izkaznico.

Kombinezon načinjen od pamuka s antistatičkim svojstvima, otpornog na kiseline, vatru, električ-no zavarivanje i prikladan za zavarivače. Prednji patentni zatvarač s dvostrukim klizačem prekri-ven preklopom s trakom na čičak, pripijeni rukavi s elastičnom manšetom i zatvaranjem s trakom na čičak za daljnje prilagođavanje, s elastičnim porubom na stražnjem dijelu i naborima za olak-šavanje pokreta. Dvostruki kontrastni šavovi koji su učvršćeni na rukavima, boku i leđima. Dva džepa na porubima i džep na desnoj strani prsa s držačem za olovke i dva stražnja džepa, svi su prekriveni preklopom s trakom na čičak. Reflektirajuće trake 3M na leđima, ramenica na leđima i džepić na stražnjem dijelu. Odvojivi plastični nosač za značke.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

37

» Index

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

280 g 1/10 pcs

[001486-0086]

Multipro

Zadnji del / Stražnji dio

Protector 2.0Jakna iz jeansa iz antistatičnega bombaža, odporna na kislino, ogenj, električni lok in primerna za varjenje, s kontrastnimi dvojnimi šivi in ojačenimi rokavi, stranskim in hrbtnim delom. Dva žepa v pasu in naprsni žep na desni strani z odprtino za pisala, vsi prekriti s poklopcem na ježka. Obroba na spodnjem delu hrbtne strani za boljšo pokritost, nastavljiva z ježkom, rokavi z elastično manše-to in pritrditvijo na ježka za dodatno prilagoditev. Skrita zadrga z gumbi pritiskači na sprednji stra-ni. Odsevni trakovi 3M, nameščeni na ramenih in hrbtu. Snemljiv plastičen nastavek za izkaznico.

Jakna od trapera načinjena od pamuka s antistatičkim svojstvima, otpornog na kiseline, vatru, elek-trično zavarivanje i prikladna za zavarivače, s dvostrukim kontrastnim šavovima koji su učvršćeni na rukavima, boku i leđima. Dva džepa na porubima i džep na desnoj strani prsa s držačem za olovke, svi prekriveni preklopom s trakom na čičak. Formirani donji stražnji dio za bolje pokrivanje koji se regulira trakom na čičak, pripijeni rukavi s elastičnim manšetama i zatvaranjem s trakom na čičak za daljnje prilagođavanje. Prednji patentni zatvarač prekriven preklopom s gumbima na pritisak. Reflektirajuće trake 3M na leđima i donjem stražnjem dijelu. Odvojivi plastični nosač za značke.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Mornarsko modraMornarsko plava

38

» Index

Man

Man

BIG SIZE BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - - Size - XS S M L XL XXL 3XL - -

280 g 280 g1/15 pcs 1/15 pcs

[001487-0086] [001575-0086]

New

New

Multipro

Defender 2.0Hlače iz antistatičnega bombaža, odporne na kislino, ogenj, električni lok in primerne za var-jenje, obrobljen pas, dvignjen na zadnji strani za boljšo pokritost, s stranskimi elastikami in zankami za pas, z zadrgo spredaj in gumbom pritiskačem. Kontrastni dvojni šivi in ojačeni na notranji, zunanji in zadnji strani hlačnice. Klasični sprednji žepi, dva večnamenska žepa z dodatnim žepom ma zadrgo, dva zadnja žepa, vsi s poklopcem na ježka. Odsevni trakovi 3M, nameščeni na zadnjem žepu.

Defender Reflex 2.0

Unisex antistatičnega bombaža hlače, z odsev-nimi trakovi 1. kat., elastika ob straneh in zan-ke za pas, zapiranje na zadrgo in s plastičnim gumbom, klasični žepi spredaj, dva stranska večnamenska žepa z ježkom in en žep s pokrito zadrgo, kontrastni vstavki, dvojni šivi s kontra-stnim sukancem, odsevni trakovi na zadnjem žepu, zadnji del višji in prekriven.

Hlače od pamuka s antistatičkim svojstvima, ot-pornog na kiseline, vatru, električno zavarivanje i prikladne za zavarivače, oblikovani remen koji je povišen na stražnjoj strani za bolje pokrivanje s elastičnim trakama sa strane i petljama oko struka, s prednje strane patentni zatvarač i gumb na pritiska-nje. Dvostruki kontrastni šavovi učvršćeni na unu-tarnjem, vanjskom i stražnjem dijelu noge. Prednji džepovi klasičnog kroja, dva višenamjenska džepa i džep s patentnim zatvaračem, dva stražnja džepa, svi su prekriveni preklopom s trakom na čičak. Re-flektirajuće trake 3M na stražnjem džepiću.

Uniseks antistatičkim svojstvima hlače s reflek-tirajućim trakama u kategoriji 1, bočnom elas-tičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s gumbom, klasični prednji džepovi, dva bočna multifunkcionalna džepa s preklopom i čičkom i jedan džep s pokrivenim patentnim zatvaračem, dva stražnja džepa s preklopom i čičkom. Umetci i prošiv kontrast-nih boja, dvostruki šavovi s kontrastnim nitima, reflektirajuće trake na stražnjem džepu, formi-rani povišeni neprozirni stražnji dio.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Mornarsko modraMornarsko plava

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

39

» Index

[001488-0086]

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

280 g 1/10 pcs

Multipro

Protection 2.0

Hlače iz antistatičnega bombaža, odporne na kislino, ogenj, električni lok in primerne za varjenje, obrobljen pas, dvignjen na zadnji strani za boljšo pokritost, s stranskimi elastikami in zankami za pas, z zadrgo spredaj in gumbom pritiskačem. Kontrastni dvojni šivi in ojačeni na notranji, zunanji in zadnji strani hlačnice. Klasični sprednji žepi, večnamenski žep na zadnjem delu desne hlačnice, dva zadnja žepa, vsi s poklopcem na ježka. Odsevni trakovi 3M, nameščeni na zadnjem žepu.

Hlače od pamuka s antistatičkim svojstvima, otpornog na kiseline, vatru, električno zavarivanje i prikladne za zavarivače, oblikovani remen koji je povišen na stražnjoj strani za bolje pokrivanje s elastičnim trakama sa strane i petljama oko struka, s prednje strane patentni zatvarač i gumb na pritiskanje. Dvostruki kontrastni šavovi učvršćeni na unutarnjem, vanjskom i stražnjem dijelu noge. Prednji džepovi klasičnog kroja, jedan višenamjenski džep na bočnom dijelu desne noge, dva stražnja džepa, svi su prekriveni preklopom s trakom na čičak. Reflektirajuće trake 3M na stražnjem džepiću.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

40

» Index

[001489-0086]

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

280 g 1/20 pcs

Multipro

Zadnji del / Stražnji dio

Safety 2.0

Jakna iz jeansa iz antistatičnega bombaža, odporna na kislino, ogenj, električni lok in primerna za varjenje, s kontrastnimi dvojnimi šivi in ojačenimi rokavi in stranskim delom. Dva žepa v pasu in naprsni žep na desni strani s pokrito odprtino za pisala, vsi prekriti s poklopcem na ježka. Ob-roba na spodnjem delu hrbtne strani za boljšo pokritost, nastavljiva z ježkom, rokavi z elastično manšeto in pritrditvijo na ježka za dodatno prilagoditev. Skrita zadrga na ježka na sprednji strani. Nastavek za izkaznico.

Jakna od trapera načinjena od pamuka s antistatičkim svojstvima, otpornog na kiseline, vatru, elek-trično zavarivanje i prikladna za zavarivače, s dvostrukim kontrastnim šavovima koji su učvršćeni na rukavima i boku. Jedan džep na desnoj strani prsa s držačem za olovke koji je prekriven preklopom s trakom na čičak. Formirani donji stražnji dio za bolje pokrivanje koji se regulira trakom na čičak, pripijeni rukavi s elastičnim manšetama i zatvaranjem s trakom na čičak za daljnje prilagođavanje. Prednji patentni zatvarač prekriven preklopom s trakom na čičak. Kuka za nosač za značke.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Mornarsko modraMornarsko plava

41

» Index

Absolut

42

» Index

Man

175 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

Comfort Fit

[000322-0085]

Multipro

Sinje modraModra

AbsolutVečnamenska srajca MULTIPRO s prešitim izrezom, manšeto z 2 gumboma, dvema žepoma na prsnem delu, od katerih ima eden poklopec, in s kovinskimi stiskači. Dvojni šivi.

Košulja MULTIPRO s prošivenim izrezom, manžetnama s dva gumba, dva prsna džepa s preklopi-ma i pritisnim gumbima. U potpunosti prošivena dvostrukim šavovima.

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% PREVODNO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

Tkanina 98% PAMUK + 2% VODLJIVO VLAKNO,KEPER MULTI-PRO

43

» Index

Shield

44

» Index

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

220 g 1/10 pcs

Comfort Fit

[000442-0108]

Multipro

ShieldDvobarvna večnamenska dobro vidna jakna parka MULTIPRO z 8 mm plastično zadrgo s ko-vinskim drsnikom in ježkom, snemljiva, prilagodljiva ergonomska kapuca z vrvico, z raztegljivimi prilagodljivimi manšetami, prostornimi sprednjimi žepi s poklopcem in zapiranjem na gumb - dva z zadrgo, snemljivo/zložljivo držalo za priponko. Podložena.

Dvobojna parka jakna MULTIPRO visoke vidljivosti s 8-milimetarskim plastičnim patentnim za-tvaračem s metalnim klizačem i preklopom na čičak, odvojivom, oblikovanom i ergonomskom kapuljačom s uzicom za stezanje, rastezljivim prilagodljivim manžetnama, velikim prednjim dže-povima s preklopom i gumbom, od kojih su dva s patentnim zatvaračima, sa sklopivim/odvojivim držačem za značku i ispunjene unutrašnjosti.

Tkanina 98% POLIESTRA S PREVLEKO + 2% KARBONSKA VLAKNA, OXFORD 300D MULTI-PRO PREMAZAN PU

Tkanina 98% PRESVUČEN POLIESTEROM + 2% UGLJIKOVA VLAKNA, OXFORD 300D MULTI-PRO PRESVUČEN POLIUTERANOM

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

45

» Index

Shine, Vision Charter, Guard+ Charter

DOBRA VIDNOSTVISOKA VIDLJIVOST

46

» Index

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL - -

[001406-0407]

Man

67 g 1/50 pcs

Size U

[001509-0488]

Man

240 g 1/20 pcs

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Knee TechŠčitnik za kolena iz razširje-nega materiala EVA, gostote 45/50 kg/m3. Prodaja v paru.

Štitnik za koljena od rastegnu-tog materijala EVA, gustoće 45/50 kg/m3. Prodaje se u paru.

Material 100% EVA ETILEN VINIL ACETAT45/50 KG/M3

Materijal 100% EVA ETILEN VINIL ACETAT45/50 KG/M3

Črna / Crna

Charter TechMoške hlače s kolenčnikom za vse letne čase, dobro vidne zaradi odsevnih trakov, elastika ob straneh in zanke za pas, zapiranje na zadrgo in s plastičnim gumbom, dva klasična žepa spredaj, ob strani žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter, žep za pametni telefon; dva žepa zadaj od katerih je en žep odprt in z odsevnimi trakovi in drugi s poklopcem na ježka, kontrastni šivi, sedlo in notranja stran noge s trojno iglo.

Muške hlače za sva godišnja doba, visoke vidljivosti, s zaštitama za koljena i reflektirajućim trakama, bočnim elastičnim trakama i petlja-ma za pojas oko struka, zatvaranjem patentnim zatvaračem s plastič-nim gumbom, dvama klasičnim prednjim džepovima, bočnim dže-pom sa sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, držačem mjerne vrpce, držačem pametnog telefona, dva stražnja džepa, jedan otvoren s re-flektirajućim trakama i jedan zatvoren s preklopom na čičak. Šavovi kontrastne boje, trostruki šav na unutrašnjem dijelu noge.

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

47

» Index

[000946-0336]

Man

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

250 g 1/20 pcs

Dobra vidnost Visoka vidljivost

CharterMoške dvobarvne hlače za vse letne čase z odsevnimi trakovi za dobro vidnost, elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s plastičnim gumbom, z dvema klasičnima sprednjima žepoma, s stranskim žepom s sistemom LOCK SYSTEM, priročnim žepom za shranjevanje, dvema žepoma na zadnji strani - eden odprt, drugi s poklopcem in ježkom. Šivi kontrastnih barv, trojni šiv v razkoraku in na notranji strani hlačnic.

Muške hlače za sva godišnja doba, visoke vidljivosti, s reflektirajućim trakama, bočnom elastič-nom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklopom na čičak. Šavovi kontrastne boje, trostruki šav na preponama i unutrašnjoj strani nogavice.

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Jekleno sivaFluoroscentno žuta / Sivo čelična

Fluorescentno oranžna / Jekleno sivaFluoroscentno narančasta / Sivo čelična

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

Zadnji del / Stražnji dio

48

» Index

Size - XS S M L - - - - -

[001461-0336]

250 g 1/20 pcs

Lady

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Charter LadyZenske dvobarvne hlače za vse letne čase z odsevnimi trakovi za dobro vidnost, elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s plastičnim gumbom, z dvema klasičnima sprednjima žepoma, s stranskim žepom s sistemom LOCK SYSTEM, priročnim žepom za shranjevanje, dvema žepoma na zadnji strani - eden odprt, drugi s poklopcem in ježkom. Šivi kontrastnih barv, trojni šiv v razkoraku in na notranji strani hlačnic.

Zenske hlače za sva godišnja doba, visoke vidljivosti, s reflektirajućim trakama, bočnom elastič-nom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja džepa, bočni džep s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklopom na traku na čičak. Kontrastni šav, prepone i unutarnji dio noge s trostrukim prošivom.

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

49

» Index

Interstate Charter, Safe Hi-Vi Charter

50

» Index

Man

Man

295 g 250 g1/20 pcs 1/20 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

[001018-0348] [001043-0354]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Charter WinterZimske moške dvobarvne hlače iz flanelaste tkani-ne z odsevnimi trakovi za dobro vidnost, elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s plastičnim gumbom, dvema klasičnima sprednji-ma žepoma, stranskim žepom s sistemom LOCK SYSTEM, priročnim žepom za shranjevanje, dvema žepoma na zadnji strani - eden odprt, drugi s pok-lopcem in ježkom. Šivi kontrastnih barv, trojni šiv v razkoraku in na notranji strani hlačnic.

Zimske podstavljene muške hlače u dvije boje, vi-soke vidljivosti, s reflektirajućim trakama, bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva kla-sična prednja džepa, bočni džep s patentiranim su-stavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklopom na čičak. Šavovi kontrastne boje, trostru-ki šav na preponama i unutrašnjoj strani nogavice.

Tkanina 80% POLIESTRA + 20% BOMBAŽ,SATEN BARHANT

Tkanina 80% POLIESTERA + 20% PAMUK,STAROMODNI SATEN

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Jekleno sivaFluoroscentno narančasta / Sivo čelična

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Charter PolarZimske moške dvobarvne hlače iz flanelaste tkani-ne z odsevnimi trakovi za dobro vidnost, elastiko ob strani in zankami za pas. Zapenjanje na zadrgo s plastičnim gumbom, dvema klasičnima sprednji-ma žepoma, stranskim žepom s sistemom LOCK SYSTEM, priročnim žepom za shranjevanje, dvema žepoma na zadnji strani - eden odprt, drugi s pok-lopcem in ježkom. Šivi kontrastnih barv, trojni šiv v razkoraku in na notranji strani hlačnic.

Zimske podstavljene muške hlače u dvije boje, vi-soke vidljivosti, s reflektirajućim trakama, bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva kla-sična prednja džepa, bočni džep s patentiranim su-stavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklopom na čičak. Šavovi kontrastne boje, trostru-ki šav na preponama i unutrašnjoj strani nogavice.

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA,KEPER Z NOTRANJIM DELOM IZ FLANELE

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA,KEPER S UNUTARNJIM DIJELOM OD FLANELA

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Jekleno sivaFluoroscentno narančasta / Sivo čelična

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

51

» Index

250 g 295 g1/20 pcs 1/20 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[001231-0336] [001381-0348]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Tkanina 80% POLIESTRA + 20% BOMBAŽ,SATEN BARHANT

Tkanina 80% POLIESTERA + 20% PAMUK,STAROMODNI SATEN

Safe Hi-ViMoški jopič unisex za vse letne čase, dobro vi-den zaradi odsevnih trakov, spredaj zapiranje s pokritimi plastičnimi gumbi, zapiranje manšet na zapestju z gumbom, nastavljiv pas z ježkom. Kontrastni našitki, žep za pametni telefon, žep za izkaznico in predalček za svinčnik v žepu na prsih z ježkom in zavihkom, tajliran model džinsa.

Safe Hi-Vi WinterZimski unisex jopič, spredaj zapiranje s pokri-timi plastičnimi gumbi, zapiranje manšet na zapestju z gumbom, nastavljiv pas z ježkom; kontrastni našitki, žep za pametni telefon, žep za izkaznico in predalček za svinčnik v žepu na prsih z ježkom in zavihkom, oprijet model džin-sa.

Muška jakna uniseks za sva godišnja doba, vi-soke vidljivosti i s reflektirajućim trakama, sa zatvaranjem sprijeda plastičnim gumbima i preklopom, zatvaranjem manžetna gumbom, prilagodljivim donjim rubom sa čičak trakom, kontrastnim prošivima, držačem za pametni te-lefon, sklopivim držačem za značku i držačem olovke u džepu na prsima s preklopom i čičak trakom, uskog kroja modela jeans.

Uniseks zimska jakna sa zatvaranjem sprijeda plastičnim gumbima i preklopom, zatvaranjem manžeta gumbom, prilagodljivim strukom tra-kom na čičak, kontrastnim prošivima, držačem za pametni telefon, sklopivim držačem za znač-ku i držačem olovke u džepu na prsima s pre-klopom i trakom na čičak. Uskog kroja modela traper.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

52

» Index

Breathable

Man

150 g 150 g1/50 pcs 1/50 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - - S M L XL - - - -

[000342-0028] [001483-0028]

Lady N

ewNew

New

Breathable

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

AvenueMajica z ovratnikom s kratkim rokavom, vidna z odsevnimi trakovi, pokriti šivi ovratnika.

Avenue LadyZenska majica z ovratnikom s kratkim rokavom, vidna z odsevnimi trakovi, pokriti šivi ovratnika.

Majica kratkih rukava s ovratnikom i visoke vid-ljivosti s reflektirajućim trakama te skrivenim šavovima oko vrata.

Zenska majica kratkih rukava s okruglim izre-zom i visoke vidljivosti s reflektirajućim traka-ma te skrivenim šavovima oko vrata.

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

53

» Index

Man

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

250 g 1/15 pcs

[001316-0336]

Man

250 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

[001281-0336]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

SkillDobro viden obojestranski ščitnik za ledvični del z odsevnimi trakovi za dobro zaščito ledvic, elastične naramnice in sponka s samodejnim zapiranjem, odpenjanje ob strani z gumbi, ela-stika v pasu zadaj; trojni šivi za ojačanje pre-dela med nogama; dvojni žep na prsih, eden je z zadrgo in obročkom za izkaznico in eden z zavihkom in za svinčnike; dva prostorna spre-dnja žepa, eden za drobiž in zadaj en zaprt žep s poklopcem za meter na desni strani.

Radno odijelo visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama i zaštitom donjeg dijela leđa, s elastičnim naramenicama i kopčama s automatskim zatva-ranjem, prorezom sa strane s gumbima, elastič-nom trakom na porubu straga. Trostruki šavovi za ojačanje na bokovima i unutrašnjosti noge. Dvo-struki džep na prsima od kojih jedan ima paten-tni zatvarač i prsten za nošenje značke, jedan je s preklopom i jedan za držanje olovki. Dva velika prednja džepa od kojih je jedan maleni za kovani-ce, jedan stražnji džep zatvoren preklopom i džep za nošenje mjerne vrpce s desne strane.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

CraftMoške bermuda hlače, dobro vidne zaradi od-sevnih trakov, elastika ob straneh in zanke za pas, zapiranje na zadrgo in s plastičnim gum-bom, dva klasična žepa spredaj, ob strani žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, žep za meter. Dva žepa zadaj, en žep odprt in drugi na ježka, kon-trastni šivi, sedlo in notranja stran noge šivani s trojno iglo.

Muške bermude visoke vidljivosti, s reflektira-jućim trakama, bočnom elastičnom trakom i petljama za pojas oko struka. Patentni zatvarač s plastičnim gumbom, dva klasična prednja dže-pa, bočni džep s patentiranim sustavom zatva-ranja „LOCK SYSTEM”, džep za mjernu vrpcu, dva stražnja džepa, jedan otvoren i jedan s preklo-pom na čičak. Šavovi kontrastne boje, trostruki šav na preponama i unutrašnjoj strani nogavice.

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

Zadnji del / Stražnji dio

54

» Index

Man

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

250 g 1/10 pcs

[001315-0336]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

ShipDobro vidna delovna obleka z odsevnimi trakovi, osrednja zadrga po-krita in ima dva drsnika, elastika v pasu zadaj. Trojni šivi za ojačanje predela med nogama in po notranjem delu hlačnic; dva prostorna žepa, dva žepa na prsih, eden je s poklopcem in obročem za izkaznice in za svinčnike; en žep zadaj s poklopcem, žep za meter na desni stra-ni; manšete z elastiko.

Radno odijelo visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama, središnjim patentnim zatvaračem pod preklopom i s dvostrukim klizačem, elas-tična traka na porubu straga. Trostruki šavovi s ojačanjem na boko-vima i unutrašnjosti noge. Dva našivena velika džepa, dva džepa na prsima od kojih se jedan zatvara s preklopom i očica za pričvršćivanje značke, držačem za olovku, stražnjim džepom s preklopom, desnim bočnim držačem za mjernu vrpcu. Manžete s elastičnim trakama.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 50% BOMBAŽ + 50% POLIESTRA, KEPER

Tkanina 50% PAMUK + 50% POLIESTERA, KEPER

55

» Index

Man

Size - - - M - XL - - - -

120 g 1/100 pcs

[000910-0088]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Reflex+

Telovnik z odsevnimi trakovi za dobro vidnost. Z zapenjanjem na ježka. V celoti obrobljen. Prsluk visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama, čičkom, i potpuno porubljen.

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

56

» Index

120 g 1/50 pcs

Size - - - M L XL - - - -

Man

[000335-0088]

240 g 1/40 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

[000333-0087]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Expert

Telovnik z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavlja-jo dobro vidnost, prednjim zapenjanjem na zadrgo, dvema sprednjima kengurujskima že-poma s sistemom LOCK SYSTEM, snemljivim in zložljivim držalom za priponko ter enim žepom na zadrgo na prsnem delu.

Prsluk visoke vidljivost is 3M prugama, pred-njim patentnim zatvaračem, dva prednja klo-kan džepa s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, odvojivim i sklopivim držačem za značku, jednim džepom na prsima s paten-tnim zatvaračem.

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 60% BOMBAŽ + 40% POLIESTRA, SATEN

Tkanina 60% PAMUK + 40% POLIESTERA, SATIN

MasterViden telovnik z odsevnimi trakovi 3M s skritim pred-njim zapenjanjem na zadrgo, in gumbom za regulira-nje pasu, dvema sprednjima kengurujskima žepoma s sistemom LOCK SYSTEM in kovinskim gumbom, dvema večnamenskima žepoma na prsnem delu, snemljivim in zložljivim dodatkom za priponko. Dob-ro se prilegajoč model v videzu džinsa.

Prsluk visoke vidljivosti s prugama 3M, prednjim skrivenim patentnim zatvaračem, prilagođava-njem gumbima na porubu, dva prednja klokan džepa s patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM” s metalnim gumbom, dva džepa na pr-sima, s odvojivim i sklopivim držačem za značku, kroja uz tijelo modela jeans i višenamjenski.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

57

» Index

150 g 150 g1/50 pcs 1/50 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - - S M L XL - - - -

Man

Breathable Breathable

[001028-0028] [001484-0028]

Lady N

ewNew

New

New

New

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Guard+Moška polo majica s kratkimi rokavi in odsev-nimi trakovi za dobro vidnost. S tremi enakimi gumbi v videzu biserovine, kontrastnim ovra-tnikom iz fino rebraste tkanine, obrobami na rokavih ter skritimi šivi na ovratniku.

Guard+ LadyZenska dvobarvna polo majica s kratkimi rokavi in odsevnimi trakovi za dobro vidnost. S 4 ena-kimi gumbi v videzu biserovine, kontrastnim ovratnikom iz fino rebraste tkanine, obrobami na rokavih, odprtinami za zračnost na straneh ter skritimi šivi na ovratniku.

Muška dvobojna polo majica kratkih rukava i visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama i 3 istovrsna gumba bisernog uzorka, ovratnikom i porubom rukava u kontrastu, rebrastim obru-bom ovratnika i rukava, bočnim otvorima za prozračivanje, skrivenim šavovima ovratnika s kontrastnom trakom.

Zenska dvobojna majica polo kratkih rukava i visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama, če-tiri istovrsna gumba s bisernim efektom, ovrat-nikom i porubom rukava u kontrastu, rebrastim obrubom ovratnika i rukava, bočnim otvorima za prozračivanje, skrivenim šavovima ovratnika s kontrastnom trakom.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

58

» Index

150 g 150 g1/25 pcs 1/25 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - - S M L XL - - - -

Man

Breathable Breathable

[001077-0028] [001482-0028]

Lady N

ewNew

New

New

New

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTRA, DRY-TECH

Tkanina 100% POLIESTERA, DRY-TECH

Guard+ WinterMoška dvobarvna polo majica z dolgimi rokavi in odsevnimi trakovi za dobro vidnost. S tremi enakimi gumbi v videzu biserovine, kontra-stnim ovratnikom iz fino rebraste tkanine, ob-robami na rokavih, odprtinami za zračnost na straneh ter skritimi šivi na ovratniku.

Guard+ Winter LadyZenska dvobarvna polo majica z dolgimi rokavi in odsevnimi trakovi za dobro vidnost. S 4 ena-kimi gumbi v videzu biserovine, kontrastnim ovratnikom iz fino rebraste tkanine, obrobami na rokavih, odprtinami za zračnost na straneh ter skritimi šivi na ovratniku.

Muška dvobojna polo majica dugih rukava i visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama i 3 istovrsna gumba bisernog uzorka, ovratnikom i porubom rukava u kontrastu, rebrastim obru-bom ovratnika i rukava, bočnim otvorima za prozračivanje, skrivenim šavovima ovratnika s kontrastnom trakom.

Zenska dvobojna majica polo dugih rukava i vi-soke vidljivosti s reflektirajućim trakama, četiri istovrsna gumba s bisernim efektom, ovratni-kom i porubom rukava u kontrastu, rebrastim obrubom ovratnika i rukava, bočnim otvorima za prozračivanje, skrivenim šavovima ovratnika s kontrastnom trakom.

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

59

» Index

240 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Breathable

[000345-0018]

280 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

[000344-0069]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 100% POLIESTRA, DVIGNJENA TKANINA

Tkanina 100% POLIESTERA, ČUPAVLJENA TKANINA

VisionMoški pulover z odsevnimi trakovi 3M, ki zago-tavljajo dobro vidnost, najlonsko zadrgo do po-lovice dolžine s kovinskim drsnikom, raztegljivo obrobo na rokavih in okoli pasu iz rebraste tka-nine, dvema sprednjima žepoma s skrito zadrgo, enim žepom na prsnem delu s sistemom LOCK SYSTEM in snemljivim držalom za priponko ter enim žepom na zadrgo z ojačenimi šivi.

Muški sportski pulover visoke vidljivosti is pru-gama 3M, prednjim patentnim zatvaračem do pola dužine izrađenim od najlona i s klizačem od metala, elastičnim manžetnama i porubom, dva prednja džepa s pokrivenim patentnim zatvaračem, jednim džepom s patentiranim su-stavom zatvaranja „LOCK SYSTEM” na prsima s odvojivim i sklopivim držačem za značku i jed-nim džepom s patentnim zatvaračem i ojača-nim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA, FLIS

Tkanina 100% POLIESTERA, FLIS

LightMoški flis z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavlja-jo dobro vidnost, najlonsko zadrgo do polovi-ce dolžine s kovinskim drsnikom, prilagodljivo vrvico okoli pasu, elastiko na koncu rokavov, dvema žepoma s skrito zadrgo, enim sprednjim žepom na zadrgo in ojačanimi šivi.

Muška prošivena jakna od flisa visoke vidljivo-sti s 3M prugama, plastičnim patentnim zatva-račem cijelom dužinom, prilagodljivom uzicom za stezanje oko struka, rastezljivim manžetna-ma, dva džepa s patentnim zatvaračima, jed-nim prednjim džepom s patentnim zatvaračem i pojačanim šavovima.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

60

» Index

BreathableBreathable

Man

Man

310 g300 g 1/10 pcs1/10 pcs

BIG SIZEBIG SIZE Size - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XLSize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[000343-0090][001457-0439]

New

New

New

Visoka vidljivost Dobra vidnost

ShineWP/MM 8000 MVP/GR 5000 Udobna moška dvobarvna jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost, raglanskimi roka-vi, oblikovano kapuco z dvojnimi šivi in vrvico, zadrgo SBS po celotni dolžini, prilagodljivimi manšetami na ježka, dvema stranskima žepo-ma na zadrgo, enim žepom na prsnem delu in enim žepom na levem rokavu.

LeaderMoška športna jopa s kapuco in odsevnimi trako-vi, ki zagotavljajo dobro vidnost, zadrgo SBS po celotni dolžini in s kovinskim drsnikom autolock, raztegljivo obrobo na rokavih in okoli pasu iz reb-raste tkanine, dvema sprednjima žepoma s skrito zadrgo, enim večnamenskim žepom na prsnem delu z obročkom za držalo za priponko ter enim kengurujskim žepom s sistemom LOCK SYSTEM.

WP/MM 8000 MVP/GR 5000 Ergonomski oblikova-na dvobojna muška jakna s trakama 3M visoke vid-ljivosti, raglan rukavima, oblikovanom kapuljačom s dva šava i uzicom za stezanje, dugim patentnim zatvaračem SBS, prilagodljivim manžetnama sa čičkom, dva bočna džepa s patentnim zatvarači-ma, prsnim džepom, odvojivim/sklopivim drža-čem za značku i džepom na lijevom rukavu.

Muška majica visoke vidljivosti s kapuljačom i re-flektirajućim trakama, cjelovitim patentnim zatva-račem SBS s metalnim klizačem sa značajkom au-tomatskog zaključavanja, elastičnim manžetama i porubom, dvama prednjim džepovima s pokrive-nim patentnim zatvaračem, jednim višenamjen-skim džepom na prsima s očicom držača za značku i preklopom za zatvaranje LOCK SYSTEM.

Tkanina 100% POLIESTRA,SOFT-SHELL 3/1 KEPER 75D

Tkanina 100% POLIESTERA,SOFTSHELL 3/1 I KEPER 75D

Zadnji del / Stražnji dioZadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA, DVIGNJENA TKANINA

Tkanina 100% POLIESTERA, ČUPAVLJENA TKANINA

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

61

» Index

330 g 310 g1/10 pcs 1/20 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Man

[001450-0053] [001449-0090]

Breathable Breathable

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 100% POLIESTRA, SOFT-SHELL

Tkanina 100% POLIESTERA, SOFTSHELL

ScreenWP/MM 8000 MVP/GR 5000 Udobna moška dvo-barvna jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagota-vljajo dobro vidnost, zadrgo SBS po celotni dolži-ni, prilagodljivimi manšetami na ježka, z zložljivo kapuco, dvema stranskima žepoma na zadrgo, enim žepom na prsnem delu, snemljivim in zlo-žljivim držalom za priponko in enim žepom na levem rokavu.

WP/MM 8000 MVP/GR 5000 Ergonomski obliko-vana dvobojna muška jakna s trakama 3M viso-ke vidljivosti, dugim patentnim zatvaračem SBS, prilagodljivim manžetama s trakom na čičak, z chowanym kapturem, dvama bočnim džepovi-ma s patentnim zatvaračem, džepom na prsima, odvojivim/sklopivim držačem za značku i dže-pom na lijevom rukavu.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA,SOFT-SHELL 3/1 KEPER 75D

Tkanina 100% POLIESTERA, MATERIJALSOFTSHELL 3/1 I KEPER 75D

TrafficWP/MM 8000 MVP/GR 800 Udobna moška dvo-barvna jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zago-tavljajo dobro vidnost, zadrgo SBS po celotni dolžini, dvema stranskima žepoma na zadrgo, enim žepom na prsnem delu in snemljivim in zložljivim držalom za priponko.

WP/MM 8000 MVP/GR 800 Ergonomski dvo-bojni prsluk s trakama 3M visoke vidljivosti, dugim patentnim zatvaračem SBS, dvama boč-nim džepovima s patentnim zatvaračima, dže-pom na prsima, odvojivim/sklopivim držačem za značku.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

62

» Index

180 g 180 g1/5 pcs 1/5 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[001219-0379] [001221-0379]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,300D OXFORD 100% PL/PU 190T TAFFETÀ

Tkanina 100% PU PRESVUČEN POLIESTEROM,300D OXFORD100% POLIVINIL/POLIUTERAN 190T TAFFETÀ

PaddockDobro viden jopič z odsevnimi trakovi, notra-njo zadrgo z zavihkom in zložljivo kapuco v ovratnik, elastika v pasu in zapestju, dva velika sprednja žepa z zavihkom in ježkom, žep za mobilnik ter obroček za pripenjanje izkaznic. Notranjost: prešita, žep na ježka, termični šivi.

Jakna visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama i patentnim zatvaračem pune dužine s preklopom, kapuljačom koja se sprema u ovratnik, rastezlji-vom trakom oko donjeg poruba i manžetna, s dva velika prednja džepa s preklopom i čičkom, jednim džepom za mobilni telefon i prstenom za pričvršćivanje držača kartice s imenom, podstav-ljene unutrašnjosti sa džepom sa zatvaračem na čičak i toplinski obrađenim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,300D OXFORD 100% PL/PU 190T TAFFETÀ

Tkanina 100% PU PRESVUČEN POLIESTEROM,300D OXFORD 100% POLIVINIL/POLIUTERAN 190T TAFFETÀ

YardDobro vidna dvobarvna parka, odsevni trakovi, zadrga z zavihkom, kapuca, ki se zloži v ovra-tnik, elastični rebrasti manšeti, dva sprednja žepa z zavihkom, en žep za mobilnik, obroček za pripenjanje izkaznic. Notranjost: prešita, en notranji žep z ježkom, termični šivi.

Dvobojna parka visoke vidljivosti bez odvojivih di-jelova s reflektirajućim trakama i patentnim zatvara-čem pune dužine preklopom, s kapuljačom koja se sprema u ovratnik, rebrastom rastezljivom trakom u području manžeta, s dva prednja džepa s preklo-pom, jednim džepom za mobilni telefon i prstenom za pričvršćivanje držača kartice s imenom, podstav-ljene unutrašnjosti s unutarnjim džepom sa zatvara-čem na čičak i toplinski obrađenim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

63

» Index

Man

180 g 1/5 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

[001220-0379]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

DockyardTridelna dobro vidna dvobarvna parka: zunanja nepodložena jakna, pokrito zapiranje na zadrgo, zložljiva kapuca, dva žepa s poklopcem spredaj, žep za mobilnik, obroček za pripenjanje izkaznic, notranji žep z ježkom. Odstranljiv notranji del: prešita jakna z odstranljivimi rokavi z rebrasto ela-stiko v zapestju, termični šivi, dva žepa z zadrgo spredaj, en notranji žep z zapiranjem na zadrgo, termični šivi.

Dvobojna parka visoke vidljivosti za trostruku namjenu sastavljena od vanjske jakne bez podstave, s prekrivenim patentnim zatvaračem, sklopivom kapuljačom, dva velika prednja džepa s preklopom, džepom za mobilni telefon i prstenom za pričvršćivanje držača kartice s imenom te jednim unutar-njim džepom sa zatvaračem na čičak. Odvojiva unutrašnjost: podstavljena jakna, odvojivih rukava s rebrastom rastezljivom trakom u području manžetna, toplinski spojenim šavovima, dva prednja džepa s patentnim zatvaračem i jednim unutarnjim džepom s patentnim zatvaračem.

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,300D OXFORD 100% PL/PU 190T TAFFETÀ

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,300D OXFORD 100% PL/PU 190T TAFFETÀ

Zadnji del / Stražnji dio

Notranja jaknaJakna

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

64

» Index

Man

170 g 1/10 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL -

Comfort Fit

[000349-0093]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Airplus

Moška večnamenska parka z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost. Vsebuje zu-nanjo, nepodloženo jakno s plastično zadrgo s kovinskim drsnikom ali skritim zapenjanjem na gumbe, dobro prilegajoča, z zložljivo kapuco z vrvico, prilagodljivimi rokavi okoli zapestja z ela-stiko, dvema prostornima sprednjima žepoma z zadrgo in poklopcem, žepom za mobilni telefon in šivi, odpornimi na toploto. Podložena jakna s snemljivimi rokavi, plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, elastiko na koncu rokavov, dvema sprednjima žepoma z zadrgo in držalom za priponko, ovratnikom, podloženim s flisom in šivi, odpornimi na toploto.

Muška višenamjenska parka jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, sastoji se od vanjske, neo-bložene jakne s plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem s preklopom i gumbima, strukirane, kapuljačom s uzicom, rastezljivim prilagodljivim manžetnama, dva široka prednja dže-pa s patentnim zatvaračima i preklopima, džepom za mobilni telefon i toplinski spojenih šavova. Unutrašnja jakna s odvojivim rukavima, podstavljena, s plastičnim patentnim zatvaračem s metal-nim klizačem, rastezljivim manžetnama, dva prednja džepa s patentnim zatvaračem, držačem za značku, ovratnikom od mikroflisa, unutarnjim patentnim zatvaračem.

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,TAFT POLIESTRA S PREVLEKO PU 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,TAFT PRESVUČEN POLIESTEROM PU 300D

Zadnji del / Stražnji dio

Notranja jaknaJakna

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

65

» Index

Man

170 g 1/10 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL -

Comfort Fit

[000350-0093]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

SecurityMoška večnamenska parka z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost. Vsebuje zu-nanjo, nepodloženo jakno s plastično zadrgo s kovinskim drsnikom ali skritim zapenjanjem na gumbe, dobro prilegajoča, z zložljivo kapuco z vrvico, prilagodljivimi rokavi okoli zapestja z ela-stiko, dvema prostornima sprednjima žepoma z zadrgo in poklopcem, žepom za mobilni telefon in šivi, odpornimi na toploto. Podložena jakna s snemljivimi rokavi, plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, elastiko na koncu rokavov, dvema sprednjima žepoma z zadrgo in držalom za priponko, ovratnikom, podloženim s flisom in šivi, odpornimi na toploto.

Muška višenamjenska parka jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, sastoji se od vanjske, neo-bložene jakne s plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem s preklopom i gumbima, strukirane, kapuljačom s uzicom, rastezljivim prilagodljivim manžetnama, dva široka prednja dže-pa s patentnim zatvaračima i preklopima, džepom za mobilni telefon i toplinski spojenih šavova. Unutrašnja jakna s odvojivim rukavima, podstavljena, s plastičnim patentnim zatvaračem s metal-nim klizačem, rastezljivim manžetnama, dva prednja džepa s patentnim zatvaračem, držačem za značku, ovratnikom od mikroflisa, unutarnjim patentnim zatvaračem.

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,TAFT POLIESTRA S PREVLEKO PU 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,TAFT PRESVUČEN POLIESTEROM PU 300D

Zadnji del / Stražnji dio

Notranja jaknaJakna

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

66

» Index

190 g 1/5 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Breathable

[000346-0091]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Tkanina 100% POLIESTRA, OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA, OXFORD 300D

HiwayMoška dvobarvna lahka jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost, snemljivimi ro-kavi, plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, elastiko na koncu rokavov, dvema sprednjima žepoma, enim žepom na prsnem delu z zadrgo in žepom za mobilni telefon. Podložena, s flisom na notranji strani ovratnika, enim notranjim žepom in šivi, odpornimi na toploto.

Dvobojna jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, odvojivim rukavima, plastičnim patentnim za-tvaračem s metalnim klizačem, rastezljivim manžetnama, dva prednja džepa, jednim džepom na prsima s patentnim zatvaračem i držačem za mobitel. S ispunom, obloženim ovratnikom i unutar-njim džepom.

Zadnji del / Stražnji dio

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

67

» Index

190 g 190 g1/5 pcs 1/5 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - XS S M L XL - - - -

Man

[000347-0091] [001546-0091]

Lady N

ewNew

New

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 100% POLIESTRA, OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA, OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTRA, OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA, OXFORD 300D

HispeedMoška dvobarvna jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost, skritim zapenjanjem na plastično zadrgo s kovinskim drsnikom in jež-kom, z zložljivo kapuco, elastiko na koncu rokavov, dvema skritima sprednjima žepoma, enim žepom na prsnem delu z držalom za priponko. Podložena, s flisom na notranji strani ovratnika, enim notra-njim žepom in šivi, odpornimi na toploto.

Hispeed LadyŽenska dvobarvna jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost, skritim zapenjanjem na plastično zadrgo s kovinskim drsnikom in jež-kom,z zložljivo kapuco, elastiko na koncu rokavov, dvema skritima sprednjima žepoma, enim žepom na prsnem delu z držalom za priponko. Podložena, s flisom na notranji strani ovratnika, enim notra-njim žepom in šivi, odpornimi na toploto.

Muška dvobojna jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem, preklopom i čičkom, sa sklopivom kapu-ljačom, rastezljivim prilagodljivim manžetnama, dva skrivena prednja džepa, jednim džepom na pr-sima s držačem za značku. S ispunom, obloženim ovratnikom i leđima od flisa, jednim unutarnjim džepom i toplinski spojenim šavovima.

Ženska dvobojna jakna visoke vidljivosti s pruga-ma 3M, plastičnim patentnim zatvaračem s metal-nim klizačem, preklopom i čičkom, sa sklopivom kapuljačom, rastezljivim prilagodljivim manžetna-ma, dva skrivena prednja džepa, jednim džepom na prsima s držačem za značku. S ispunom, oblo-ženim ovratnikom i leđima od flisa, jednim unutar-njim džepom i toplinski spojenim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / ZelenaFluoroscentno žuta / Zelena

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

68

» Index

Man

285 g 1/5 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

BreathableComfort Fit

[000348-0092]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

StreetMoška lahka jakna z odsevnimi trakovi 3M, ki zagotavljajo dobro vidnost, 8 mm plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, elastiko na koncu rokavov in okoli pasu, dvema sprednjima žepoma na zadrgo, dvema žepoma na prsnem delu z zadrgo, žepom za mobilni telefon, zadrgo na prsnem delu za lažje tiskanje/vezenje, enim večnamenskim žepom na rokavu. Topla podloga, en notranji žep, zadrga za lažje tiskanje/vezenje.

Jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, plastičnim patentnim zatvaračem od 8 m s dvostrukim metal-nim klizačem, rastezljivim porubom i manžetnama, dva prednja džepa s patentnim zatvaračem, dva džepa na prsima s patentnim zatvaračem, držačem za mobitel, jednim vanjskim patentnim zatva-račem pokraj srca radi lakšeg tiska/vezenja, jedan višenamjenski džep na rukavu. Unutra prugama šnjost od flisa, s jednim unutrašnjim džepom i patentnim zatvaračem radi lakšeg tiska/vezenja.

Tkanina 80% POLIESTRA + 20% BOMBAŽ,TAFFETÀ POLIESTRA/BOMBAŽ

Tkanina 80% POLIESTERA + 20% PAMUK,TAFT OD POLIESTERA/PAMUKA

Zadnji del / Stražnji dio

Fluorescentno oranžna Fluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

69

» Index

Freeway Charter Interstate Charter Winter

70

» Index

Man

190 g 1/5 pcs

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[000441-0106]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Višenamjenska dvobojna parka jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, sastoji se od vanjske, neoblože-ne jakne s plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem s preklopom i čičkom, kapuljačom s uzicom, rastezljivim prilagodljivim manžetnama, četiri velika prednja džepa od kojih su dva s patentnim zatvaračem, jedan na prsima s držačem olovki i značke koji se može odvojiti i jedan džep sa skrivenim pa-tentnim zatvaračem, s ovratnikom od mikroflisa, patentnim zatvaračem za jednostavnije oriskivanje i ve-zenje. Unutrašnja podstavljena jakna s odvojivim rukavima, plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem, elastičnim manžetnama, tri prednja džepa s preklopom i čičkom, odvojivim držačem značke koji se može ponovno zatvoriti, jednim džepom s pokrivenim patentnim zatvaračem, ovratnikom i leđima od mikroflisa, unutrašnjim patentnim zatvaračem za olakšavanje tiska i veza. S toplinski spojenim šavovima.

HisafeMoška dvobarvna večnamenska jakna z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost. Zunanji nepodlo-žen del s skritim zapenjanjem na plastično zadrgo s kovinskim drsnikom in ježkom, zložljivo in/ali snemljivo kapuco z vrvico, prilagodljivimi rokavi z všito elastiko okoli zapestja, štirimi prostornimi sprednjimi žepi - dva z zadrgo, enim žepom na prsnem delu z držalom za pisalo in zložljivim drža-lom za priponko ter enim žepom s skrito zadrgo. S flisom na notranji strani ovratnika ter zadrgo za lažje tiskanje/vezenje. Lahka jakna s snemljivimi rokavi. Podložena s plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, všito elastiko okoli zapestij, tremi sprednjimi žepi s poklopcem in ježkom, snemljivim in zložljivim držalom za priponko, enim žepom s skrito zadrgo, podlogo iz flisa na notranji strani ovratnika in ramen, notranja zadrga za lažje tiskanje/vezenje. Šivi, odporni na toploto.

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,OXFORD 300D

Zadnji del / Stražnji dio

Notranja jaknaJakna

Notranja jakna brez rokavovPrsluk

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

71

» Index

Hisafe Charter, Freeway Charter

72

» Index

190 g 190 g1/5 pcs 1/5 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size - - S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Man

Breathable

[000439-0106] [000440-0106]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,OXFORD 300D

FreewayMoška dvobarvna jakna z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, s skritim zapenjanjem na plastično zadrgo s kovinskim drsnikom in jež-kom, zložljivo in/ali snemljivo kapuco z vrvico, elastiko okoli pasu, prilagodljivimi rokavi okoli zapestja, štirimi prostornimi sprednjimi žepi - dva z zadrgo, enim žepom na prsnem delu z držalom za pisalo in zložljivim držalom za pri-ponko ter enim žepom s skrito zadrgo. Podlo-žena, s flisom na notranji strani ovratnika in ra-men, enim notranjim žepom in šivi, odpornimi na toploto.

Dvobojna jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, plastičnim patentnim zatvaračem s metalnim klizačem s preklopom i čičkom, kapuljačom s uzicom koja se može zatvoriti u ovratnik, rastez-ljivim porubima, prilagodljivim manžetnama, četiri velika prednja džepa od kojih su dva s pa-tentnim zatvaračem, jedan na prsima s držačem olovki i značke koji se može odvojiti i jedan džep sa skrivenim patentnim zatvaračem. Podstavlje-na, s ovratnikom od mikroflisa, unutrašnjim pa-tentnim zatvaračem za jednostavnije otiskivanje i vezenje, s toplinski spojenim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,OXFORD 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,OXFORD 300D

InterstateMoška dvobarvna jakna z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, s snemljivimi rokavi, skritim zapenjanjem na plastično zadrgo s kovinskim drsnikom in ježkom, zložljivo in/ali snemljivo kapuco z vrvico, elastiko okoli pasu, prilagodlji-vimi rokavi okoli zapestja, štirimi prostornimi sprednjimi žepi - dva z zadrgo, enim žepom na prsnem delu z držalom za pisalo in zložljivim držalom za priponko ter enim žepom s skrito zadrgo. Podložena, s flisom na notranji strani ovratnika in ramen, enim notranjim žepom in šivi, odpornimi na toploto.

Dvobojna jakna visoke vidljivosti s prugama 3M, odvojivim rukavima, plastičnim patentnim za-tvaračem s metalnim klizačem s preklopom i čič-kom, kapuljačom s uzicom koja se može zatvoriti u ovratnik, rastezljivim porubima, prilagodljivim manžetnama, četiri velika prednja džepa od kojih su dva s patentnim zatvaračem, jedan na prsima s držačem olovki i značke koji se može odvojiti i jedan džep sa skrivenim patentnim zatvaračem. Podstavljena, s ovratnikom od mikroflisa, unutraš-njim patentnim zatvaračem za jednostavnije oti-skivanje i vezenje, s toplinski spojenim šavovima.

Fluorescentno oranžna / Mornarsko modraFluoroscentno narančasta / Mornarsko plava

Fluorescentno rumena / Mornarsko modraFluoroscentno žuta / Mornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

73

» Index

Hurricane-Jacket Hurricane-Pants, River-Jacket River-Pants

74

» Index

180 g 180 g1/20 pcs 1/20 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[000352-0094] [000353-0094]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Tkanina 100% POLIESTRA PREVLEČEN S POLIURETANOM

Tkanina 100% POLIESTERA PREMAZAN POLIURETANOM

River-JacketDežna jakna z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, raglanskimi rokavi, s skritim zapenja-njem na najlonsko zadrgo po celotni dolžini in pritiskači, zložljivo kapuco, vrvico okoli pasu, ravnimi rokavi z elastiko okoli zapestij, dvema žepoma s poklopcem ter trakovi in šivi, odpor-nimi na toploto.

Jakna za kišu visoke vidljivosti s prugama 3M, raglan rukavima, najlonskim patentnim zatvara-čem pune dužine s preklopom s pritisnim gumbi-ma, sklopivom kapuljačom na vratu, uzicom oko struka, ravnim rukavima s rastezljivim unutarnjim manžetnama, dva džepa u obliku omotnice s pre-klopom, trake i toplinski spojeni šavovi.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA PREVLEČEN S POLIURETANOM

Tkanina 100% POLIESTERA PREMAZAN POLIURETANOM

River-PantsDežne hlače z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, elastičnim pasom, dvema stranskima žepoma s poklopcem in pritiskači, prilagodlji-vo hlačnico s pritiskačem ter šivi, odpornimi na toploto.

Hlače za kišu visoke vidljivosti i s prugama 3M, s rastezljivim strukom, dva džepa sa strana s gumbima, prilagodljivim nogavicama s priti-snim gumbima, toplinski spojenim šavovima.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

75

» Index

170 g 170 g1/20 pcs 1/20 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[000354-0093] [000355-0093]

Dobra vidnost Visoka vidljivost

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,TAFT POLIESTRA S PREVLEKO PU 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,TAFT PRESVUČEN POLIESTEROM PU 300D

Hurricane-JacketDežna jakna z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, raglanskimi rokavi, s skritim zapenja-njem na najlonsko zadrgo po celotni dolžini in pritiskači, zložljivo kapuco, vrvico okoli pasu, ravnimi rokavi z elastiko okoli zapestij, dvema žepoma s poklopcem ter trakovi in šivi, odpor-nimi na toploto.

Jakna za kišu visoke vidljivosti s prugama 3M, raglan rukavima, najlonskim patentnim zatvara-čem pune dužine s preklopom s pritisnim gumbi-ma, sklopivom kapuljačom na vratu, uzicom oko struka, ravnim rukavima s rastezljivim unutarnjim manžetnama, dva džepa u obliku omotnice s pre-klopom, trake i toplinski spojeni šavovi.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PU,TAFT POLIESTRA S PREVLEKO PU 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,TAFT PRESVUČEN POLIESTEROM PU 300D

Hurricane-PantsDežne hlače z odsevnimi trakovi 3M za dobro vidnost, elastičnim pasom, dvema stranskima žepoma s poklopcem in pritiskači, prilagodlji-vo hlačnico s pritiskačem ter šivi, odpornimi na toploto.

Hlače za kišu visoke vidljivosti s prugama 3M, s rastezljivim strukom, dva džepa sa strana s gumbima, prilagodljivim nogavicama s priti-snim gumbima, toplinski spojenim šavovima.

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

76

» Index

130 g 1/20 pcs

BIG SIZESize - - - M L XL XXL 3XL - -

Man

[001228-0380]

Visoka vidljivost Dobra vidnost

Hi-Vi Rainset

Dežni komplet z odsevnimi trakovi za dobro vidnost. Jakna z zadrgo, zložljivo kapuco, ravnimi rokavi in mrežico na hrbtni strani. Hlače z elastiko v pasu in dvema žepoma. Enojni žep z zadrgo na sprednji strani.

Odijelo za kišu visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama, sastavljeno od jakne s patentnim zatvaračem, kapuljačom koja se može zatvoriti u ovratnik, ravnim dnom rukava, mrežicom na leđima i hlača s rastez-ljivim strukom i dva džepa te s pakiranjem s patentnim zatvaračem.

Tkanina 100% POLIESTRA,OXFORD POLIESTRA/PU 150D

Tkanina 100% POLIESTERA,OXFORD POLIESTERA/PU 150D

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

Fluorescentno rumenaFluoroscentno žuta

Zadnji del / Stražnji dio

77

» Index

INDUSTRY

78

» Index

130 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

130 g 1/20 pcs

Man

BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - -

[001107-0366] [001280-0366]

Industry

SpecialistMoška srajca, širok kroj, italijanski model tni-ka, sprednji rob z gumbnicami z vidnim šivom in barvnim gumbom, zadaj z naplečnikom in všitimi robovi. En tehnični naprsni žep z zapi-ranjem na poklopec in gumb ter dvema odpr-tinama za pisala.

Muška blago strukirana košulja s talijanskim ovratnikom,prednjom ukrasnom letvicom s vidljivim šavom i gumbima u boji, unutrašnjom glatkom stranom i naborima,jednim džepom od tehničke tkanine na prsima koji se zatvara preklopom s gumbom i s dva držača za olovke.

Tkanina 100% BOMBAŽ,SANFORIZIRANI CHAMBRAY

Tkanina 100% PAMUK,SANFORIZIRANA FINA TKANINA

Sinje modraModra

Specialist SummerMoška srajca s kratkim rokavom, širok kroj, itali-janski model ovratnika, sprednji rob z gumbni-cami z vidnim šivom in barvnim gumbom, za-daj z naplečnikom in všitimi robovi. En tehnični naprsni žep z zapiranjem na poklopec in gumb ter dvema odprtinama za pisala.

Muška blago strukirana košulja kratkih rukava s talijanskim ovratnikom,prednjom ukrasnom letvicom s vidljivim šavom i gumbima u boji, unutrašnjom glatkom stranom i naborima, jednim džepom od tehničke tkanine na prsima koji se zatvara preklopom s gumbom i s dva dr-žača za olovke.

Tkanina 100% BOMBAŽ,SANFORIZIRANI CHAMBRAY

Tkanina 100% PAMUK,SANFORIZIRANA FINA TKANINA

Sinje modraModra

79

» Index

130 g 1/20 pcs

Size - - S M L XL - - - -

Lady

260 g 1/25 pcs

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

[001260-0331][001108-0366]

New

Industry

Specialist Lady

Ženska bluza s širokim krojem, všitimi robovi spredaj in zadaj, italijanski model ovratnika, ob-robljeno zapestje z dvema gumboma, sprednji rob z gumbnicami z vidnim šivom in barvnim gumbom, en tehnični žep na prsih z zapiranjem na poklopec in gumb ter dvema odprtinama za pisala. Zadaj gladka z naplečnikom.

Ženska strukirana košulja s naborima sprijeda i straga, talijanskim ovratnikom, formiranim manžetnama s dva gumba i jednom petljom, sprijeda s jednim vidljivim šavom i gumbom u tonu, jednim džepom od tehničke tkanine na prsima zatvorenim preklopom s gumbom i dva držača olovaka te s glatkom unutrašnjosti.

Tkanina 100% BOMBAŽ,SANFORIZIRANI CHAMBRAY

Tkanina 100% PAMUK,SANFORIZIRANA FINA TKANINA

Sinje modraModra

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Engine

Hlače z zankami in elastiko v pasu, zapenjanje z zadrgo in gumbom; dvojni šivi med nogama in na notranji strani hlačnic, dva sprednja klasična žepa, žep za meter desno, zadaj žep s poklop-cem na ježka.

Hlače s petljama za pojas i elastičnom trakom oko struka, sa zatvaranjem patentnim zatvara-čem i gumbom, dvostrukim šavom na prepo-nama i unutrašnjosti noge, dva klasična pred-nja džepa, bočnim džepom za mjernu vrpcu, jednim džepom straga s preklopom i na čičak.

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Dimno sivaZadimljeno siva

80

» Index

260 g 300 g1/25 pcs 1/25 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Man

[001261-0331] [001547-0376]

New

New

New

New

New

New

Industry

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

PowerHlače z zankami in elastiko v pasu, zapenjanje z zadrgo in gumbom; dvojni šivi med nogama in na notranji strani hlačnic, dva sprednja klasična žepa, žepek za drobiž, žep za meter desno, ob levi strani žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, dva žepa s poklopcem na ježka zadaj.

Power StretchHlače z zankami in elastiko v pasu, zapenjanje z zadrgo in gumbom. Ojačani trojni šivi med nogama in na notranji strani hlačnic, dvojni stranski šivi, dva sprednja klasična žepa, žepek za drobiž, žep za meter desno, ob levi strani žep z zapiranjem LOCK SYSTEM, dva žepa s poklop-cem na ježka zadaj.

Hlače s petljama za pojas i elastičnom trakom oko struka, sa zatvaranjem patentnim zatvaračem i gumbom, dvostrukim šavom na preponama i unutrašnjosti noge, dva klasična prednja džepa, džepićem za kovanice, bočnim džepom za mjernu vrpcu, bočnim džepom s preklopom i patentira-nim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, dva stra-žnja džepa, od kojih je jedan s preklopom i na čičak.

Hlače s petljama za pojas i elastičnom trakom oko struka, sa zatvaranjem patentnim zatvaračem i gumbom, trostrukim šavom pojačanim na pre-ponama i unutrašnjosti noge,dvostrukim šavom na boku, dva klasična prednja džepa, džepićem za kovanice, bočnim džepom za mjernu vrpcu, boč-nim džepom s preklopom i patentiranim sustavom zatvaranja „LOCK SYSTEM”, dva stražnja džepa, od kojih je jedan s preklopom i na čičak.

Mornarsko modraMornarsko plava

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio Zadnji del / Stražnji dio

Dimno sivaZadimljeno siva

Dimno sivaZadimljeno siva

ČrnaCrna

KakiKaki

Tkanina 98% BOMBAŽ + 2% ELASTAN,RAZTEGLJIVI KEPER

Tkanina 98% PAMUK + 2% ELASTIN,RASTEZLJIVI KEPER

81

» Index

260 g 1/25 pcs

BIG SIZE

260 g 1/25 pcs

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL Size XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

Man

[001264-0331] [001265-0331]

New

New

Industry

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

WingJakna z odprtim ovratnikom, elastika na za-pestju, zapenjanje s pokritimi gumbi, dva žepa in en žep na prsih za mobilni telefon, izkaznico, svinčnik in zavihek za zapiranje z ježkom.

Jakna otvorenog ovratnika, s elastičnim traka-ma oko manžetna, sa zatvaranjem gumbima pod preklopom, dva prišivena džepa i jednim džepom na prstima za pametni telefon, drža-čem značke, držačem olovke i preklopom za zatvaranje na čičak.

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

CabinJopič, širok kroj, model jeans, zapenjanje spre-daj s pokritimi plastičnimi gumbi; dva žepa na prsih, eden za mobilni telefon, izkaznico, svinč-nik in zavihek za zapiranje z ježkom; zapenjanje zapestja z gumbom in nastavljiv pas z ježkom.

Jakna uskog kroja modela jeans, sa zatvara-njem plastičnim gumbima pod preklopom sprijeda, dva prišivena džepa na prsima od ko-jih je jedan za pametni telefon, držačem znač-ke, držačem olovke i preklopom za zatvaranje na čičak, prilagodljivim zatvaranjem oko ruka-va s gumbom i čičak trakom.

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Dimno sivaZadimljeno siva

Dimno sivaZadimljeno siva

82

» Index

Man

260 g 1/15 pcs

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001263-0331]

New

Industry

TrolleyObojestranski ščitnik za ledvični del, elastične naramnice in sponka s samodejnim zapiranjem, odpenjanje ob strani z gumbi in zapenjanje zavihka z zadrgo, elastika v pasu; notranji šivi med nogama in v hlač-nicah so dvojni. Žep na prsih za izkaznico in zapenjanje z zadrgo, dva sprednja žepa in žep za svinčnik, žep za meter na desni strani in zadaj žep z zapiranjem na ježka.

Radne hlače sa zaštitom za donji dio leđa, rastezljivim kopčama s automatskim stezanjem, bočnim otvorom s gumbima, patentnim zatvaračem s preklopom, rastezljivim strukom, šavom na boku i unu-trašnjosti noge s dvostrukom niti. Džep na prsima za značku sa zatva-ranjem patentnim zatvaračem, dva prednja džepa i džep za olovku, džep sa mjernu vrpcu sa strane i jedan džep straga s preklopom i čičak trakom.

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Dimno sivaZadimljeno siva

83

» Index

Man

260 g 1/10 pcs

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

[001262-0331]

New

Industry

CoverKombinezon z osrednjo zadrgo in dvojnim prekritim držajem, elastika na zapestjih in v pasu na hrbtu; dva žepa, dva žepa na prsih, eden za mobilni telefon, eden za izkaznico in zavihek z zapiralom na ježka, žep za meter. Dvojni notranji šivi.

Jednodijelno radno odijelo sa središnjim patentnim zatvaračem s dvostrukim klizačem pod preklopom, rastezljivim manžetnama, po-rubom i unutarnjom stranom leđa, dva našivena džepa, dva džepa na prsima od kojih je jedan za mobilni telefon, značku, olovku i sa zatva-ranjem preklopom sa čičak trakom, džepom za mjernu vrpcu. Dvo-struki šavovi na bokovima i unutrašnjoj strani noge.

Mornarsko modraMornarsko plava

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

Dimno sivaZadimljeno siva

84

» Index

260 g 1/20 pcs

BIG SIZESize XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

Man

[001266-0331]

New

Industry

Tkanina 100% BOMBAŽ, SANFORIZIRANI KEPER

Tkanina 100% PAMUK, SANIFORIZIRANI KEPER

ShellSrajca z odprtim ovratnikom, elastika na zapestju, zapenjanje s pokritimi gumbi, dva žepa in en žep na prsih za mobilni telefon, izkaznico, svinčnik in zavihek z zapiranjem z ježkom.

Košulje otvorenog ovratnika, s elastičnim trakama oko manžetna, sa zatvaranjem gumbima pod preklopom, dva prišivena džepa i jednim džepom na prstima za pametni telefon, držačem značke, držačem olovke i preklopom za zatvaranje na čičak.

Zadnji del / Stražnji dio

Mornarsko modraMornarsko plava

Dimno sivaZadimljeno siva

85

» Index

Man

170 g 1/20 pcs

Size - - - M L XL XXL - - -

[000357-0093]

Industry

Zadnji del / Stražnji dio

Set-Nylon

Dežni komplet. Jakna z zadrgo, zložljivo kapuco, ravnimi rokavi in mrežico na hrbtni strani. Hlače z elastiko v pasu in dvema žepoma. Enojni žep z zadrgo na sprednji strani.

Odijelo za kišu sastavljeno od jakne s patentnim zatvaračem, kapulja-čom koja se može zatvoriti u ovratnik, ravnim dnom rukava, mrežicom na leđima i hlača s rastezljivim strukom i dva džepa te s pakiranjem s patentnim zatvaračem.

Tkanina 100% POLIESTRA PREMAZ PUTAFT POLIESTRA S PREVLEKO PU 300D

Tkanina 100% POLIESTERA PRESVUČEN POLIUTERANOM,TAFT PRESVUČEN POLIESTEROM PU 300D

Mornarsko modraMornarsko plava

ZelenaZelena

RumenaŽuta

Fluorescentno oranžnaFluoroscentno narančasta

86

» Index

180 g 180 g1/20 pcs 1/20 pcs

BIG SIZE BIG SIZESize - - S M L XL XXL 3XL - - Size - - S M L XL XXL 3XL - -

Man

Man

[000444-0101] [000443-0101]

Industry

Tkanina 100% POLIURETAN, 8000 MM

Tkanina 100% POLIURETAN, 8000 MM

Dry-JacketDežna jakna z zapenjanjem po celi dolžini na skrito plastično zadrgo s kovinskim drsnikom, zložljivo kapuco, vrvico okoli pasu, ravnimi ro-kavi z elastiko okoli zapestij, dvema našitima žepoma ter šivi, odpornimi na toploto.

Jakna za kišu sa skrivenim plastičnim paten-tnim zatvaračem pune dužine s metalnim klizačem, sklopivom kapuljačom na vratu, uzi-com oko struka, ravnim rukavima s rastezljivim unutarnjim manžetnama, dva džepa u obliku omotnice i toplinski spojenim šavovima.

RumenaŽuta

ZelenaZelena

Zadnji del / Stražnji dio

Tkanina 100% POLIURETAN, 8000 MM

Tkanina 100% POLIURETAN, 8000 MM

Dry-PantsDežne hlače z elastičnim pasom z vrvico, prila-godljivo hlačnico s pritiskačem ter šivi, odpor-nimi na toploto.

Hlače za kišu s rastezljivim strukom i uzicom, prilagodljivim nogavicama s pritisnim gumbi-ma, toplinski spojenim šavovima.

ZelenaZelena

RumenaŽuta

Zadnji del / Stražnji dio

87

» Index

SAFETY

88

» Index

GIONNYNaše rokavice

Obrtniško tradicijo izbire italijanskega kako-vostnega usnja, kot je napa usnje, in mojstr-skega kreiranja iskanih in zmogljivih rokavic že od leta 1969 ohranja naša proizvodnja rokavic z blagovno znamko GIONNY. Cilj ostaja vedno isti: zaščititi in izboljšati delo uporabnika, pri čemer je na prvem mestu kakovost.

GIONNYNaše rukavice

Naša proizvodnja rukavica robne marke GIONNY seže iz 1969. godine i rezultat je zanatske tradicije odabira kvalitetne talijanske kože poput nape i vješte izrade traženih rukavica izvrsne izvedbe. Cilj ostaje uvijek isti: zaštititi i unaprijediti rad onih koji nose rukavice imajući uvijek u vidu ponajprije kvalitetu.

Druge znamke, ki jih distribuiramo / Nudimo i ostale robne marke:

89

» Index

Promotech 15

Worker Summer 19

Tucson 25

Company 31

Arizona 25

Work 2.0 32

Texas 27

Performer 2.0 33

Sandiego 27

Cargo 2.0 34

Viking 29

Caracas 19

Worker Stretch 20

Worker Reflex 20

Worker Tech 21

Canyon 23

Corporate 30

Worker Pro 16

Worker 17

Safe 17

Worker Winter 18

Safe Winter 18

TECH-NIK LINE

MULTIPRO

Vse delovne ekipe, družbe in skupine mo-rajo svoje člane ali zaposlene obleči eno-tno. Zato je vedno bolj pomembna raz-položljivost različnih velikosti, večinoma je odločilna razpoložljivost ekstremnih številk. Zlasti tisti, ki nosijo velike števil-ke, še bolj kot ostali potrebuje praktična, udobna oblačila, ki ustrezajo njihovim ka-rakteristikam.Payper je veliko pozornosti namenil rav-no tem delavcem, katerim nudi naslednje artikle, ki so v katalogu označeni s simbo-lom BIG SIZE, kar pomeni, da so na voljo velike številke omenjenih oblačil.Za vsak naveden artikel pa je veeno tre-ba preveriti točno razpoložljivost številk modelov različnih barv, nekateri so na voljo do velikosti 3XL, drugi do 4XL ali celo 5XL.

Svi timovi, društva i radne skupine svo-je zaposlenike odijevaju u istu „odoru“. Stoga je iznimno važan raspon dostu-pnih veličina, a posebice dostupnost većih veličina. Osobe koje nose veće veličine trebaju se odijevati u praktič-nu, udobnu veličinu koja im pristaje.Poduzeće Payper osobitu pažnju pri-daje takvim radnicima i predlaže im sljedeće artikle koji su označeni u ka-talogu simbolom BIG SIZE, s dostu-pnim većim veličinama.Za svaki odabrani artikl potrebno je provjeriti dostupnost veličina u različi-tim bojama; neki su od njih dostupni sve do veličine 3XL, a neki do 4XL i 5XL.

134

» Index

Total-pro 2.0 37

Protector 2.0 38

Defender 2.0 39

Defender Reflex 2.0 39

Protection 2.0 40

Safety 2.0 41

Craft 54

Avenue 53

Shine 61

Leader 61

Screen 62

Traffic 62

Paddock 63

Yard 63

Dockyard 64

Airplus 65

Security 66

Hiway 67

Skill 54

Ship 55

Master 57

Guard+ 58

Guard+ Winter 59

Light 60

Vision 60

Absolut 43

Shield 45

Charter Tech 47

Charter 48

Charter Winter 51

Charter Polar 51

Safe Hi-Vi 52

Safe Hi-Vi Winter 52

Hispeed 68

Street 69

DOBRA VIDNOSTVISOKA VIDLJIVOST

135

» Index

Dry-Pants 87

Power 81

Power Stretch 81

Wing 82

Cabin 82

Trolley 83

Cover 84

Shell 85

Specialist 79

Specialist Summer 79

Engine 80

Hisafe, Charter

Hisafe 71

Freeway 73

Interstate 73

River-Jacket 75

River-Pants 75

Hurricane-Jacket 76

Hurricane-Pants 76

Hi-Vi Rainset 77

Dry-Jacket 87

INDUSTRY

136

» Index

Shine

137

» Index

MATCHINGLOOK

Avenue / Avenue Lady 53 / 53

Guard+ / Guard+ Lady 58 / 58

Hispeed / Hispeed Lady 68 / 68

Specialist / Specialist Lady 79 / 80

Guard+ Winter / Guard+ Winter Lady 59 / 59

Charter / Charter Lady 48 / 49

Odlična predstavitev je sinonim za orga-niziranost in profesionalnost.V ta namen blagovna znamka PAYPER nudi različne rešitve za moške in ženske.Simbol “Man+Lady” v katalogu ozna-čuje možne kombinacije.V nadaljevanju boste našli povzetek fotografij s številko strani, kjer si lahko ogledate informacije o različnih pove-zanih artiklih.

Dobar vanjski dojam sinonim je za or-ganiziranost i stručnost.U skladu s time robna marka PAYPER predlaže različita rješenja za mušku i žensku odjeću.Simbolom „Man+Lady” koji se nala-zi u katalogu označava se dostupna odjeća.U nastavku možete pronaći kratki fo-tografski prikaz s brojem stranice na kojoj možete pogledati informacije o raznim artiklima.

INDUSTRY

DOBRA VIDNOSTVISOKA VIDLJIVOST

138

» Index

139

» Index

Promotech 15

Worker Stretch 20

Sandiego 27

Worker Reflex 20

Worker Tech 21

Viking 29

Work 2.0 32

Performer 2.0 33

Canyon 23

Tucson 25

Arizona 25

Cargo 2.0 34

Charter 48

Charter Lady 49

Charter Tech 47

Charter Winter 51

Texas 27

Worker 17

Worker Pro 16

Worker Winter 18

Worker Summer 19

Caracas 19

LOCKSYSTEM

TECH-NIK LINE

DOBRA VIDNOSTVISOKA VIDLJIVOST

Lock System smo razvili zaradi potrebe po funkcionalnosti žepov s poklopom. Poklop preprečuje, da bi predmeti po nesreči padli iz žepa, vendar pa ga morajo vsi, ki večkrat iz žepa vzamejo in tja vrnejo določen predmet, ves čas dvigati, kar lahko kmalu postane nad-ležno, če pa govorimo o urgentnih situacijah ali o neudobnih položajih ali celo o položajih s slabim ravnotežjem, poklop lahko postane celo nevaren.Payper je razvil in patentiral poseben model, preprost in izviren, ki zaradi poklopa, ki je na zunanjih robovih nekoliko ožji od spodnjega žepa, omgoča vstavljanje predmetov v žep, ki jih potem tam tudi zadrži, žep pa je vedno odprt, ko to potrebujete.

Sustav Lock System nastao je iz želje da se džepovi s preklopnim zatvaranjem naprave još funkcionalnijima. Svrha je preklopa da se izbjegne da predmeti iz džepa slučajno ispadnu, međutim osobama koje moraju više puta stavljati i vaditi određeni pred-met iz džepa dizanje preklopa svaki puta to može biti nezgodno, a posebice ako se pronađu u hitnim situacijama, u nezgod-nom položaju i privremenoj neravnoteži, taj ih pokret može ozbiljno ugroziti.Poduzeće Payper dizajniralo je i patenti-ralo veoma dosjetljivu stvar koja je jed-nostavna i originalna i koja, zahvaljujući vanjskim preklopima koji su malo uži od donjeg dijela džepa, omogućava umeta-nje i zadržavanje unutar džepa, čime se džep drži otvorenim kad god zatreba.

140

» Index

Tucson, Canyon

Charter Polar 51

Craft 54

Master 57

Expert 57

Vision 60

Leader 61

Power 81

Power Stretch 81

INDUSTRY

PATENT LOCK SYSTEM

Patent Lock System št. 268903 je deponiran pri CCIA v Ravenni, zato bomo delno ali celotno posnemanje tega patenta kazensko preganjali.

PATENT LOCK SYSTEM

Patent Lock System n. 268903 prijavljen je kod tijela CCIA u Ravenni, stoga cjelovito ili djelomično preuzi-manje ovog patenta podliježe zakonskoj odgovornosti.

141

» Index

C

D

E

A

B

G

Man

TOPI / MAJICE I JAKNEMEDNARODNE ŠTEVILKE MEĐUNARODNE VELIČINE XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

IT - DE 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70 72 74FR - ES 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70UK 29 30 31 33 34 36 38 39 41 42 44 46 47 48 50 52 53 55 56 58(G) Vrat / Vrat - cm 37 37 38 38 39 39 40 40 41 41 42,5 42,5 44 44 45 45 46 46 47 47(G) Vrat / Vrat - in 14 ½ 14½ 15 15 15½ 15½ 15¾ 15¾ 16 16 16¾ 16¾ 17¼ 17¼ 17¾ 17¾ 18 18 18½ 18½(A) Prsni koš / Prsa - cm 72 76 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136 140 144 148(A) Prsni koš / Prsa - in 28 30 31 33 34 36 38 39 41 42 44 46 47 48 50 52 53 55 56 58(B) Pas / Struk - cm 64 68 72 74 76 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136(B) Pas / Struk - in 25 27 28 29 30 32 33 34 36 38 40 41 43 45 46 48 49 51 52 54(E) Višina / Visina - cm 170/181 175/187 175/189(E) Višina / Visina - in 67/71 69/73 69/75

HLAČEMEDNARODNE ŠTEVILKE MEĐUNARODNE VELIČINE XXS XS S M L XL XXL 3XL 4XL 5XL

IT - DE 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70 72 74FR - ES 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70UK 29 27 28 29 30 32 33 34 36 38 40 41 43 45 46 48 49 51 52 54(B) Pas / Struk - cm 64 68 72 74 76 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136(B) Pas / Struk - in 25 27 28 29 30 32 33 34 36 38 40 41 43 45 46 48 49 51 52 54(C) Boki / Bokovi - cm 80 84 88 90 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136 140 144 148 152(C) Boki / Bokovi - in 31 33 34 35 36 38 39 41 42 44 46 47 49 50 52 53 55 56 58 59(D) Notranja stran noge - cm Bedra - cm

82 82 84 84 85 85 86 86 87 87 88 88 88 88 88 88 89 89 89 89

(D) Notranja stran noge - in Bedra - in

32 32 33 33 33 33 33 33 34 34 34 34 34 34 34 34 35 35 35 35

(E) Višina / Visina - cm 170/181 175/187 175/189(E) Višina / Visina - in 67/71 69/73 69/75

VODNIK PO VELIKOSTIH

Hitro boste našli pravo številko. Če želite kupiti oblačilo za zgornji del te-lesa, morate svoje mere preveriti v razpredelnici TOPI. Če pa želite kupiti hlače, kavbojke ali hlače bermuda, morate gledati razpredelnico HLAČE. Glede na oblačilo, ki ga želite kupiti, morate na telesu preveriti različne mere. Če izmerjene mere ne ustrezajo točnim velikostim v razpredelnici, vam priporočamo, da izberete malo večjo številko, da se boste v oblačilu lažje gibali.

Pozor = • Meja odstopanja glede na dimenzije številke je lahko +/- 3%. • Velikost bombažnih oblačil se po pranju lahko naravno spremeni za

do 5%, tudi če pri pranju natančno upoštevate navodila na všiti etiketi.

cm = centimetri / centimetri - in = inče / inči

142

» Index

Lady

E

C

D

A

B

G

VODIČ ZAVELIČINU

Jednostavno je pronaći ispravnu veličinu. Ako želite kupiti odjevni pred-met koji pokriva gornji dio tijela, trebate provjeriti svoje mjere u tablici MAJICE I JAKNE. Ako, pak, želite kupiti hlače, traperice ili bermude, po-trebno je pogledati tablicu HLAČE. Ovisno o odjevnom predmetu koji kupujete, postoje različite mjere koje trebate uzeti na svom tijelu. Ako uzete mjere ne odgovaraju u potpunosti veličini u tablici, preporučamo vam da odaberete veću veličinu kako biste se u njoj mogli lakše kretati.

Važno = • Proizvodno odstupanje u pogledu dimenzija određene veličine

može biti +/- 3%. • Pamučna odjeća može nakon pranja promijeniti oblik do 5%, čak i

ako slijedite upute na unutarnjoj etiketi.

cm = centimetri / centimetri - in = inče / inči

TOPI / MAJICE I JAKNEMEDNARODNE ŠTEVILKE MEĐUNARODNE VELIČINE XS S M L XL XXL 3XL

IT 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60FR - ES 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56DE 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54UK 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28(G) Vrat / Vrat - cm 36 36 37 37 38,5 38,5 39,5 39,5 41 41 42 42 43 43(G) Vrat / Vrat - in 14 14 14½ 14½ 15 15 15½ 15½ 16 16 16½ 16½ 17 17(A) Oprsje / Grudi - cm 72 76 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124(A) Oprsje / Grudi - in 28 30 31 33 35 36 37 39 41 42 44 45 47 48(B) Pas / Struk - cm 54 58 62 66 70 74 76 80 84 88 92 96 100 104(B) Pas / Struk - in 21 23 24 26 27 29 30 31 33 35 36 38 39 41(C) Boki / Bokovi - cm 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132(C) Boki / Bokovi - in 31 33 35 36 38 39 41 42 44 45 47 48 50 51(E) Višina / Visina - cm 160/175 168/185(E) Višina / Visina - in 63/69 66/73

HLAČEMEDNARODNE ŠTEVILKE MEĐUNARODNE VELIČINE XS S M L XL XXL 3XL

IT 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60FR - ES 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56DE 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54UK 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28(B) Pas / Struk - cm 54 58 62 66 70 74 76 80 84 88 92 96 100 104(B) Pas / Struk - in 22 23 24 26 27 29 30 31 33 35 36 38 39 41(C) Boki / Bokovi - cm 80 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 132(C) Boki / Bokovi - in 31 33 35 36 38 39 41 42 44 45 47 48 50 51(D) Notranja stran noge / Bedra - cm 81 81 82 82 82 82 83 83 84 84 84 84 85 85(D) Notranja stran noge / Bedra - in 32 32 32 32 32 32 32 32 33 33 33 33 34 34(E) Višina / Visina - cm 160/175 168/185(E) Višina / Visina - in 63/69 66/73

143

» Index

144

» Index

VZDRŽEVANJE OBLAČIL

Uradnih simbolov za vzdrževanje oblačil ni na straneh kataloga, ima pa vsak kos oblačila Payper na notranji strani všito etiketo z navodili za vzdrževanje (care label). Ob upoštevanju teh navodil bo življenjska doba oblačil daljša, navodila za pranje, sušenje in likanje pa vedno veljajo za najob-

čutljivejši del posameznega kosa. V nadaljevanju smo pripra-vili kratko razlago različnih simbolov.

ODRŽAVANJE ODJEĆE

Službeni simboli za održavanje nisu navedene na stranicama kataloga, no svaki odjevni predmet marke Payper sadrži etiketu s odgovarajućim upu-tama za održavanje (etiketa za njegu). Slijedite navedene upute jer ćete time povećati vijek trajanja svoje odjeće budući da su upute

za pranje, sušenje i glačanje namijenjene za optimalnu njegu svakog odjevnog predme-ta. U nastavku slijedi kratki opis različitih simbola.

146

» Index

NARAVNO SUŠENJESUŠENJE NA ZRAKU

POSTOPKI PRANJAUPUTE ZA PRANJE

Najvišja temperatura pranja 50 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 50 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 50 °C / Občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 50 °C / Lagani ciklus

Najvišja temperatura pranja 40 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 40 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 40 °C / Občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 40 °C / Lagani ciklus

Najvišja temperatura pranja 40 °C / Zelo občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 40 °C / Iznimno lagani ciklus

Najvišja temperatura pranja 30 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 30 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 30 °C / Občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 30 °C / Lagani ciklus

Obesiti Staviti na sušilo

Najvišja temperatura pranja 95 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 95 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 30 °C / Zelo občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 30 °C / Iznimno lagani ciklus

Obesiti brez ožemanja Sušenje cijeđenjem

BELJENJEIZBJELJIVANJE

SUŠENJE V SUŠILNEM STROJUSUŠENJE U SUŠILICI

Ročno pranje / Najvišja temperatura 40 °C Ručno pranje / Najviša preporučena temperatura 40 °C

PROFESIONALNO ČIŠČENJE TEKSTILAPROFESIONALNO ODRŽAVANJE ODJEĆE

Suho pranje z vsemi topiliKemijsko čišćenje bilo kojim otapalom

LIKANJEGLAČANJE

Sušenje na vodoravni podlagi Sušenje na ravnoj površini

Suho pranje s perkloretilenom, običajni ciklusKemijsko čišćenje perkloretilenom, normalni ciklus

Suho pranje s perkloretilenom, za občutljive tkanineKemijsko čišćenje perkloretilenom, lagani ciklus

Suho pranje z ogljikovodikom, običajni ciklusKemijsko čišćenje ugljikovodicima, normalni ciklus

Suho pranje z ogljikovodikom, za občutljive tkanineKemijsko čišćenje ugljikovodicima, lagani ciklus

Brez suhega pranjaNe stavljati na kemijsko čišćenje

Profesionalno pranje v vodi, običajni ciklus Profesionalno pranje, normalni ciklus

Profesionalno pranje v vodi, za občutljive tkanineProfesionalno pranje, lagani ciklus

Profesionalno pranje v vodi, za zelo občutljive tkanineProfesionalno pranje, iznimno lagani ciklus

Brez profesionalnega pranja v vodiNe stavljajte na profesionalno pranje

Sušenje na vodoravni podlagi brez ožemanja Sušenje cijeđenjem na ravnoj površini

Obesiti v senco Stavljanje na sušilo u sjenovitom prostoru

Obesiti v senco brez ožemanja Sušenje cijeđenjem u sjenovitom prostoru

Sušenje na vodoravni podlagi v senciSušenje na ravnoj površini u sjenovitom prostoru

Sušenje na vodoravni podlagi brez ožemanja v senciSušenje cijeđenjem na ravnoj površini u sjenovitom prostoru

Likanje z najvišjo temperaturo 200 °CGlačajte na najvišoj preporučenoj temperaturi od 200 °C

Likanje z najvišjo temperaturo 150 °CGlačajte na najvišoj preporučenoj temperaturi od 150 °C

Likanje z najvišjo temperaturo 110 °C brez pareGlačajte na najvišoj preporučenoj temperaturi od 110 °C bez pare

Brez likanjaNe glačati

Ne perite v vodiNe prati u vodi

Katerokoli beliloIzbjeljivanje bilo koje vrste

Katerokoli belilo, ki ne vsebuje kloraIzbjeljivanje bilo koje vrste bez klora

Brez beljenjaNe izbjeljivati

Sušenje v sušilnem stroju / Pri običajni temperaturi, max 80 °CSušenje u sušilici / Normalna temperatura, najviše 80 °C

Sušenje v sušilnem stroju / Pri nizki temperaturi, max 60 °CSušenje u sušilici / Niska temperatura, najviše 60 °C

Ne sušite v sušilnem strojuNe sušiti u sušilici

Najvišja temperatura pranja 70 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 70 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 60 °C / Običajno pranjeNajviša preporučena temperatura pranja 60 °C / Normalni ciklus

Najvišja temperatura pranja 60 °C / Občutljivo periloNajviša preporučena temperatura pranja 60 °C / Lagani ciklus

147

» Index

300 g

1/20 pcs

12/144 pairs

TEŽA: za vsak izdelek je navedena teža v gramih na kvadratni meter glavne tkanine.

COMFORT FIT: pomeni, da je izdelek oh-lapnejši od oprijetega modela Regular.

WINDPROOF: pomeni material, ki ščiti pred vetrom; konsistenca in zasnova tka-nine ne dovoljujeta prehoda zraka.

SLIM FIT: pomeni, da je izdelek bolj opri-jet od modela Regular.

WATER REPELLENT: označuje material, ki je bil obdelan tako, da odbija vodo; to pa ne zagotavlja popolne vodoprepustnosti izdelka in na dolgi rok ni trajna lastnost.

WATERPROOF FABRIC: pomeni vodo-tesnost materiala; vedeti morate, da ima vsak material določeno stopnjo vodotes-nosti in ima oblačilo tudi šive, zadrge in gumbe ki lahko vplivajo na vodoprepust-nost oblačila.

WATERPROOF GARMENT: pomeni po-polnoma vodotesna oblačila, oziroma ob-lačila s termičnimi šivi, ki ne omogočajo prepuščanja vode.

BREATHABLE: pomeni, da je material zra-čen; ta lastnost tkanine omogoča, da gre znoj preprosto skozi oblačilo, zaradi česar se zmanjša kondenz in poveča udobje zaradi toplotne izolacije.

PAKIRANJE PCS: za vsak izdelek je dolo-čena količina kosov iste velikosti v karto-nu in minimalna količina izdelka, ki se ne more razpakirati.

PAKIRANJE PAIRS: za svaki artikal nazna-čene su minimalna zapakovana količina (par) i broj parova iste veličine u pakova-nju.

BIG SIZE: pomeni, da je izdelek na voljo v vsaj eni številki, ki je večja od XXL.

MATCH MAN + LADY: pomeni, da je enak izdelek na voljo za moškega in žensko.

LOCK SYSTEM: pomeni, da ima žep pa-tent LOCK SYSTEM.

REGULAR FIT: pomeni, da se izdelek Payper prilega telesu in je oprijet. V raz-predelnici velikosti smo upoštevali takšne mere, da oblačila nudijo prosto gibanje in so praktična in je nošenje udobno.

TEŽINA: za svaki je artikl naznačena te-žina u gramima po kvadratnom metru osnovne tkanine.

COMFORT FIT: označava proizvod koji je malo širi od odjeće s oznakom Regular.

WINDPROOF: označava vjetronepropusni proizvod; tekstura i sastav tkanine ne do-puštaju propuštanje zraka.

SLIM FIT: označava proizvod koji je malo uži od odjeće s oznakom Regular.

WATER REPELLENT: označava materijal koji je tretiran sredstvom za vodonepro-pusnost; to svojstvo ne osigurava ap-solutnu nepropusnost proizvoda i nije trajno.

WATERPROOF FABRIC: označava nepro-pusnost materijala; imajte na umu da sva-ki materijal ima vlastitu razinu vodone-propusnosti te da je proizvod ima šavove, patentne zatvarače i dugmad koja može utjecati na njegovu nepropusnost.

WATERPROOF GARMENT: označava proi-zvod koji je u cijelosti nepropustan; ni nje-gova tkanina niti završna toplinska obrada ne dopuštaju propuštanje vode.

BREATHABLE: označava prozračnost ma-terijala; to svojstvo tkanine omogućava da se vlaga ljudskog tijela što prije ukloni sma-njujući kondenzaciju znoja i povećavajući udobnost i toplinsku izolaciju.

AMBALAŽA PCS: za svaki je artikl nazna-čena količina komada iste veličine u pa-kovanju i minimalna količina koja je zapa-kirana i ne može se odvajati.

AMBALAŽA PAIRS: za svaki su artikl na-značene minimalna zapakirana količina (par) i broj parova iste veličine u pakova-nju.

BIG SIZE: označava raspoloživost najma-nje jedne veličine veće od XXL.

MATCH MAN + LADY: označava raspolo-živost istoga proizvoda za žene i za muš-karce.

LOCK SYSTEM: označava postojanje dže-pa sa zaštićenim patentom LOCK SYSTEM.

REGULAR FIT: označava normalnu veliči-nu proizvoda poduzeća Payper. Tablica s veličinama napravljena je imajući u vidu dostatnu udobnost koja pruža dovoljnu slobodu kretanja i odjeći omogućava praktičnost i ugodnost.

LASTNOSTI ARTIKLOVVsi artikli v katalogu so označeni z nekaterimi grafičnimi simboli, ki so jih izdelali v oddelku za raz-iskave in razvoj R&D podjetja Payper. Simboli označujejo pregled lastnosti izdelkov. Na tej strani smo zbrali pomembnejše informacije o vsakem simbolu.

148

» Index

R

INSULATED 1: pomeni izdelek z zadostno toplotno izolacijo.

INSULATED 1: označava proizvod s do-statnom toplinskom izolacijom.

REGISTRIRAN MODEL SKUPNOSTI: pomeni izdelek, katerega dizajn ali model je bil registriran pri EUIPO, Urad Evropske unije za intelektualno lastnino.

REGISTRIRANI MODEL ZAJEDNICE: označava proizvod čiji je dizajn ili model registriran kod ureda EUIPO, Ured Europske unije za intelektual-no vlasništvo.

FLEXIBILITY: pomeni, da material ne vse-buje elastana, vendar je prilagodljiv in udoben.

THREE-NEEDLE STITCHING: pomeni ši-vanje s tremi iglami, kar pomeni večjo odpornost in trpežnost.

EASY ZIPPER: pomeni, da ima izdelek no-tranjo zadrgo z dvema drsnikoma za lažje zapenjanje.

INSULATED 2: pomeni izdelek z zmerno toplotno izolacijo.

SBS: prepoznajte izdelek z zadrgo SBS.

YKK: prepoznajte izdelek z zadrgo YKK.

3M: označuje element z odsevnim delom 3M Scotchlite™.

INSULATED 3: pomeni izdelek z dobro to-plotno izolacijo.

EASY CARE: pomeni, da je nega izdelka preprosta, da pri pranju niso potrebni po-sebni postopki.

STRETCH: pomeni, da je material vsaj deloma z elastanom, zaradi česar je bolj prilagodljiv in udoben.

FLEXIBILITY: označava materijal koji nije rastezljiv no ipak je fleksibilan i udoban.

THREE-NEEDLE STITCHING: označava trostruki šav na proizvodu koji jamči mak-simalnu otpornost i trajnost.

EASY ZIPPER: označava proizvod koji ima unutarnji patentni zatvarač s dvostrukim za-tvaračem i pojednostavljenim zatvaranjem.

INSULATED 2: označava proizvod s ma-njom toplinskom izolacijom.

SBS: označava proizvod koji sadrži pa-tentni zatvarač SBS.

YKK: označava proizvod koji sadrži pa-tentni zatvarač YKK.

3M: označava artikl koji sadrži jedan dio izrađen od reflektirajućeg materijala 3M Scotchlite™.

INSULATED 3: označava proizvod s do-brom toplinskom izolacijom.

EASY CARE: označava proizvod koji se jednostavno održava i koji ne zahtijeva posebne postupke pri pranju.

STRETCH: označava materijal koji je ma-kar djelomično rastezljiv i čini proizvod fleksibilnim i udobnim. Registriran dizajn ali model Skupnosti (RMS)

je ekskluzivna pravica, ki se podeli za zunanji videz izdelka ali posameznega dela izdelka, ki izhaja iz karakteristik, zlasti iz linij, obrob, barv, oblik, površinske strukture, materialov in/ali dekoracije; podeljuje ekskluzivno pravico do uporabe dizajna ali modela s prepovedjo upo-rabe tretjim osebam v vseh državah Evropske skupnosti.

Imetnik RMS je zaščiten pred zlonamernim imitiranjem svojega dizajna ali modela v pri-meru razvoja enakega ali podobnega dizajna ali modela. Pravice pomenijo predvsem pro-izvodnjo, ponudbo, prodajo, uvoz, izvoz ali uporabo izdelka, ki vključuje dizajn ali model ali na katerem je dizajn ali model apliciran, kot tudi posedovanje takšnega izdelka v omenje-ne namene.

Registrirani dizajn ili model Zajednice (RDZ) ekskluzivno je pravo koje se odnosi na vanj-ski izgled proizvoda ili njegovog dijela uslijed njegovih značajki, osobito u pogledu linija, kontura, boja, oblika, površinskog sloja, nje-govih materijala i/ili ukrasa; označava eksklu-zivno pravo na upotrebu dizajna ili modela i zabranu uporabe trećim stranama u bilo kojoj državi EU-a.

Vlasnik oznake RDZ zaštićen je od zlonamjer-nog kopiranja njegovog dizajna ili izrade slič-nog dizajna. Prava se osobito odnose na izra-du, ponudu, stavljanje u promet, uvoz, izvoz ili upotrebu proizvoda koji sadržava dizajn ili model ili na koji se model primjenjuje, kao i za-branu proizvoda u navedene svrhe.

VLASNIŠTVO NAD ARTIKLIMASvaki je artikl iz kataloga označen određenim slikovnim simbolima koje je osmislio odjel R&D po-duzeća Payper. Navedeni simboli označavaju vlasništvo nad proizvodom. Na ovoj ćete stranici pronaći važne podatke o svakom simbolu.

149

» Index

PRIPOROČENA UPORABA

Pri nekaterih artiklih Payper v katalogu so navedena glavna področja priporočene uporabe. Kratka legenda.

PREPORUČENA UPOTREBA

Za neke artikle robne marke Payper koji se nalaze u katalogu navedena su glavna preporučena područja primjene. U nastavku slijedi sažeti prikaz.

Avtomobilizem Automobilska industrija

Mehanika, vzdrževanje, razni stroji Mehanika, održavanje, razni strojevi

Metalurgija Metalurgija

Trasport, logistika, skladišče Promet, logistika, skladištenje

Recikliranje, zbiranje odpadkov Reciklaža, sakupljanje otpada

Gradbeništvo, gradnje Građevinarstvo, izgradnja

Kmetijstvo Poljoprivreda

Čistilni servisi Obrti za čišćenje

Steklo Staklarstvo

Kemijska industrija in farmacija Kemija i farmacija

ElektronikaElektronika

Živilska industrija in podobno Prehrambena industrijai povezane industrije

150

» Index

Promotech

151

» Index

152

» Index

OVOIzdelki Work & Safety Payper imajo certifikate v skladu z Evropsko uredbo (ES) 2016/425 o OVO (Osebni zaščitni opremi), ki je v veljavi od 21. aprila 2018 ali s predhodno Evropsko di-rektivo 89/686/EGS, ki je sicer razveljavljena, ampak še velja do 21. aprila 2023 za izdelke, ki so že v prodaji.

OZOArtikli Work & Safety Payper certificirani su u skladu s Uredbom (EU) 2016/425 o OZO-u (Osobna zaštitna oprema) koja je na snazi od 21. travnja 2018. ili prethodnom ukinutom europskom Di-rektivom 89/686/EEC, ali koja je na snazi do 21. travnja 2023. za proizvode koji su već stavljeni u promet.

OVO / OZOKATEGORIJE TVEGANJAKATEGORIJE OPASNOSTI

STOPNJA TVEGANJARAZINA OPASNOSTI

NAČIN CERTIFICIRANJANAČIN DOBIVANJA CERTIFIKATA

OZNAKEMARKING

Kategorija IKategorija I

Samo za najmanjša tveganja (površinske mehanske poškodbe, stik s čistilnimi sredstvi z blagim delovanjem ali daljši stik z vodo, stik z vročimi površinami, ki ne presegajo 50 °C, atmosferski pogoji, ki niso ekstremni)

Samocertificiranje CE

Samo za najmanje opasne situacije (površinske mehaničke ozljede, doticaj s proizvodima za čišćenje koji nisu veoma agresivni ili duži doticaj s vodom, doticaj s toplim površinama temperature koja ne iznosi više od 50

°C, atmosferski uvjeti koji nisu ekstremni)Samo-certificiranje CE

Kategorija IIKategorija II

Za tveganja srednje stopnjeCertificiranje, ki ga opravi pooblaščena ustanova, neodvisna in

certificirana, po testiranju oblačilaCE + slikovni simbol

Za srednje opasne situacijeCertifikat koji izdaje ovlašteno nadležno neovisno tijelo, na temelju

testiranja proizvodaCE + piktogram

Kategorija III(xxxx št. ustanove)Kategorija III(xxxx broj oznake tijela)

Za tveganja z nepopravljivimi ali smrtnimi posledicami ali hudimi in trajnimi poškodbamiCertificiranje, ki ga opravi pooblaščena ustanova, neodvisna in certificirana, po testiranju oblačila in po preverjeni kakovosti

proizvajalcaCE + št. ustanove + slikovni simbol

Za nepovratne i smrtno opasne situacije ili teške ozljede trajne prirodeCertifikat koji izdaje ovlašteno nadležno neovisno tijelo, na

temelju testiranja proizvoda i provjere kontrole kvalitete od strane proizvođača

CE + broj oznake tijela + piktogram

153C E R T I F I C A T I O N S

» Index

SPLOŠNEZAHTEVE

Splošne zahteve, ki urejajo klasifikaci-jo delovnih oblačil, so zbrane v stan-dardu UNI EN ISO 13688. Specifični standard in zahtevane splošne karakte-ristike glede ergonomičnosti, neškod-ljivosti, oblikovanja velikosti, staranja, kompatibilnosti in označevanja zašči-tne opreme in informacije, ki jih mora predložiti proizvajalec skupaj z zaščitno opremo. Standard je predviden za uporabo skupaj z drugimi standardi, ki vsebujejo specifič-ne zahteve karakteristik.V nadaljevanju so slikovni simboli, ki smo jih uporabili v katalogu in specifične nor-mative.

OPCIUVJETI

Opći uvjeti koji uređuju klasifikaciju radne opreme sadržani su u normi UNI EN ISO 13688. U normi se navode opći izvedbeni uvjeti za ergonomiju, sigur-nost, oznaku veličine, trajnost, kompati-bilnost i oznaku zaštitne opreme te po-datci koje proizvođač treba isporučiti sa zaštitnom opremom. Norma je namijenjena da se upotrebljava zajedno s drugim normama koje sadrže opće izvedbene uvjete.U nastavku slijede piktogrami koji su na-vedeni u katalogu i posebne norme.

DOBRA VIDNOST - EN ISO 20471:2013+A1:2016Standard specificira zahteve za dobro vidna oblačila, ki zagotavljajo vidno priso-tnost uporabnika. Številka, ki je na mestu x, navaja razred, ki mu pripada, glede na spodnjo razpredelnico na osnovi minimalnih površin fluorescentnega materiala. Če so oblačila visoke vidljivosti prilagojena, ne pozabite, da lahko logotipi ali oznake zmanjšajo minimalno površino fluorescentne tkanine in spremenijo razred, v kate-rega spadajo.

VISOKI STUPANJ VIDLJIVOSTI - EN ISO 20471:2013+A1:2016U normi se navode uvjeti za opremu s visokim stupnjem vidljivosti koji vidno ukazu-ju na prisutnost rukovatelja. Broj koji stoji na mjestu znaka x ukazuje na klasu kojoj pripada, u skladu s tablicom ispod na temelju minimalnih područja fluorescentnog materijala. Ako je odjeća s visokim stupnjem vidljivosti personalizirana, potrebno je imati na umu da se logotipima i etiketama može smanjiti minimalna površina fluores-centne tkanine i promijeniti klasa pripadnosti.

VARJENJE IN POVEZANI POSTOPKI - EN ISO 11611:2015Standard določa minimalne osnovne varnostne zahteve in metode testiranja za varo-valno obleko, vključno s kapucami, predpasniki, rokavi in gamašami, ki so oblikovani za zaščito telesa osebe, ki obleko obleče, vključno z njegovo glavo (kapuce) in stopa-li (gamaše) in so namenjeni za uporabo med varjenjem in povezanimi postopki, ki predstavljajo primerljiva tveganja.Razred X: označuje zaščito pred postopki varjenja z rahlim (razred 1) ali močnim (ra-zred 2) nastajanjem curkov in kapljic.Ax: postopek A (A1) ali B (A2) pri določanju širjenja plamena.

ZAVARIVANJE I POVEZANI POSTUPCI - EN ISO 11611:2015U normi se navode osnovni sigurnosni uvjeti i metode ispitivanja zaštitne opreme koja uključuje pokrivala za glavu, zaštitne pregače, rukave i nazuvke napravljene za zaštitu tijela radnika uključujući glavu (pokrivala za glavu) i noge (nazuvci) koji se trebaju nositi tijekom zavarivanja i povezanih postupaka sa sličnim stupnjem opasnosti.Klasa X: ukazuje se na zaštitu od postupaka zavarivanja s blagim (klasa 1) ili jakim (klasa 2) formiranjem prskanja i kapi.Ax: postupak A (A1) ili B (A2) za utvrđivanje širenja plamena.

RazredKlasa

Material s fluorescentnim ozadjem (m2)Materijal s fluorescentnom pozadinom (m2)

Odsevni material /Trakovi - (m2)

Retroreflektirajući materijal /Trake - (m2)

3 ≥0,80 ≥0,202 ≥0,50 ≥0,131 ≥0,14 ≥0,10

ZAŠČITA PRED MRAZOM - EN 14058:2017Standard določa zahteve in metode testiranja lastnosti posameznih kosov oblačil za varovanje pred podhladitvijo telesa v mrzlem okolju. Ne vsebuje pa specifičnih zah-tev za pokrivala ali obutev ali rokavice za lokalno zaščito pred mrazom. Za okolja z niz-ko temperaturo se štejejo mesta, za katera je značilna možna kombinacija vlažnosti in vetra pri temperaturi –5 °C ali več.Y: razred toplotne odpornosti (Rct);Y: razred prepustnosti zraka (AP);Y: vrednost toplotne izolacije (Iclear);WP: odpornost na prodiranje vode. Za pozitiven izid mora biti rezultat WP ≥8000 Pa.Kadar se oblačilo ne preskuša z neobveznim preskusom, se indeks nadomesti z X.

ZAŠTITA U HLADNIM PROSTORIMA - EN 14058:2017U normi se navode uvjeti i metode ispitivanja izvedbe pojedinačnih odjevnih pred-meta koji štite tijelo od smrzavanja u hladnim prostorima. Pod hladnim okruženjima podrazumijevaju se mjesta obilježena mogućom kombinacijom vlažnosti i vjetra pri temperaturi od -5 °C ili iznad.Y: klasa toplinske otpornosti (Rct);Y: klasa propusnosti na zrak (AP);Y: vrijednost toplinske izolacije (Iclear);WP: Otpornost na prodiranje vode. Rezultat mora biti WP ≥8000 Pa kako bi se ostvario pozitivan ishod.Ako se odjevni predmet ne podvrgne fakultativnom testiranju, indeks se zamjenjuje znakom X.

TEKOČE KEMIKALIJE - EN 13034:2005 + A1:2009Standard določa minimalne zahteve za varovalno obleko za zaščito pred kemikalija-mi, ki zagotavlja omejeno zaščito pred tekočimi kemikalijami (oprema tipa 6 in tip PB [6]). Ponujajo odpornost proti kemikalijam v izdelkih, ki niso neposredno nevarni za zdravje in varnost, omogočajo ustrezno zaščito pred nenamernim dotikom (manjše pršenje, aerosol itd.), kar upravljavcu omogoča, da pravočasno zagotovi čiščenje ali zamenjavo oblačila.

ZAŠTITA OD TEKUĆIH KEMIKALIJA - EN 13034:2005 + A1:2009U normi se navode minimalni uvjeti za kemijsku zaštitnu opremu kojom se omoguću-je ograničena zaštita od tekućih kemikalija (oprema vrste 6 i vrste PB [6]). Omogućuje se otpornost na agresivne kemijske reakcije proizvoda koji nisu neposredno opasni za zdravlje i sigurnost. Pruža se prikladna zaštita od mogućih slučajnih doticaja (ma-nja prskanja, aerosol, itd.), čime se omogućuje rukovatelju da pravovremeno provede čišćenje ili zamjenu odjevnog predmeta.

UNI ENISO 13688

154 C E R T I F I C A T I O N S

» Index

VROČINA IN PLAMEN (VŽIG) - EN ISO 14116:2015Standard določa zahtevane lastnosti materialov, sestavljenih materialov in varovalne obleke pred širjenjem omejenega plamena z namenom zmanjšanja možnosti, da bi obleka zagorela in predstavljala nevarnost sama po sebi. Določene so tudi dodatne zahteve za obleko.

ZAŠTITA OD TOPLINE I PLAMENA (ZAPALJIVOST) - EN ISO 14116:2015U normi se navode izvedbeni uvjeti materijala, kombinacija materijala i zaštitne odje-će za ograničeno širenje plamena s ciljem smanjenja mogućnosti zapaljenja odjeće koja na taj način i sama predstavlja opasnost. Navedeni su i dodatni uvjeti za zaštitnu odjeću.

TOPLOTA IN PLAMEN (TERMIČNE NEVARNOSTI) - EN ISO 11612:2015Standard določa zahtevane lastnosti za kose oblačil, ki so izdelani iz fleksibilnih mate-rialov, ki so izdelani za zaščito telesa osebe, ki ima oblačila oblečena, razen rok, pred vročino in/ali plameni. Za zaščito glave in stopal so edina varovalna oblačila za upo-rabo na tem področju standarda gamaše, pokrivala in škornji. Glede pokrival pa ni podanih zahtev za vizirje in dihalno opremo.A: postopek A pri določanju širjenja plamena.B: določanje konvenkcijske toplote.C: določanje sevalne toplote.D: odpornost proti brizgom litega aluminija.E: odpornost proti brizgom staljenega železa.F: določitev kontaktne toplote.Črka x se nadomesti z numeričnim indeksom, ki predstavlja razred, kateremu pri-pada.

ZAŠTITA OD TOPLINE I PLAMENA (TOPLINSKE OPASNOSTI) - EN ISO 11612:2015U normi se navode izvedbeni uvjeti za odjevne predmete koji su izrađeni od flek-sibilnim materijala dizajniranih da štite tijelo radnika, osim ruku, od topline i/ili plamena. Nazuvci, pokrivala za glavu i navlake za čizme jedini su zaštitni odjevni artikli za glavu i noge koji spadaju u djelokrug i područje primjene ove norme. Međutim, u pogledu pokrivala za glavu, nisu navedeni uvjeti za vizire i opremu za disanje.A: postupak A za utvrđivanje širenja plamena.B: utvrđivanje konvekcijske topline.C: utvrđivanje radijacijske topline.D: otpornost na prskanje rastaljenog aluminija.E: otpornost na prskanje rastaljenog željeza.F: utvrđivanje kontaktne topline.Slovo x zamjenjuje se brojčanim indeksom kojim se predstavlja klasa pripadnosti.

DEŽ - EN 343:2019Standard določa zahteve in metode testiranj za materiale in šive varovalnih oblek pred padavinami (kot sta na primer dež, sneg), meglo in vlago zemlje. Številka, ki je na mestu x, navaja stopnjo odpornosti proti izhlapevanju, X: preskus s trčenjem z visoko energetskimi kapljicami. Črko X se lahko nadomesti z numeričnim indeksom, ki predstavlja razred, ki mu pripada, v nasprotnem primeru pomeni, da oblačilo ni bilo preskušeno.

KIŠA - EN 343:2019U normi se navode uvjeti i metode ispitivanja koje se odnose na materijale i opšave zaštitne opreme u pogledu utjecaja padalina (primjerice, kiše i snijega), magle i vlage tla. Brojem koji stoji na mjestu znaka x ukazuje se na razinu otpornosti na isparavanje, X: test za ispitivanje učinka kapljice velike energije. Slovo X može se zamijeniti broj-čanim indeksom kojim se predstavlja klasa pripadnosti, inače se njime ukazuje da odjevni predmet nije testiran.

ELEKTROSTATIČNE LASTNOSTI - EN 1149-5:2018Standard določa zahteve glede materiala in zasnove za varovalne obleke, ki odvaja-jo elektrostatične naboje, ki se uporabljajo kot del celotnega sistema ozemljitve za preprečitev stikov, ki bi lahko zanetili požar, pri čemer najmanjša energija vžiga v ek-splozivni atmosferi ni manjša od 0,016 mJ. Standard ne velja za rokavice ali zaščitno obutev, ki sta ločena in ne tvorita sestavni del obleke.

ELEKTROSTATIČKA SVOJSTVA - EN 1149-5:2018U normi se navode uvjeti za materijal i dizajniranje zaštitne opreme kojom se rasipaju elektrostatički naboji, koji se upotrebljavaju kao dio sustava potpunog uzemljenja kako bi se izbjegao nastanak električnog naboja kojim se može prouzročiti požar, gdje minimalna energija zapaljenja eksplozivne atmosfere nije manja od 0,016 mJ. Normom se ne obuhvaćaju rukavice ili zaštitna obuća koji su odvojeni i nisu sastavni dio opreme.

ELEKTRIČNI LOK - IEC/EN 61842-2:2018Standard določa minimalne zahteve za zaščitna oblačila proti toplotnemu učinku ele-ktričnega obloka. Zaščita, ki jo zagotavlja oblačilo, je omejena le na toplotne učinke nenamernega električnega obloka (odpornost proti plamenu, odpornost proti se-valni/konvkcijski toploti, odpornost proti brizgom, ki izhajajo iz odpadkov talilnega materiala).

ELEKTRIČNI LUK - IEC/EN 61842-2:2018U normi se navode minimalni uvjeti za zaštitnu opremu za toplinski učinak električ-nog luka. Zaštita odjevnim predmetom ograničena je samo na toplinske učinke elek-trolučnog zavarivanja (otpornost na plamen, otpornost na radijacijsku/konvekcijsku toplinu, otpornost na prskanje čestica materijala pri taljenju).

155

» Index

SPLOŠNE ZAHTEVE UNI EN 420

Splošne zahteve, ki urejajo rokavice za zaščito pred nevarnostjo pri delu, vsebujejo naslednji standard. Standard določa splošne zahteve za rokavice za zaš-čito in njihov dizajn, izdelavo, neškodljivost, udobje in učinkovitost, oznake in podatke. Standard se lahko uporablja tudi za varovalne rokave sprednjega dela roke ali cele roke. Nekatere rokavice, ki so izdelane za posebne namene, določajo drugi specifični stan-dardi.

OPCIUVJETI

UNI EN 420

U sljedećoj se normi navode opći uvjeti koji se od-nose na rukavice namijenjene za zaštitu od rizika na radnom mjestu. U normi se navode opći uvjeti koji se odnose na zaštitne rukavice u pogledu dizajna i izrade, sigurnosti, udobnosti i učinkovitosti, oznaka i pripadajućih podataka. Norma se može odnositi i na rukave namijenjene zaštiti zapešća i ruke. Neke rukavice koje su namijenjene za posebne primjene uređuju se drugim posebnim normama.

EN 388: ZAŠČITA PRED MEHANSKIMI NEVARNOSTMI / ZAŠTITA OD OPASNOSTI MEHANIČKE PRIRODENIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE 1 2 3 4 5

a - Odpornost na odrgnine (ciklusi)a - Otpornost na abraziju (ciklusi)

100 500 2000 8000 -

b - Odpornost na rezila - Coup Test (enota)b - Otpornost na presijecanje - Coup Test (indeks)

1,2 2,5 5,0 10,0 20,0

c - Odpornost na trganje (Newton)c - Otpornost na poderotine (Newton)

10 25 50 75 -

d - Odpornost na perforiranje (Newton)d - Otpornost na perforaciju (Newton)

20 60 100 150 -

EN 407: ZAŠČITA PRED TOPLOTNIMI UČINKI (VROČINA IN PLAMEN) / ZAŠTITA OD TOPLINSKIH OPASNOSTI (TOPLINA I PLAMEN)NIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE 1 2 3 4

a - Odpornost na ogenj (šivi najmanj >15 sek)a - Otpornost na zapaljivost (šavovi min. > 15 sekundi) Čas odpornosti na ogenj Vrijeme otpornosti na plamen Čas žarenja Vrijeme preostalog žarenja

<20 s

/

<10 s

<120 s

<3 s

<25 s

<2 s

<5 s

b - Odpornost na stik z vročino (minimalni čas >15 sek)b - Otpornost na kontaktnu toplinu (min. > 15 sekundi)

100 °C 250 °C 350 °C 500 °C

c - Odpornost na konvekcijsko toploto (čas prenosa toplote)c - Otpornost na konvekcijsku toplinu (vrijeme toplinskog prijenosa)

>4 s >7 s >10 s >18 s

d - Odpornost na sevalno toploto (čas prenosa toplote)d - Otpornost na zračenje topline (vrijeme toplinskog prijenosa)

>7 s >20 s >50 s >95 s

e - Odpornost na manjša pršenja staljene kovine (kapljice)e - Otpornost na manje kapanje rastopljenog metala (broj kapljica)

>10 >15 >25 >35

f - Odpornost na večja pršenja staljene kovine (masa staljene kovine)f - Otpornost na obimno kapanje rastopljenog metala (masa rastopljenog metala)

30 g 60 g 120 g 200 g

NIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE A B C D E F

e - Odpornost na rez EN ISO 13997 - TDM Test (Newton)e - Otpornost na porezotine EN ISO 13997 - TDM Test (Newton)

2 5 10 15 22 30

NIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE

f - Odpornost na udarcef - Otpornost na udare

USPEŠEN (P) ali NEUSPEŠEN (brez oznak)ZADOVOLJAVAJUĆA (P) ili NEZADOVOLJAVAJUĆA (bez oznake)

156 C E R T I F I C A T I O N S

» Index

EN 12477: ZAŠČITA PRED VARJENJEM / ZAŠTITA KOD ZAVARIVANJANIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE EN TYPE A TYPE B

Odpornost na odrgnine Otpornost na abraziju

EN 388 ≥2 ≥1

Odpornost na rezila Otpornost na presijecanje

Coup Test EN 388 ≥1 ≥1

Odpornost na trganje Otpornost na poderotine

EN 388 ≥2 ≥1

Odpornost na perforiranjeOtpornost na perforaciju

EN 388 ≥2 ≥1

Obnašanje na ognju Ponašanje u uvjetima vatre

EN 407 ≥3 ≥2

Odpornost na stik z vročino Otpornost na kontaktnu toplinu

EN 407 ≥1 ≥1

Odpornost na konvekcijsko toploto Otpornost na konvekcijsku toplinu

EN 407 ≥2 -

Odpornost na manjša pršenja staljene kovine Otpornost na manje kapanje rastopljenog metala

EN 407 ≥3 ≥2

Spretnost Spretnost rukovanja

EN 420 ≥1 ≥4

EN 511: ZAŠČITA PRED MRAZOM / ZAŠTITA OD HLADNOĆENIVO LASTNOSTI / RAZINE IZVEDBE 0 1 2 3 4

a - Odpornost na konvekcijski mraz (Toplotna izolacija Itr na m2 K/W)a - Otpornost na konvekcijsku hladnoću (toplinska izolacija Itr u m2 K/W)

1 2 3 4 5

b - Odpornost na stik z mrazom (Toplotna odpornost R na m2 K/W)b - Otpornost na kontaktnu hladnoću (toplinska otpornost R u m2 K/W)

1 2 3 4 5

c - Test prodiranja vode( 0 = prodiranje vode, 1 = ni prodiranja vode)c - Test prodora vode(0 = voda prodire, 1 = voda ne prodire)

0 1

Skladnost s standardom EN 420 razen za dolžine rokavic, ki morajo biti:

• 300 mm: številka 6 ali XS;• 310 mm: številka 7 ali S;• 320 mm: številka 8 ali M;• 330 mm: številka 9 ali L;• 340 mm: številka 10 ali XL;• 350 mm: številka 11 ali XXL;

Rokavice tipa B so priporočlji-ve, ko je potrebna velika spro-ščenost, kot za varjenje TIG; rokavice tipa A, z manj spret-nosti in večjo zmogljivostjo, so priporočljive za druge postop-ke varjenja.

Tip A ali B mora biti označen na izdelku, embalaži in na na-vodilih za uporabo.

Usklađeno s normom EN 420 osim za duljine rukavica koje trebaju biti sljedeće:

• 300 mm: veličina 6 ili XS;• 310 mm: veličina 7 ili S;• 320 mm: veličina 8 ili M;• 330 mm: veličina 9 ili L;• 340 mm: veličina 10 ili XL;• 350 mm: veličina 11 ili XXL;

Rukavice tipa B preporučuju se kad je potrebna iznimna spretnost rukovanja, kao pri zavarivanju tipa TIG; rukavice tipa A s manjom spretnošću rukovanja i većom razinom izvedbe preporučuju se za ostale postupke zavarivanja.

Tip A ili B treba biti označen na proizvodu, ambalaži i uputama za korištenje.

157C E R T I F I C A T I O N S

» Index

EN ISO 374Zaščita pred kemičnimi substancami in mikroorganizmi

Standard je opisan v naslednjih 2 delih: • EN ISO 374-1;• EN ISO 374-5.

EN ISO 374-1Standard določa zahteve za rokavice, ki so namenjene zaščiti uporabnika pred kemičnimi izdelki na osnovi treh testnih metod:• Test prodiranja: to pomeni prehajanja ene kemične

substance ali enega mikroorganizma skozi porozen mate-rial, šive, morebitne mikro-luknjice ali druge nepravilnosti zaščitnih rokavic. Na rokavici ne bi smelo biti ugotovljeno puščanje zraka in v vodi, treba jih je testirati in kontrolirati v skladu s sprejemljivo stopnjo kakovosti (AQL).

• Test pronicanja: to pomeni prehajanja ene kemične snovi skozi material zaščitne rokavice na molekularnem nivoju, kjer se meri čas, ki ga tekočina porabi, da pride v stik s kožo.

• Test razgradnje: to pomeni spreminjanja fizičnih lastnosti rokavice v stiku s kemičnim izdelkom, na primer luščenje, napihnjenost, razpadanje, krhkost, spreminjanje barve, spreminjanje videza, otrdelost ali zmehčanje. Izpostavlje-nost kemični snovi med testiranjem mora biti 60 minut. Rezultati testa razgradnje morajo biti objavljeni v obvestilu.

Rokavice za kemično zaščito so razdeljene v tri kategorije: Tip A, B in C. Povezani slikovni simboli in oznake opisujejo tip kemične odpornosti in stopnjo dobljene zmogljivosti.

EN ISO 374-5Standard določa, da morajo rokavice za zaščito pred bakte-rijami in glivicami, za katere se uporablja slikovni simbol za biološko nevarnost, uspešno prestati test prodiranja (nepre-pustnost). Za zaščito pred virusi je treba izvesti dodaten test za prodiranje virusov. Če rokavica uspešno opravi tudi ta test, se pod prejšnji slikovni simbol doda beseda “Virus”.

TEST PRODIRANJANIVO LASTNOSTI 1 2 3AQL (kazalo) 0 0 0

EN ISO 374: ZAŠČITA PRED KEMIČNIMI SUBSTANCAMI IN MIKROORGANIZMI

TEST DI PERMEAZIONENIVO LASTNOSTI 1 2 3 4 5 6Izmerjen čas pronicanja > 10 minut > 30 minut > 60 minut > 120 minut > 240 minut > 480 minut

Indeks zaščite Razred 1 Razred 2 Razred 3 Razred 4 Razred 5 Razred 6

KATEGORIJE KEMIČNE ZAŠČITEVRSTA NEPREPUSTNOSTI A B C

Čas prehajanja≥ 30 minut za vsaj 6 kemičnih

izdelkov s seznama≥ 30 minut 30 za vsaj 3 kemične

izdelke s seznama ≥ 10 minut za vsaj 1 kemični

izdelek s seznama

VNAPREJ DOLOČENE KEMIČNE SNOVI KODA KEMIČNA SUBSTANCA RAZREDA Metanol Primarni alkoholB Aceton KetonC Acetonitril Spojine z nitrilomD Diklorometan Kloriran parafinE Karbonijev sulfid Žveplo, ki vsebuje organsko spojinoF Toluen Aromatski ogljikovodikG Dietilamin AminH Tetrahidrofuran Iz etra in heterociklične spojineI Etilacetat EsterJ n-Heptan Nasičen ogljikovodikK Batrijev hidroksid 40 % Anorganska bazaL Žveplova kislina 96 % Anorganska mineralna kislinaM Dušikova kislina 65 % Anorganska mineralna kislino, oksidacijskaN Ocetna kislina 99 % Organska kislinaO Amoniak 25 % Anorganska bazaP Vodikov peroksid 30 % PeroksidS Vodikov fluorid 40 % Anorganska mineralna kislinaT Formaldehid 37 % Aldehid

158 C E R T I F I C A T I O N S

» Index

EN ISO 374Zaštita od kemikalija i mikroorganizama

Norma je opisana u sljedeća dva dijela norme: • EN ISO 374-1;• EN ISO 374-5.

EN ISO 374-1U normi se navode uvjeti koji se odnose na rukavice namijenje-ne zaštiti radnika od kemikalija na temelji tri metode ispitivanja:• Test prodora: odnosno prolaska kemikalije ili mikroorganiz-

ma kroz poroznost materijala, šavove, moguće mikro-otvo-re i ostale nepravilnosti zaštitne rukavice. Rukavica ne bi smjela pokazivati propuštanja kad je podložena testovima zrakonepropusnosti i vodonepropusnosti te ju je potrebno ispitivati i kontrolirati u skladu s razinom prihvatljive kvali-tete (AQL).

• Test propuštanja: odnosno prolaska kemikalije kroz materi-jal rukavice na molekularnoj razini u kojem se mjeri vrijeme potrebno da tekućina dođe u doticaj s kožom.

• Test propadanja: odnosno izmjene fizikalnih svojstava ru-kavice u doticaju s kemikalijom, primjerice brazdanje, na-puhivanje, raspadanje, pucanje, promjena boja, promjena izgleda, stvrdnjavanje ili omekšavanje. Izloženost kemikaliji u sklopu testa treba biti 60 minuta. Rezultati testa propada-nja trebaju se navesti u informativnom obrascu.

Rukavice za zaštitu od kemikalija dijele se u tri sljedeće katego-rije: Tip A, B i C. Odgovarajući piktogrami i oznake opisuju vrstu kemijske otpornosti i razinu ostvarene izvedbe.

EN ISO 374-5U normi se predviđa da rukavice za zaštitu od bakterija i glji-vica, na koje se odnosi piktogram biološke opasnosti, trebaju zadovoljiti na testu prodora (nepropusnosti). Za zaštitu protiv virusa potrebno je provesti dodatni test vi-rusnog prodora. Ako rukavica zadovolji na tom dodatnom testu, riječ „Virus„ dodaje se ispod prethodnog piktograma.

EN ISO 374: ZAŠTITA OD KEMIKALIJA I MIKROORGANIZAMA

TEST PRODORARAZINE IZVEDBE 1 2 3AQL (indeks) 0 0 0

TEST PROPUŠTANJARAZINE IZVEDBE 1 2 3 4 5 6Izmjereno vrijeme propuštanja > 10 minuta > 30 minuta > 60 minuta > 120 minuta > 240 minuta > 480 minuta

Indeks zaštite Razred 1 Razred 2 Razred 3 Razred 4 Razred 5 Razred 6

KATEGORIJE ZAŠTITE OD KEMIKALIJAVRSTA NEPROPUSNOSTI A B C

Vrijeme prolaska≥ 30 minuta za najmanje 6

kemikalija s popisa≥ 30 minuta za najmanje 3

kemikalije s popisa ≥ 10 minuta za najmanje 1

kemikaliju s popisa

PRETHODNO UTVRĐENE KEMIKALIJE ŠIFRA KEMIKALIJA RAZREDA Metan Primarni alkoholB Aceton KetonC Acetonitril Spoj nitrilaD Diklormetan Klorirani parafinE Ugljični disulfid Sumpor koji sadrži organski spojF Toluen Aromatski ugljikovodikG Dietilamin AminH Tetrahidrofuran Eterni i heterociklički spojI Etil-acetat EsterJ n-heptan Zasićeni ugljikovodikK Natrijev hidroksid 40 % Anorganska bazaL Sumporna kiselina 96 % Anorganska mineralna kiselinaM Dušična kiselina 65 % Anorganska mineralna kiselina, oksidansN Octena kiselina 99 % Organska kiselinaO Amonijak 25 % Anorganska bazaP Vodikov peroksid 30 % PeroksidS Fluorovodična kiselina 40 % Anorganska mineralna kiselinaT Formaldehid 37% Aldehid

159C E R T I F I C A T I O N S

» Index

ANSI – ISEA 105-2016Za nekatere rokavice je poleg certifikatov v skladu z Uredbo (ES) 2016/425 predvideno tudi certificiranje ANSI-ISEA. Ameriški nacionalni institut za standar-de (ANSI), zasebna neprofitna organizacija, in International Safety Equipment Association (ISEA), komercialno združenje proizvajalcev osebne varovalne opreme opredeljujeta industrijske standarde za Združene države, ki so priznani tudi na globalnem nivoju. Preskusne metode, ki se uporabljajo kot refe-renca, določija ASTM International (American Society for Testing and Materials International).

5.1.1 : ODPORNOST PTORI UREZU(ASTM F2992-15)Kot za certificiranje “Odpornost na rezanje EN ISO 13997” Ured-be ES se preverjanja izvedejo preko Tomodynamometer - TDM Test merska enota ni Newton ampak gram, kot je prikazano v naslednji razpredelnici.

5.1.4 : ODPORNOST PROTI OBRABI (ASTM D3389-10 - ASTM D3884-09)Preskus odpornosti proti obrabi meri odpornost rokavice proti izgubi materiala proti odrgninam na grobih površinah. Večje kot je število prikazanih vrtljajev, večja je od-pornost proti obrabi. Brusilna kolesa imajo navpično obremenitev 500 g za stopnje od 0 do 3 in obremenitev 1000 g za stopnje 4 do 6.

ODPORNOST PTORI UREZU (ASTM F2992-15)STOPNJA GRAMI

≥ 200

≥ 500

≥ 1000

≥ 1600

≥ 2200

≥ 3000

≥ 1000

≥ 5000

≥ 6000

ODPORNOST PROTI OBRABI (ASTM D3389-10 - ASTM D3884-09)GRAMI NAVPIČNE TEŽE STOPNJA VRTLJAJI OBRABE

500 <100

500 >100

500 >500

500 >1000

1000 >3000

1000 >10000

1000 >20000

160 C E R T I F I C A T I O N S

» Index

ANSI – ISEA 105-2016Za određene je rukavice, uz certifikat u skladu s Uredbom (EU) 2016/425, predviđen i certifikat ANSI-ISEA. Američki nacionalni institut za standarde Ameri-can National Standards Institute (ANSI), privatna neprofitna organizacija, i Međunarodna udruga za zaštitnu opremu International Safety Equipment Asso-ciation (ISEA), trgovačka udruga proizvođača osobne zaštitne opreme, zajednički utvrđuju industrijske norme za SAD koje su priznate na međunarodnoj razini. Referentne metode ispitivanja odredila je organizacija ASTM International (American Society for Testing and Materials International).

5.1.1 : OTPORNOST NA REZOVE (ASTM F2992-15)Jednako kao i za certifikat „Otpornost na rezanje oštrim predme-tima EN ISO 13997„ Uredbe EU-a, i ovdje su provjere izvedene pomoću Tomodinamometra - TDM Test ali mjerna jedinica nije Newton već Gram, kako je prikazano u sljedećoj tablici.

5.1.4 : OTPORNOST NA ABRAZIJU(ASTM D3389-10 - ASTM D3884-09)Testom abrazije mjeri se koliko je rukavica otporna na gubitak materijala pri trljanju o grube površine. Što je veći broj okretaja, to je veća otpornost na abraziju. Brusni koluti imaju okomito opterećenje od 500 g za razine od 0 do 3 i opterećenje od 1000 g za razine od 4 do 6.

OTPORNOST NA REZOVE (ASTM F2992-15)RAZINA GRAMI

≥ 200

≥ 500

≥ 1000

≥ 1600

≥ 2200

≥ 3000

≥ 1000

≥ 5000

≥ 6000

ABRASION RESISTANCE (ASTM D3389-10 - ASTM D3884-09)GRAMI OKOMITE TEŽINE RAZINA ABRAZIVNI OKRETAJI

500 <100

500 >100

500 >500

500 >1000

1000 >3000

1000 >10000

1000 >20000

161

» Index

KORISTNE INFORMACIJE

• Materiale, ki smo jih uporabili pri izdelavi oblačil Payper smo izbrali po skrbnem postopku, da zagotavljajo kakovost, trpežnost in udobno uporabo.

• Upoštevati moramo običajno obrabo in za ohranjanje in trajnejšo zaščito oblačila je tre-ba paziti na pravilno uporabo in se strogo držati navodil za pranje, ki so na notranji všiti etiketi.

• Vedeti je treba, da se bombažni izdelki obarvajo, če so izpostavljeni soncu, to je še posebej opazno, če izdelek nosijo na soncu osebe, ki opravljajo naporna dela in se zato močneje potijo.

• Za bombažna oblačila je običajno rahlo krčenje in manjša obledelost barv po prvih pranjih; zato moramo biti posebej pozorni na temperature pranja, ločevanje perila po barvah, upora-bo primernih detergentov in na sušenje izdelka.

• Če so spremembe močnejše od opisanih, je to posledica nepravilne uporabe ali pranja.• Zadrge na oblačilih je testiral že proizvajalec in sicer s testi, ki zagotavljajo odpornost pri obi-

čajni uporabi.• Pogosta uporaba določenega oblačila, zlasti pri delu, zadrgo močno obremeni; za zagotovitev

dolge življenjske dobe zadrge, je preprosto potrebna prava skrbnost pri uporabi, zlasti pri dvojnem drsniku ki deluje z bolj občutljivim mehanizmom kot enojni drsnik. Če delate na silo, se lahko drsni mehanizem poškoduje.

• Za gramature, ki so navedene v katalogu, velja odstopanje za kakšno odstotno točko.• Barve v katalogu in na spletni strani so vzorčne in ne ustrezajo vedno dejanskim odtenkom

barv materialov.• Zaradi nenehnega proučevanja, razvoja in izpopolnjevanja izdelkov lahko uvedemo manjše

spremembe v specifičnih tehnikah iz sezone v sezono, zato se najprej pozanimajte po morebi-tnih posodobitvah preden izdelke naročite.

• Zaradi naravnih vzrokov in tehnik barvanja barvni toni v različnih proizvodnjah izdelka nikoli niso enaki; je pa to sprejemljivo, zato v nobenem primeru ne pomenijo napake izdelka.

KORISNEINFORMACIJE

• Materijali koji se upotrebljavaju za odjeću robne marke Payper pažljivo se odabiru kako bi se osigurala njihova kvaliteta, trajnost i udobnost.

• Uz normalnu upotrebu, kako bi se održala cjelovitost i očuvala trajnost odjeće potrebno je pažljivo slijediti upute o održavanju i upotrebi te bezrezervno slijediti upute za pranje koje su navedene na unutarnjoj etiketi.

• Važno je napomenuti da pamučni proizvodi mogu izblijedjeti ako su izloženi suncu i izvoru svjetlosti, a ta se pojava dodatno naglašava ako je proizvod koji se upotrebljava na suncu po-vezan s napornim fizičkim radom i prekomjernom znojenju.

• Kod pamučnih proizvoda obično dolazi do neznatnog skupljanija tkanine i gubitka boje u prvih nekoliko pranja; stoga je uputno obratiti iznimnu pozornost na temperature pranja, raz-vrstavanje boja, upotrebu odgovarajućih deterdženata i sušenje proizvoda.

• Svako odstupanje koje je znatnije od navedenoga uzrokovano je nepropisnom upotrebom / pranjem proizvoda.

• Patentni zatvarači koji se stavljaju na odjeću testirani su u proizvodnim pogonima testovima izdržljivost kako bi se osigurala njihova otpornost pri normalnoj upotrebi.

• Često korištenje odjevnog predmeta, osobito u radnom okruženju, stavlja značajno optereće-nje na patentni zatvarač; kako bi se osigurala njegova trajnost potrebno ga je pažljivo upotre-bljavati, posebice ako postoji dvostruki zatvarač koji djeluje po mnogo osjetljivijem principu nego jednostruki zatvarač. Primjena sila dovodi do izobličenja kliznog mehanizma.

• Navedena težina u gramima ima odstupanje od nekoliko postotnih bodova.• Boje prikazane u katalogu i na mrežnim stranicama informativne su i mogu odstupati od

stvarnog tonaliteta boje materijala.• Neprestano istraživanje, razvoj i usavršavanje proizvoda može dovesti do izmjena u određe-

nim tehnikama s vremena na vrijeme te je potrebno uvijek biti u toku s eventualnim ažurira-njima koja su navedena na proizvodima prije njihove upotrebe.

• Zbog prirodnih razloga i tehnika bojanja, tonalitet boja kod različitih proizvoda nikada nije isti; mogu se, međutim, pojaviti uistinu zanemarive razlike u boji koje se ni u kojem slučaju ne trebaju smatrati nepravilnostima.

162

» Index