Paris van javasia

download Paris van javasia

of 8

 • date post

  13-Aug-2015
 • Category

  Education

 • view

  197
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Paris van javasia

 1. 1. Setibanya di UIN, kami disambutdengan satu tarian yang agakluar biasa.Ini pertama kali merasaipengalaman disambut sertadiiring dengan penut adatistiadat jawa.
 2. 2. Makanan disediakansendiri oleh anak-anakmadrasah ketika wakturehat sambil dipantauoleh pengusaha geraikecil.Kehadiran rombongan dariMalaysia disambut dengangembira daripada anak-anakmadrasah.Keadaan kelas yang agaksempit dan tiada kipasmemberi cabaran yanghebat kepada guru-guru disini untuk menyampaikanilmu
 3. 3. Ladang lebah, Babussalam, Dago IndonesiaPengalaman yang pertamamemegang lebah.Merasai sendiri kesangigitan lebah sebagaiterapi untuk antibodibadan.
 4. 4. Keadaan di Kota Bandung yangsentiasa macet ( sesak ) seawaljam 7 pagi.Uniknya di sini, keadaan sesakkebanyakkan nya daripadamotosikal dan bukannyakereta.Walaupun keadaan sesak,mereka tetap meneruskankehidupan seperti biasa sabanhari.
 5. 5. Kepelbagaian barang artifak dan fosilyang tulen ditemui di sekitar Indonesiadipamerkan di muzium ini.
 6. 6. Pembuatan tauhu 100% daripadabahan alami, iaitu tanpamenggunakan bahan pengawet danjuga bahan kimia termasuk lahwarna tauhu iaitu denganmenggunakan kunyit hidup yangdikisar.Pengusaha daripada orang islamsendiri berbeza dengan di Malaysiadi mana pengusahaan tauhukebanyakannya di kuasai olehmasyarakat Cina.
 7. 7. Penggunaan cctv dikebanyakan bilik kuliah untukmemantau aktiviti pelajarsepanjang hari. Mikro teaching tanpapensyarah sebagai penilai.Hanya dipantau melalui cctv.